Primitivni poslanec SMC Kamal Izidor Shaker na Twitterju o tem, kdo je pravi moški: “Ta prav dec pošlje babo po čike!”

Datum:

Poslanec vodilne vladne stranke SMC Kamal Izidor Shaker, ki je v preteklosti s svojimi sovražnimi napisi na družbenih omrežjih že večkrat razburjal slovensko javnost, je znova v središču pozornosti v tvitosferi, potem ko se je s serijo bojda ironičnih zapisov lotil tudi žensk in novinarja Bojana Požarja. Gre za tistega poslanca, ki se rad pohvali, da je potomec palestinskega ekonomskega migranta in zato še posebej strpen do soljudi. A njegovi javni zapisi predstavljajo ravno obratno sliko. Tokrat je na Twitterju zapisal naslednje: “Taprav dec babo po čike pošle!” Ko je njegov “čivk” povzel novinar Bojan Požar, je ustvarjalcu bloga Požareport odvrnil, da so to zgolj njegova opažanja, s katerimi se ne more poistovetiti, in hkrati zabrusil, naj se “briga zase”. A ne glede na to, ali je Shaker mislil tudi nase ali ne, se vseeno lahko vprašamo, kako nizko je v času vlade Mira Cerarja padel slovenski politični diskurz, da si lahko predstavniki ljudstva v državnem zboru privoščijo takšne kavarniške tvite, ki so popolnoma neprimerni za osebo, ki opravlja funkcijo poslanca.

                   

Naj spomnimo. Kamal Izidor je tisti poslanec vladne stranke SMC, ki v življenju še ni imel resne službe, saj se je domala do 30. leta starosti potikal po različnih študentskih organizacijah in živel na račun davkoplačevalcev, preden se je preselil naravnost v parlament. Vseeno se čuti dolžnega soliti pamet drugim na skoraj vsako temo, od tega, kakšno politiko naj vodijo, do tega, kakšne medije naj prebirajo. V svojih komentarjih je, tako kot vsi skrajni levičarji, izjemno agresiven, njegovi profili na družbenih omrežjih so polni nekonstruktivnih sovražnih zapisov in zmerljivk, uperjenih proti vsakomur, ki nima istega pogleda na svet. Pred mesecem se je zelo agresivno spravil na Nova24TV in nas označil kot “medij za bruhat”.

Toda, ironično, vse več ljudem se v resnici gabijo prav izjave poslanca Stranke modernega centra, ki je tokrat na Twitterju zapisal, “da taprav dec babo po čike pošle!” Ni povsem jasno, kaj je Shaker s tem mislil (morda je s tem želel sporočiti, da se navdušuje nad kulturo nekega drugega naroda druge veroizpovedi, ki žensk ne obravnava enakopravno), a če je pričakoval, da bodo novinarji ob njegovih bizarnih izjavah, neprimernih za poslanca v državnem zboru, ostali tiho, se je krepko uštel. Po tem, ko je njegove besede povzel Bojan Požar, je namreč Shakerjev tvit pritegnil veliko pozornosti in nekateri spletni uporabniki so se čutili dolžne, da poslancu povedo tisto, kar si v resnici mislijo o njem.

Foto: Twitter.

“Tapravmu decu predvsem nikoli ni treba tvitat o tem, da je taprav,” je Kamala Izidorja podražil njegov sledilec z vzdevkom Ajeto. “Ponavadi liberalci očitajo desnici seksizma. A ni SMC liberalna stranka?” pa se je spraševal Nejc Brence. No, Kamal Izidor Shaker je bil več kot očitno užaljen, ker mu je Požar “naredil reklamo”, zato se je na Twitterju nato lotil tudi novinarja samega: “Taprav dec dobesedno verjame vsemu, kar zapiše Bojan Požar!”

Foto: Twitter.

Ni jasno, ali bo medijsko poročanje Kamala Izidorja Shakerja streznilo, da bo v prihodnje pazljivejši pri tem, kaj kot javna osebnost objavlja na družbenih omrežjih, a ni bojazni, da ne bi tega prispevka spregledal, saj je, tako pravi sam, Novo24TV že zdavnaj blokiral in je ne bere več …

T. F.

Sorodno

Zadnji prispevki

Portugalska: V bližini plaž vse pogosteje opaženi kiti

Na Portugalskem so kiti, ki prebivajo v Atlantiku, vse...

Mahnič: Lah kot priča ne more biti predsednik preiskovalne komisije o Gen-I, to je zloraba uradnega položaja

Poslanec in član preiskovalne komisije o ugotavljanju domnevnega finančnega...

Hezbolah z več kot 160 raketami nad Izrael

Hezbolah je danes v zgodnjih jutranjih urah na Izrael...