Pripravlja se največji rop v zgodovini samostojne države

Datum:

“Pripravlja se največji rop v zgodovini samostojne države. Za enako moč varovalk vam bodo elektriko podražili za vsaj 5-krat,” je opozoril komentator Žiga Turk. 

Vse bolj očitno je, zakaj se vladajočim tako mudi, denimo z ustavnimi spremembami na področju pravosodja. Bolj kot slednje, pa se ljudi neposredno dotikata kaos v zdravstvu in skokovita rast cen dobrin. Obeta se nova samomorilna poteza vladajočih oziroma Roberta Goloba, ki utegne privesti do obsežnih demonstracij, ki bi nesposobno vlado dokončno pokopale. Komentator Žiga Turk je opozoril, da se pripravlja največji rop v zgodovini samostojne Slovenije.

Niti varčnost nas ne bo rešila!
Turk: “Za enako moč varovalk vam bodo elektriko podražili za vsaj 5x. Pravzaprav sploh ne elektriko, ampak kable, ki so fiksni, in jih imate že desetletja. In nič ne bo pomagalo, če boste varčevali pri porabi.” Turk je še opozoril, da če se nam bo slučajno primerilo, da bomo “hkrati zagnali kak strojček preveč”, nas bodo brutalno udarili po žepu.

Zaradi višjih cen bodo mnogi na hladnem
Kot je še ugotovil, gre pravzaprav za podoben sistem, kot so “brezvezne omejitve na 30 km/h”. Brez vpliva na prometno varnost, a odlična točka, da kasirajo tudi voznikom, ki vozijo razmeram primerno. Spomnimo, da prihaja letni čas, ko je poraba energije večja in ne manjša … In mnogi bodo zaradi višjih cen ostali na hladnem. In še: iz državne elektro družbe Gen-I so sporočili, da bodo z novim letom zvišali ceno tarife električne energije.

Slabo se piše tudi gospodarstvu
Ta bo enormno višja od sedanje, v povprečju za 60 odstotkov. Tudi nekateri dobavitelji elektrike so objavili cene za preostalih 10 odstotkov porabljene elektrike gospodinjstev, ki v letu 2024 ne bodo regulirane. Cene, ki bodo veljale od 1. januarja 2024, ko bo uveljavljena tudi regulacija cen 90 odstotkov porabljene elektrike, bodo povsod precej višje od cen za regulirani del porabe. Slabo se piše tudi gospodarstvu: več kot 100 tisoč obrtnikov pa v prihodnjem letu čakajo bistveno višji računi za elektriko (tukaj in tukaj).

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Joveva na zaslonih škodi svoji stranki

Nosilka liste Gibanja Svobode za evropske volitve Irena Joveva...

Dr. Krek: Referendum o konoplji se lahko zelo grdo zlorabi

"Referendum o konoplji, tako kot je napisan, se lahko...

Je oblast res tako mamljiva?

V Ilirski Bistrici še vedno vre. Temperatura je dosegla...

Putiniste in prebujence druži več, kot želijo priznati

Tucker Carlson je znan ameriški konservativni komentator. V nasprotju...