Bolj profesionalno vodenje oddaj na RTV na noge vzdignilo podpornike KUL-a

Datum:

Medtem ko so imeli politiki, ki so trenutno na oblasti, popolnoma drugačen tretma, predvsem v Tarči, kjer so se morali soočati z arogantnimi komentarji Erike Žnidaršič in njenim skakanjem v besedo, so se karte na RTV nekoliko premešale. Tokrat so bili Erikinega tretmaja deležni KUL-ovci, ki pa so bili na pogovor zelo slabo pripravljeni. Ker pa levica v sebi nima prave globine, njihovi podporniki že vneto protestirajo zoper program na RTV. “Tole je zelo resno. To ni samo en večer slabega televizijskega programa. Tole je napoved programa prihodnjih mesecev. Tole je napoved soočenj. Tole je napoved kampanje javne RTV. Kampanje za trenutno oblast,” je zapisala vneta podpornica KUL in predsednica Inštituta 8. marec Nika Kovač. 

V preteklosti smo bili navajeni precej ostrih replik novinarjev na RTV do politikov na trenutni oblasti. Medtem ko je Erika Žnidaršič v svojih oddajah v veliko primerih grobo prekinila svojega sogovornika, predvsem če se samo spomnimo na Zdravka Počivalška, so bili številni ogorčeni in so menili, da bi lahko bili njeni sogovorniki lepše obravnavani.

Kot kaže, pa so se stvari z novim vodstvom na RTV pričele spreminjati. Sinočnja oddaja, kjer je Lidija Hren gostila pogovor opozicije, je pokazala, kako klavrno lahko končajo tisti, ki nimajo vnaprej pripravljenih vprašanj. Hrenova je bila precej ostra do svojih gostov, v smislu, da je zahtevala odgovore, medtem ko so predstavniki opozicije mislili, da se jim bo uspelo izviti z odgovori, kaj vse gre narobe, namesto da bi dejansko povedali, kaj bi storili, da bi lahko bilo bolje.

Lidija Hren je želela konkretne odgovore, kar pa KUL-ovcem ni bilo po godu (Foto: zajetje zaslona)

Kulturno in profesionalno je bil prav tako izpeljan intervju s predsednikom vlade Janezom Janšo, ki ga je vodil Jože Možina, kljub temu pa je sicer padla pripomba, da režiser le ni dovolil Janši odgovoriti do konca pri zadnjem vprašanju in je predvajal zvok, še preden je Janša zaključil svojo repliko.

(foto: Twitter)

Nova mera profesionalnosti novinarjev na RTV pa gre v nos tistim, ki v nebo kujejo opozicijo KUL. Ena izmed njih je tudi predsednica inštituta 8. marec Nika Kovač, ki je sicer velika nasprotnica trenutne vlade. Na svojem Facebook profilu je zapisala točke, kaj vse jo je motilo sinoči na večernem programu RTV.

Pogovor z opozicijo (Foto: zajetje zaslona)

Intervju Janše in Možine je opisala kot ljubezensko zgodbo, za oddajo z opozicijo pa je dejala, da je malo bolj glasna pridiga. V tem času se je Kovačeva vidno dolgočasila, vmes pa je celo slišala katero pametno. Twitter uporabniki so se nekoliko pošalili na njen račun in dejali, da je verjetno s tem mislila na izjave Zmaga Jelinčiča Plemenitega.

Kovačeva ni nikoli opazila obnašanja Erike Žnidaršič
Zanimivo, Kovačeva pa ni nikoli opazila, da bi Žnidaršičeva v Tarči skakala v besedo in bila arogantna do svojih gostov, je pa to opazila pri Hrenovi. Zapisala je: “Lidija Hren skače v besedo” in “Lidija Hren je arogantna do svojih sogovornikov in sogovornic”. Glede na njihov klavrn nastop sinoči bodo podporniki KUL-a našli še nešteto napak, ki so jih po njihovo storili novinarji, ne pa sogovorniki.

Voditeljica oddaje Tarča Erika Žnidaršič je bila velikokrat arogantna do svojih gostov in jim je rada skakala v besedo. (Foto: Posnetek zaslona/ Tarča na RTV Slovenija)

Vneti podporniki levice in KUL pa se sedaj bojijo, kaj bo s programom in volilnimi soočenji v prihodnosti. Desnica bi jim lahko le podala roko in jim rekla, da so dobrodošli v njihov svet, medtem ko zaradi pomanjkanja globine izpadejo slabo, ko jih novinar sooči z vprašanji. “Tole je zelo resno. To ni samo en večer slabega televizijskega programa. Tole je napoved programa prihodnjih mesecev. Tole je napoved soočenj. Tole je napoved kampanje javne RTV. Kampanje za trenutno oblast,” je še zapisala Kovačeva. Res je, navijaštvo za KUL se tudi na RTV počasi izteka.

Sara Rančigaj

Sorodno

Zadnji prispevki

Naša vlada jih financira, medtem poteka mednarodna kampanja za ukinitev UNRWA

Dokazov, da je UNRWA prestreljena s teroristi in ideologijo...

Alenka Forte: Minister, ki se ne želi soočiti z javnostjo, ni vreden počenega groša

Nezavedanje resnosti težav in potreb zdravstvenega resorja se je...

[Video] Zakaj Tina Gaber redno uporablja vladno parkirišče za svoje luksuzno vozilo?

Že od samega začetka razmerja s premierjem Robertom Golobom...