Prva dama ZDA že pripravlja Belo hišo na praznovanje Noči čarovnic

Datum:

Prva dama ZDA Melania Trump je že začela priprave na praznovanje Noči čarovnic. To bo v Beli hiši potekalo v nedeljo, 28. oktobra, na južni trati sedeža predsednika ZDA v prisotnosti otrok. Bela hiša pričakuje kup majhnih duhov, palčkov, čarovnic, zmajev in drugih mask.

Na praznovanje so povabljene vojaške družine z otroci in šolarji iz Washingtona skupaj s starši, ki bodo lahko sodelovali v loteriji ministrstva za šolstvo ZDA. Bela hiša bo napravljena praznično strašljivo in bo polna okrasnih buč, bal slame in podobnega v čast otrok, ki bodo starejšim dali tradicionalno izbiro – ali jih prestrašijo ali pa dobijo bonbone.

Spominske bonbončke bosta razdeljevala tudi predsednik ZDA Donald Trump in prva dama, vesoljska agencija Nasa bo postavila posebno mesečevo preprogo, ministrstvo za šolstvo pripravlja razstavo robotov, ministrstvo za transport bo delilo papirnata letala, ministrstvo za kmetijstvo bo otrokom dalo na volj traktor za igro in raziskovanje, ministrstvo za zdravstvo pa reševalna vozila.

Predsednik ZDA in prva dama na lanskoletnem praznovanju Noči čarovnic. (Foto: epa)

Posebno doživetje za otroke bo tudi raziskovanje predsednikove limuzine, ki ji zaradi močnega oklepa in drugih varnostnih ukrepov pravijo “pošast” (The Beast). Če bo slabo vreme, bodo rajanje premaknili na ponedeljek, poroča STA.

C. Š.

 

Sorodno

Zadnji prispevki

Trump Bidna označil za najslabšega predsednika v zgodovini ZDA

Nekdanji ameriški predsednik in republikanski predsedniški kandidat Donald Trump...

[Video] 94-letnega Lojzeta iz vozička spravila frajtonarica

Na Radiu Ognjišče poteka čudovita dobrodelna akcija Dobro delo dobro dene, ki...

[Video] Nov Golobov ‘mimostrel’ – še pred dnevi hvalil vitalnost Bidna

Premier Robert Golob je še pred nekaj dnevi hvalil...