Prvi koncert Ansambla Saše Avsenika po epidemiji: Upoštevali navodila NIJZ in uživali!

Datum:

Narava na Muljavi je na zadnji julijski petek poskrbela za popolnost trenutka in nepozabnega glasbenega koncertnega vzdušja v izvedbi Ansambla Saše Avsenika. Člani ansambla so v naravnem amfiteatru, pod zvezdnatim nebom na Jurčičevi domačiji, priredili prav posebno intimno doživetje za obiskovalce. V imenu Občine Ivančna Gorica je prisotne uvodoma nagovorila podžupanja Martina Hrovat. Članom ansambla je zaželela dobrodošlico, poslušalcem pa lep, prijetno in domač glasbeni večer.

Na koncertu, poimenovanem “Intimno”, so člani poleg največjih Avsenikovih uspešnic, zaigrali tudi nekatere zimzelene skladbe Lojzeta Slaka ter čebelarsko himno Čebelarska pesem. Slednja je tudi eden od glavnih razlogov, da so Avseniki sploh priredili koncert v Muljavi, saj so nedavno pred rojstno hišo rojaka Josipa Jurčiča snemali del videospota, ki bo premierno javnosti predstavljen v kratkem.

Foto: Gašper Stopar

Izvedba tovrstnega intimnega koncerta je zaradi trenutnih razmer takšna, da člani narodno-zabavne zasedbe igrajo pred točno določenim številom obiskovalcev, brez dodatnega ozvočenja, kvintetovska glasba pa poslušalcu omogoča naraven zven instrumenta. Koncertni program skladb ni vnaprej določen, ampak ga člani ansambla sooblikujejo s pomočjo želja poslušalcev.

Koncert Saše Avsenika na prostem (Foto: Gašper Stopar)

Predstavnik ansambla Matic Plevel je povedal, da je bil koncert na Muljavi prvi v sklopu popotovanj po Sloveniji in seveda usklajen ob upoštevanju navodil Nacionalnega inštituta za javno zdravje. “Na Muljavi smo res uživali v čudovitem naravnem ambientu. Publika je bila prekrasna, saj so z nami ves čas peli, vriskali in se smejali. Po nekaj mesečnem odmoru nam je takšen koncert še posebej del, naša srca pa so bila zadovoljna in nasmejana še pozno v noč. Zagotovo se v občino Ivančna Gorica še vrnemo,” je sporočil kitarist Plevel.

Koncert Saše Avsenika na prostem (Foto: Gašper Stopar)

Za izvedbo gre v veliki meri zahvala Zavodu Prijetno domače in soorganizatorju Občini Ivančna Gorica ter muljavskim društvom. Tu gre posebej omeniti PGD Muljava, TD Muljava in navsezadnje gostitelju KD Josip Jurčič Muljava.

Foto: Gašper Stopar

Zadovoljstvo in navdušenje obiskovalcev po koncertu je bil dokaz, da je bila odločitev, kljub trenutnim razmeram za izvedbo koncerta, prava. Obenem pa lahko vidimo, da tovrstni glasbeni večeri že kar kličejo po organizaciji podobnih dogodkov v občini Ivančna Gorica.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Spomenika revolucije in Edvarda Kardelja ne sodita ob spomenik slovenske osamosvojitve

Predsedstvo Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve je izrazilo stališče,...

Po Golobovi napovedi o reformi zdravstva novih pet kirurgov dalo odpoved

Pred dnevi se je premier Robert Golob spet izprsil...

Varnostni strokovnjak opozoril profesorja FDV, da trosi neresnice o Gazi

"Nekaj pomislekov ob Prebiličevim politiziranju. Genocid – primerjati Srebrenico...

Na prireditvi Vinska vigred peterica s pestmi nad kandidata SLS za evropskega poslanca

Sinoči je v Metliki na prireditvi Vinska vigred pet...