Prvič v zgodovini – na Evroviziji tudi pevec svetovnega kova

3
Foto: EPA

Ameriški zvezdnik Justin Timberlake bo nastopil na letošnji Evroviziji na Švedskem. Eden najpopularnejših pevcev iz ZDA bo nastopil na finalni prireditvi, vendar ne v vlogi tekmovalca, kakor so nekateri domnevali. “To je fantastična priložnost, zelo smo veseli, da bo Justin Timberlake na naši prireditvi skupaj s skupino zapel svojo novo pesem,” je pevčev nastop  potrdil eden izmed producentov prireditve, Sven Stojanovic. 

Na Švedskem se bo prvič v zgodovini Evrovizije zgodilo, da bo na prireditvi nastopil pevec svetovnega kova, nastop pa je še toliko bolj pomenljiv, saj sta bila producenta pesmi, s katero bo nastopil, prav tako Šveda. Naslov pesmi je Can’t stop the feeling, napisana pa je bila za uporabo v animiranem filmu Troli.

Letos na tekmovanju ne bo romunske ekipe
Do javne objave Timberlakovega nastopa je prišlo po tem, ko je vodstvo Evrovizije razrahljalo nekatera pravila glede uporabe zastav na tekmovanju. Pobudnik tega je bila ekipa iz Velike Britanije, ki prihaja iz Walesa. Valižani bodo na tekmovanju sedaj lahko uporabili svojo zastavo. Na letošnji Evroviziji tudi ne bo ekipe iz Romunije, ki ni plačala prijavnine, poroča BBC.

Ž. K.