Razsulo v KUL popolno: Šarec kritično do Erjavca, vse to pa je s psihološko oceno popolno opisal Počivalšek

Datum:

“Intervju z Marjanom Šarcem v Večeru ponovno razkriva psihološke razloge za razpad njegove vlade. Egoistične ambicije kamniške klape so sesule prejšnjo vlado in povezovanje na liberalni sredini, očitno pa tudi Koalicijo KUL jemljejo s figo v žepu,” je konfuzno stanje v KUL na Twitterju komentiral vodja SMC Zdravko Počivalšek. 

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek se je odzval na intervju z nekdanjim predsednikom vlade Marjanom Šarcem, glede katerega je dejal, da “ponovno razkriva psihološke razloge za razpad njegove vlade”, in pristavil, da so sebične ambicije “kamniške klape” uničile Šarčevo vlado ter povezovanje na liberalni sredini, kot kaže pa tudi “lokostrelsko” koalicijo KUL jemljejo neresno. Počivalšek kot nekdanji član Šarčeve koalicije še predobro ve, kake razmere so vladale takrat.

Šarec je, po poročanju STA, danes sicer odgovarjal na novinarska vprašanja v DZ-ju, ob čemer je izrazil prepričanje, da morajo po interpelaciji ministra Janeza Ciglerja Kralja slediti še interpelacije nekaterih drugih ministrov. Dotaknil se je tudi vprašanja enotnosti “lokostrelske” koalicije: “Enotnost Koalicije ustavnega loka (KUL) se vedno pokaže ob glasovanjih in vseh akcijah. Ta enotnost ni bila nikoli ogrožena.” 

Razsulo v KUL popolno: Šarec napadel še Erjavca
Obenem je prvaka DeSUS-a Karla Erjavca pozval, naj pove, kako je glede položaja poslancev v DeSUS-u. Kot je še navedeno, je DeSUS sicer pristopil h KUL-u, a so njegovi poslanci glede tega razdeljeni. Glede tega ali Erjavca še vidi kot novega premierja, pa je prvak LMŠ odvrnil, da v bistvu sploh ne gre za Erjavca. “Imeli smo kandidata za mandatarja Jožeta P. Damijana, ki se je sam odločil, da se niti ne vidi v tej vlogi. Potem smo se poenotili okoli Erjavca. Lahko pripeljemo še sto kandidatov za mandatarja, a bistveno je, da bo na glasovanju 46 glasov. Na tem delamo.” Za LMŠ je, po Šarčevih navedbah, ključno izpeljati konstruktivno nezaupnico, da se ugotovi, kdo je s kom in kako številčna je dejansko opozicija, saj naj bi, po njegovem, nekateri še vedno sedeli na dveh stolih. Prav zato zanje niti ni tako pomembno, s kakšnim številom podpisov bo konstruktivna nezaupnica vložena.

“Res pa je, da so ljudje že utrujeni, naveličani tega, kot sem tudi sam. Če smo že oktobra in novembra v medijih slišali, da je 46 glasov, je normalno, da ljudje od tega nekaj pričakujejo.” Je pa za Večer Šarec priznal, da v običajnih razmerah, Erjavca za mandatarja ne bi podprl, saj naj bi to naredil tisti, ki ima največ poslancev znotraj določenega bloka, vendar pa so menda že poleti nekateri “lokostrelci” dejali, da ga v tem mandatu, na tej poziciji več ne vidijo, kar je tudi upošteval, saj noče biti ovira za novo vlado, to pa je tudi rezultiralo v odločitvi za Erjavca. Po njegovem opažanju je Erjavec sicer naredil vse, kar je obljubil, “poslancev pa verjetno ne more prisiliti v nobeno stvar”. Kot še meni Šarec, mora sedaj počakati, da se v upokojenski stranki dogovorijo kako v prihodnje. Distanciral se je tudi od tega, da je KUL za poslance DeSUS-a neprivlačen, rekoč da ni kriv za to, da poslanci upokojenske stranke, svojega lastnega predsednika ne podpirajo za mandatarja.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Odstopila vodja ameriške tajne službe

Vodja ameriške tajne službe Kimberly Cheatle je odstopila. Po...

Musk: “Moj sin je mrtev, ubil ga je virus prebujenstva”

Elon Musk je v nedavnem intervjuju delil osebno zgodbo...

Republikanski senator zahteva Bidnovo razrešitev

Republikanski senator Eric Schmitt je pozval vse člane Bidnovega...