Režimski mediji spet zavajajoče poročali o razklanosti SMC: Iz stranke sporočajo, da so za nadaljevanje pogovorov o oblikovanju morebitne nove vlade

Datum:

O histeriji režimskih medijev o razklanosti stranke SMC so se njihove informacije izkazale za neresnične. Na svetu stranke SMC so skoraj soglasno podprli odločitev, da se pogajanja o novi vladi lahko pričnejo. Pričakovano je bil edini proti poslanec SMC Jani Möderndorfer . “Tisti, ki so državo z odstopom spravili v ler, naj šofiranje avta, če se izrazim z njihovim besednjakom, zdaj prepustijo drugim,” je po koncu seje sveta SMC povedal predsednik SMC-a Zdravko Počivalšek.

Nekaj trenutkov po razpadu vlade je predsednik SMC Zdravko Počivalšek povedal, da mu je v interesu sestava nove vlade. Sledili so dramatični odstopi Ksenije Klampfer, pismo Mira Cerarja in na koncu še grožnje z odstopi iz stranke bivše zdravstvene ministrice Milojke Kolar Celar. Režimski mediji pa so ob tem podpihovali situacijo in ustvarjali umetno razklanost znotraj SMC.Kako je kaj s samorefleksijo? Iz dneva v dan vas poslušamo, da je stranka SMC razklana in da da jo bo kar nekaj poslancev zapustilo zardi pogajanj s SDS. Danes pa je samo eden glasoval proti predlogu predsednika,” se je o širjenju zavajajočih medijskih poročanj dominantnih medijev oglasil Sebastjan Jeretič.

“Država ne potrebuje nadaljnjih mesecev brez operativne vlade in nove volitve politikom ne bodo olajšale dela. Konflikti in nasprotja se bodo le še poglobili. Po njegovih besedah so potrebne sedaj trezne glave in nekaj miru, da se za zaprtimi vrati pogovorijo tem, ali so vsi skupaj pripravljeni pustiti ob strani zamere in nasprotja in narediti nekaj za to državo. Predčasne volitve bodo, če pride do njih, zmaga osebnih interesov v politiki in poraz zmožnosti sprejemanja razumnih dogovorov,” so zapisali v sporočilu  za javnost po koncu seje sveta SMC.

Po padcu vlade Marjana Šarca so se pričele dogajati čudne stvari
Padec vlade in odstop Marjana Šarca ni pričakoval nihče od koalicijskih partnerjev kot tudi dominantnih levih medijev. Po padcu vlade so nekatere parlamentarne stranke izkazale interes, da se povežejo in sestavijo morebitno novo vlado. Pričeli so se medijski pritiski na člane strank SMC in Desus. Sledili so medijske afere o vložkih zasebnih madžarskih vlagateljih v nekatere alternativne medije blizu stranke SDS.

V teh dneh pa slovensko javnost pretresajo informacije, da bi naj v policiji, Sovi in NPU vohunili in zasledovali za člani političnih strank SAB, SMC in Desus. Vse to daje slutiti, da so nekateri krogi tranzicijske levice pripravljeni narediti vse, da oblast ne predajo v roke Janezi Janši.

Luka Perš

 

Sorodno

Zadnji prispevki

Putin in Hamas imata enak modus operandi glede načina vojskovanja

Franco Fiumara je doktor pravnih in političnih ved. Je...

[Video] Ne prav bistre Golobove objave

"Izgleda kot osnovnošolec, ki se nekej pifla na pamet....

[Video] “Vsi smo Uroš Jernejc!”

Ljubljanski župan Zoran Janković zastruplja vodo in uničuje vse,...

Klofuta Klakočar Zupančičeve

Za tovarne laži, ker smo pisali, da dodatno dela...