Roka roko umije: Golob je nastavil Bobinca, ta pa bo njegovega človeka v RTV … če bo le lahko

Datum:

Slovenski javnosti je v večji meri ušlo, da je bil Franjo Boboinac minulo sredo v državnem zboru izvoljen za novega člana nadzornega sveta Slovenskega državnega holdinga. Nekdanji šef Gorenja (danes kitajski Hisense) si obeta še eno prestižno pozicijo. Prav lahko bi se zgodilo, da bi postal tudi novi predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije, čeprav ima, tako trdi Požar, v Tomažu Baradi in Janezu Sodražniku precejšnjo konkurenco. A bolj kot konkurenca na OKS in to, da za Bobinca niso glasovali Socialni demokrati in Levica, je pomembno vprašanje, kako bi se Franjo Bobinac na mestu predsednika OKS Robertu Golobu zahvalil za zadnje imenovanje. Tako da bi po noveli zakona o RTV predlagal Golobovega človeka na Svet RTV, seveda! 

V teh dneh je na javni televiziji in komercialnih televizijah opaziti precej sprenevedanja glede tega, kar prinaša Golobova novela zakona o RTV. Predvsem na strani ZA, ki pod krinko depolitizacije želi aktivno uprizarjati javno ustanovo. A ravno zgornja zgodba razkriva, da gre pravzaprav za laž oz. kot zapiše Bojan Požar: “Samo največji tepci ali politične ovce lahko dvomijo, da Bobinac kot predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije za člana novega sveta RTV ne bo postavil nekoga, ki ne bo izrazito naklonjen Robertu Golobu …”

Kot vemo, bo po noveli zakona o RTV, če ta ne bo zavrnjena, na Olimpijski komite Slovenije pridobil pravico, da imenuje enega člana v novoustanovljeni Svet zavoda. Oseba, ki se bo torej zavihtela na mesto v Svetu, bo torej izbrana po principu “roka roko umije” in posledično “osvobodila” javni zavod pluralnosti misli. Bobinac naj bi pred glasovanjem užival podporo “Golobovih”.

Kako bo videti Svet RTV, če volivci ne glasujejo PROTI?
Če bi Golobu uspela uzurpacija javnega medija, bi to pomenilo, da bi Svet RTV po novem obsegal 17 članov, od katerih bi jih kar 6 predlagali delavci zavoda. Ni treba veliko ugibanja, kateri predstavniki novinarske elite bi zasedali ta mesta, morda fašiste iščoč Igor E. Bergant, po zaključku politične kariere pa gotovo tudi “neodvisna” novinarka Mojca Šetinc Pašek. Dva člana Sveta bi predlagal nacionalni svet za kulturo, ostale organizacije pa po enega člana.

Sestava sveta RTV, če Golob uspe prevzeti javni zavod. (Vir: zajem zaslona, RTV)

Olimpijski komite Slovenije bi predlagal samo enega člana, pa vendar, ne glede na omejen vpliv, ki bi ga ta užival, zgornje metode političnega kadrovanja do obisti razkrivajo brezpredmetnost in lažnivost nove ureditve, ki jo je predlagala Golobova vlada.

Kdor po vsem tem verjame, da bodo kandidati, ki dolgujejo uslugo “gospodarju”, ki jih je nastavil, nato kadrovali mimo njegove volje … se krepko moti.

Gal Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Evroposlanci: Vnovična izvolitev von der Leynove je zamujena zgodovinska priložnost!

Evroposlance iz vrst SDS smo povprašali, kaj menijo o...

Slovenske železnice po številu zaposlenih prekašajo celo ameriški Amtrak

Gospodarnost in učinkovitost investicij Slovenskih železnic je pod drobnogledom,...

Ameriški intelektualec: “Podporo Trumpu generira strah pred komunizmom”

Ameriški matematik, investitor in javni intelektualec dr. Eric Weinstein...