Rusi povečujejo število ladij v Črnem morju: Bodo udarili na dan ukrajinske neodvisnosti?

Datum:

V Črnem morju ruske oborožene sile povečujejo število vojaških ladij, ki so opremljene z raketami kalibr. Novico je v nedeljo sporočilo ukrajinsko operativno poveljstvo Jug. To bi lahko pomenilo okrepitev napadov na Ukrajino okoli dneva neodvisnosti, ki ga Ukrajinci praznujejo 24. avgusta. 

Okupator je v Črnem morju okrepil svojo floto na dve veliki desantni ladji in pet ladij, ki prenašajo rakete. Na njihovi palubi se nahaja preko 30 raket tipa kalibr. To bi lahko potrdilo strahove, da ruske sile načrtujejo okrepljeno raketno obstreljevanje ukrajinskega ozemlja, poroča Polska Agencja Prasowa.

Svetovalec ukrajinskega predsednika Mihajlo Podoljak je v nedeljo sporočil, da je mogoče pričakovati okrepitev ruskih napadov okoli 24. avgusta, ko Ukrajinci praznujejo dan neodvisnosti. Podoljak meni, da je Rusija staromodna država, ki svoje delovanje povezuje z nekaterimi datumi.

Manevrska raketa ruske vojne mornarice 3M-54 kalibr. (Foto: wikimedia commons)

Ker Ukrajince sovražijo, nameravajo 23. in 24. avgusta okrepiti intenzivnost obstreljevanja na ukrajinska mesta z manevrirnimi raketnimi izstrelki. Zagotovo bo cilj njihovih napadov tudi Kijev. Prav zato naj bi zaposleni v kijevskem vladnem okrožju že prejeli priporočilo za delo na daljave (med 22. in 26. avgustom). V vladni četrti so parlamentarne zgradbe, predsedniške administracije, vlade in Narodne banke Ukrajine.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Čelno trčila motorist in kolesar, ki se bori za življenje

V okolici Ljubljane čelno trčila motorist in kolesar, ki...

[Video] Kamala Harris – kraljica najbolj butastih izjav

Po tem, ko je Joe Biden odstopil od predsedniških...