Rusi s civilisti testirajo minska polja

Datum:

Ruske sile so iznašle “izviren” način odkrivanja min na ukrajinskih minskih poljih – varne poti prek nevarnih območij najdejo tako, da prek njih najprej pošljejo civiliste. 

Rusi naj bi za preizkušanje minskih polj uporabljali kar civiliste. Na takšen način naj bi našli varne poti prek območij, ki so jih zaminirali Ukrajinci ter tako dosegli ukrajinske pozicije. Okupatorji pa ne tvegajo zgolj življenj lokalnih civilistov, da bi zagotovili svojo lastno varnost. Beloruske enote denimo pošiljajo tudi iranske in pakistanske migrante na mejo z Ukrajino, da bi bi odkrile ranljiva območja na skupni meji, poroča The Jerusalem Post.

To naj bi koristilo ruskim enotam, da bi iz Belorusije lahko vstopile v Ukrajino. Gre za še eno vrsto ruskih vojnih zločinov. To kaže tudi na razliko med ukrajinskimi enotami, ki se borijo z uporabo spretnosti, taktike in boljšega orožja oziroma opreme, ter ruskimi enotami, kjer se kažejo številne težave, povezane z usposabljanjem, slabšo bojno opremo, kar se skuša nadomestiti z večjim številom ljudi.

Vojaka odstranjujeta protipehotne mine. Fotografija je simbolična. (Foto: Wikimedijina zbirka)

Znano je, da Ukrajina obsežno uporablja pehotne mine, da bi tako ubranila svoje meje pred rusko vojsko. Tovrstne mine pa namešča tudi ruska stran, kar je kršitev mednarodnega humanitarnega prava. Mine namreč ne razlikujejo med civilisti in vojaki. Rusija ob tem zanika, da bi tovrstne mine kadar koli uporabljala proti civilistom. Tudi namestnik ukrajinskega obrambnega ministra je zanikal uporabo protipehotnih min med vojno.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Kaj učijo Janezka?

Sprva sem nameraval te opazke poslati v obliki odprtega...

Dnevi obletnic zlorabe plemenitih čustev so minili

Mnogi nam zavidajo obdobje praznikov od 27. aprila do...

Janša za European Conservative: “Golobovo katastrofo smo pričakovali in jo tudi napovedali”

"To katastrofo smo pričakovali in jo jasno napovedali. Velika...

Na prireditvi Vinska vigred peterica s pestmi nad kandidata SLS za evropskega poslanca

Sinoči je v Metliki na prireditvi Vinska vigred pet...