Ruski propagandist Solovjov odvrgel rokavice daleč čez mejo: “Berlin bo gorel!”

Datum:

Nedavno tega je Nemčija napovedala, da bo do leta 2024 podvojila vojaško pomoč Ukrajini, ki jo je 24. februarja 2022 napadla Rusija. Nemška vojaška pomoč Ukrajini bo tako znašala osem milijard evrov. Očitno je Nemčija na pravi poti, saj je ruski propagandist, ki na ruskem državnem tv kanalu Rossija1 nenehno opravičuje ruski napad na Ukrajino in spodbuja sovraštvo do Ukrajincev ter jih zmerja z nacisti, v zadnji oddaji odvrgel rokavice daleč čez mejo – takšno in drugačno – in odkrito grozil Nemčiji z vojno, nemško zunanjo ministrico Annaleno Baerbock pa je v svojem nonšalantnem rohnenju tikal in ozmerjal z neumnico. 

Video s pobesnelim ruskim propagandistom Vladimirjem Solovjovom, ki vse od začetka vojaškega napada Rusije na Ukrajino opravičuje rusko tako imenovano “posebno vojaško operacijo” in jo je šele v zadnjih mesecih preimenoval v vojno, je na svojem X računu objavil Anton Gerashchenko, ukrajinski patriot, svetovalec ministra za notranje zadeve Ukrajine in, kot pravi sam, uradni sovražnik ruske propagande.

Pozor, Nemčija! Ruski propagandist Solovjov med zmerjanjem in žaljenjem nemške zunanje ministrice grozi, da bo Berlin gorel. Nehal se je pretvarjati, da je vljuden,” je zapisal Gerashchenko.

Vladimir Solovjov je pred kamero kričal naslednje žalitve in direktne grožnje: “In tu je nora neumnica Annalena Baerbock … In poslušaj, nemška neumnica, Deutsche dummkopf!, ti boš še videla, kako bo zaradi tvoje prodane neumnosti, Annalena Baerbock, gorel Berlin. In nad Reichstagom bo visela naša zmagovalna zastava. Ker se ti, bedakinja, skušaš maščevati za moža svoje babice, ne pa za svojega dedka, ki se je v Königsbergu boril proti sovjetskim vojakom. No, neumnica, zdaj je to Kaliningrad.

In ko praviš, ‘Za denar nemških davkoplačevalcev bomo plačali več!’ (za pomoč Ukrajini, op. p)  Pusti si brke, pusti si rasti brke!  Da te bodo prenehali poljubljati takšni bedaki, kot si ti – zunanji ministri evropskih držav. Ampak glavno je, da se zavedaš, neumnica, da potiskaš nemško ljudstvo v plamene vojne. In to ti, ki te nihče ni izvolil. Ti si nihče, ki si na položaju po zaslugi neumnega Scholtza. Do česa bosta pripeljala nemško ljudstvo? Mi še vedno živimo po besedah, ki jih je izrekel tovariš Stalin: Scholtzi prihajajo in odhajajo, je dejal, res da, o Hitlerju, nemško ljudstvo pa ostaja. Kdo vam je dal pravico? Kdo vam je dal pravico, da potiskate nemško ljudstvo v ta  strašni ogenj vojne? Da bi podpirala ukronaciste (ukrajinske naciste, op. p.)? Jim hočeš dati še več denarja nemških davkoplačevalcev, ki kar pred očmi postajajo vse bolj revni?

To sploh šala, to je več kot očitna napoved, da se Rusija pri Ukrajini ne bo ustavila, in da je pomoč Ukrajini za boj proti Rusiji več kot nujna. Je pa tudi kompliment za Baerbockovo in Scholza, saj Solovjovovo besnenje samo potrjuje, da sta na pravi poti, je v komentarju zapisala Ukrajinska skupnost na Irskem. “Bolj, kot je Rusija bližje porazu, bolj nora je njena propagandna retorika. Najboljši odgovor kremeljskim fanatikom je podvojitev obrambne pomoči Ukrajini,” so dodali.

C. T.

Sorodno

Zadnji prispevki

Levičarska vlada preplavlja Avstralijo z migranti

Dolga leta je Avstralija vejala za državo s pametno...

Shema, ki pojasni, kakšno bogastvo so si nagrabili “necenzurirani”

"Necenzurirano" novinarstvo ni poceni. Iz sheme, ki jo objavljamo...

Incident: Podporniki Hamasa napadli Ruparja, ki je za evropsko poslanko podprl Zalo Tomašič

Na današnji tiskovni konferenci ljudske iniciative Glas ljudstva in...