Rusofilija oblasti odmeva tudi v tujini

Datum:

“Prejšnja vlada Slovenije, ki jo je vodil @JJansaSDS, je bila ena najtrdnejših zaveznic Ukrajine v EU. Nova vlada Roberta Goloba se ni okrepila. Vsi njeni evropski poslanci so se vzdržali včerajšnjega glasovanja v EU parlamentu, ki je Rusijo razglasil za teroristično državo,” je bil zapis profila Višegrad, pomembnega medija na Twitterju. Odmevnost “pravih barv” slovenskih levičarskih evroposlancev se je razširila tudi v tujini, ti še naprej rušijo ugled Slovenije, kjerkoli se pojavijo.

                   

Rusija je zdaj tudi uradno teroristična država na ravni Irana. Evropski poslanci so namreč na glasovanju podprli resolucijo, s katero so Rusijo označili za državo, ki sponzorira terorizem in uporablja teroristična sredstva. Sicer ni pravno zavezujoča, je pa bila sprejeta s 494 glasovi za, medtem ko je 58 poslancev glasovalo proti, 44 pa je bilo vzdržanih. Njihova vzdržanost je krepko zamajala ugled Slovenije v tujini, kar dokazuje zapis medija Višegrad na Twitterju.

“Prejšnja vlada Slovenije, ki jo je vodil @JJansaSDS, je bila ena najtrdnejših zaveznic Ukrajine v EU. Nova vlada Roberta Goloba se ni okrepila. Vsi njeni evropski poslanci so se vzdržali včerajšnjega glasovanja v EU parlamentu, ki je Rusijo razglasil za teroristično državo,” je zapis, ki kaže na padli ugled Slovenije v EU. Slovenski levičarski evroposlanci so v enem koraku zrušili trden ugled in spoštovanje, ki ga je  Janez Janša zgradil v času svoje vlade, sploh pa s svojimi dejanji od začetka ruske invazije na Ukrajino

“Človek, ki noče soditi, ki se niti ne strinja niti ne strinja, ki izjavlja, da absolutov ni, in verjame, da se izmika odgovornosti, je človek, odgovoren za vso kri, ki je zdaj prelita po svetu,” je trditev Višegrada komentiral eden od uporabnikov Twitterja.

Bolj bi nas moralo skrbeti, da nihče od slovenskih  levih poslancev v @Europarl_SL, vključno s tabo, ni zmogel obsoditi zločinov Rusije. Velika sramota,” je evropska poslanka Romana Tomc odgovorila Ireni Jovevi, evropski poslanki, ki si je drznila celo podvomiti v verodostojnost izjave predsednika ELS Manfreda Webra, ki je napadel novelo zakona o RTV. Njihovi poskusi diskreditacije se očitno ne nehajo na slovenskih tleh, kot to poskušajo že leta z diskreditiranjem Janeza Janše, zdaj to širijo tudi na evropski parket. 

Foto: Twitter

Številni so se odzvali na zapis Višegrada, kot je to storil še en uporabnik, ki je zraven pripel še ostale zadeve, o katerih so poročali tuji mediji, vse na račun slovenskih levičarjev: “EU mediji poročajo o sramoti in škodi, ki nam jo delata lopovski Golobov režim in socialistična kriminalna združba, ki podpira genocid nad Slovenci in Ukrajinci.”

Foto: Twitter

Vez med materjo Rusijo in slovenskimi levičarji je stara že več kot 80 let in od tega nikakor ne morejo pobegniti, saj slej ko prej maske padejo. Slovenski levičarski eminentneži so že v preteklosti radi hodili v Moskvo po nagrade, nekateri še danes verjamejo v “rusko-slovensko” bratstvo in edinstvo, med prvimi je tu Zoran Janković, ki svojega navdušenja nad Putinom nikoli ni skrival. Pa ni edini, tudi Tanja Fajon vedno težje skriva dejstvo, da je SD slovenska celica ruskega ekspanzionizma. Temu zgledu pa seveda zvesto sledijo tudi aktivni politiki, kot so to tudi dokazali z vzdržanostjo v primeru omenjene resolucije, in to brez sramu.

Tanja Brkić

Sorodno

Zadnji prispevki

Trump dosegel novo pomembno zmago

"Združimo se, da bi končali z vsakršnim oboroževanjem našega...

“Golobnjak” poskrbel za ponižanega Brgleza

"Vlada Republike Slovenije je na današnji dopisni seji na...

Podobnik podprl povezovanje SLS in NSi

Po dolgoletnem evropskem poslancu in nekdanjem predsedniku SLS Francu...

Je Klakočarjeva spoznala razsežnosti sejanja sovraštva do drugače mislečih?

Zaradi poskusa atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se je...