Putinov sodelavec razkril načrt v primeru izbruha 3. svetovne vojne: To mesto bo prva tarča ruskih raket

Datum:

Da bo London prva tarča ruskih raket, če bi izbruhnila tretja svetovna vojna, je med svojim govorom na ruski državni televiziji dejal tesni zaveznik ruskega predsednika Vladimirja Putina, poročajo tuji mediji.

V svojem govoru na ruski državni televiziji je Andrej Guruljov, poslanec, ki sedi v moskovskem obrambnem odboru, opisal, kako bi delovala morebitna obsežna invazija na članice Nata v baltskih državah. Prva tarča na seznamu bi bil London.

Guruljov, nekdanji vojaški poveljnik in član proputinovske stranke Enotna Rusija, je med svojim govorom na državni televiziji povedal, da nameravajo uničiti celotno skupino sovražnikovih vesoljskih satelitov med prvo zračno operacijo in da jih pri tem ne bi zanimalo, ali gre za Američane ali Britance, vsekakor pa bi se “vojaška operacija” začela v Londonu. Pojasnil je, da invazijo vidi kot edini način, da Zahodu preprečijo blokado Kaliningrada, ruske poleksklave med Litvo in Poljsko. Guruljov je dejal, da bo Zahodna Evropa “odrezana od oskrbe z energijo in zato tudi imobilizirana“. Zastrašujoče izjave Putinovega zaveznika prihajajo po petih mesecih invazije, ob tem pa tudi Zahod ni ravnodušen, saj se konflikt v Ukrajini še ni končal.

Boris Johnson je po poročanju Independenta opozoril, da se bo povečal pritisk, da bi Ukrajince prisilili v sklenitev “slabega miru” zaradi gospodarskega stresa, ki ga je sprožila vojna v Ukrajini. Priznal je, da se zaveda, da je težko, sploh, ko se je vse podražilo, in da več držav meni, da gre za evropsko vojno, ki je nepotrebna, “gre za gospodarski problem, ki ga ne potrebujemo, zato bo pritisk naraščal, da bi Ukrajince spodbudili – morda prisilili – v slab mir“.

Tanja Brkić

Sorodno

Zadnji prispevki

Kar 89 % Kubancev živi v ekstremni revščini, le 15 % jih dobi obrok trikrat dnevno

Zaskrbljujoča študija, ki jo je v torek objavil kubanski...

Von der Leynovi nov mandat; med debato soočena s kritikami tako z desne kot leve

Ursula von der Leyen je bila ponovno  izvoljena za...

Bodo slovenski levi evroposlanci res glasovali proti von der Leynovi?

Politiki gradijo svojo verodostojnost z dejanji, ne pa z...

Pogreb z vojaškimi častmi je namenjen predvsem tistim, ki so dali življenje za domovino

Pogreba z vojaškimi častmi so navadno deležni vojaki, ki...