Savina Atai pri devetih letih doživela grozno izkušnjo, režimski Tof pa se je norčeval iz spolnih zlorab!

Datum:

Savina Atai, priznana učiteljica obrazne joge, avtorica uspešnic in izdelovalka eliksirjev iz superživil je bila v preteklosti žrtev zlorab, iz katerih se je po njenih navedbah norčeval tudi novinar Tone Fornezzi – Tof. “Zdaj ni čas, da se norčujemo. Zdaj je čas, da naredimo red in pomagamo žrtvam, da se zacelijo,” je Tofu odgovorila in javnost pozvala Savina Atai kot odgovor na njegovo norčevanje. Kot pravi je prišel čas, kjer je končno slišan glas malih otrok, ki so žrtve vsakodnevnih zlorab ali trgovine z ljudmi, zato jim je potrebno pomagati. 

                   

Savina Atai je sicer oseba, ki se običajno ne ozira na govorice in mnenja drugih in se osredotoča na svoje delo ter tisto kar je pomembno. Po njenem mnenju mentalno zdrav posameznik ne izgublja svojega časa z žaljenjem drugih, saj so žalitve zgolj odraz posameznikovih senc in nerazrešenih travm. Tokrat se je odločila, da bo spregovorila na glas, za vse zlorabljene deklice, otroke, ženske in moške, saj še predobro ve, kako je biti brez glasu in nemočen. Samo tisti, ki so dejansko šli čez to izkušnjo lahko razumejo koliko sramu in skrivanja je v takšni osebi, ki je bila na tak ali drugačen način zlorabljena, kot pravi sama je z leti travmo prebolela in je postala neustrašna.

Kot pravi sama, ne bo dovolila, da bi se kdorkoli norčeval iz te tematike, še najmanj pa novinarju, ki bi moral biti zgled modrosti javnosti in svojim otrokom ter morebitnim vnukinjam. Savina pravi, da ji je Tone Fornezzi – Tof pisal za intervju, saj jo je že dolgo spremljal. Savina Tofu ni odgovorila, kar sama prizna, da ni bilo vljudno, a je v tem trenutku popolnoma zaposlena z brezplačno akcijo “Sočna in Močna”, v katero je uradno prijavljenih že več kot 30 tisoč ljudi iz celega sveta.

Tone Fornezzi – Tof obkrožen z mladenkami (Foto: STA)

“Ranjeni moški ego je naredil svoje in za kazen, ker nisem odgovorila, sem dobila prispevek v Nedeljskem, ki ki se posmehuje mojim zlorabam ter je poln netočnih dejstev /…/ ter žaljivih neresnic,” je poudarila Ataijeva. “Spomnim se Tofa, ko sem bila majhna. Takrat je bil on velik. Kadar sem bila pri babici sem brala Nedeljskega. Redno sem ga pa videla tudi na prireditvah, ki jih je organiziral moj oče in vsi so govorili, da ko je prišel na VIP tribuno, je vedno najprej vprašal: “Kje so mlade manekenke?” Spomnim se, kako njim ni bilo prijetno v družbi z njim. A , če boš prijazna do Tofa, boš v medijih,” pove še Ataieva, kakšen vtis je dobila o omenjenemu novinarju.

Ataijevi se norčevanje iz zlorabe nikakor ne zdi primerno, saj je bila kot deklica zlorabljena na vseh nivojih. Njena mati je bila na tem da poleg sina izgubi še ostale tri otroke. Savina pravi, da ji je bila mati sveta in bi naredila vse, da bi jo lahko zaščitila. Materin partner je vsako noč hodil v njeno sobo, in ji govoril, da bo mati izgubila vse, če bo to Savina komurkoli povedala. “Prvič ko sem videla moški spolni organ je bilo, ko mi je njen partner na silo potisnil svoj penis v moja usta. Imela sem devet let. Ko sem bila stara 16 let sem zbrala moč in posnela na kasetofon njegov nočni prihod v mojo sobo. Ter ga soočila z njim,” je Savina opisala boleče spomine.

https://www.facebook.com/SavinaAtai/photos/a.391003637686591/3188375831282677/

Posnetek je kasneje želela uporabiti kot dokaz v sodnem procesu zoper partnerja njene mame, vandar je bil zaradi zakonodaje izvržen iz dokazov, saj je bil “posnet proti volji tistega, ki je na posnetku”. Savina še dodaja, da ima še dovolj drugih dokazov in glede na to, da se zakonodaja spreminja, je osredotočena, da ji bo nekoč uspelo. “Vem koliko let trdega dela je bilo potrebnega, da zdaj lahko o tem govorim. In moj glas je glas vseh, ki še nimajo moči, da se soočijo. S svojim sramom,” je še dodala.

Ataijeva zahteva opravičilo
Glede na to kar je Tof zapisal, si Savina želi opravičilo in ga poziva k plačilu prispevka na eno izmed organizacij, ki pomagajo zlorabljenim otrokom in ženskam. “Zato, dragi gospod Tof. Zahtevam opravičilo in da nakažete prijazen znesek eni izmed slovenskih organizacij, ki pomagajo zlorabljenim otrokom in Ženskam. Sicer, se vidiva na sodišču. Pa bom jaz že prej nakazala znesek ter potem še odškodnino,” ga je pozvala Ataijeva. “In verjemi mi, dragi Tof – Pika Nogavička je veliko bolj močna, kot zgleda. Z enim zamahom poskrbi, da razbojniki pristanejo na drevesu,” je še dodala.

Ataijeva verjame, da je lahko Tof veliko boljši od tistega kar je zapisal in se v prihodnje ne bo več norčeval iz zlorab. “Končno je na svetu prostor in posluh, da se varno govori o njih, ter prihaja o prodaji otrok in pedofiliji na dan. Zdaj ni čas, da se norčujemo. Zdaj je čas, da naredimo red in pomagamo žrtvam, da se zacelijo,” še poziva Ataijeva vse, da se pričnejo zavedati, kaj se dogaja po svetu.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Afganistanec na nemški nogometni zabavi zabadal ljudi

Včeraj so nemški nogometni navdušenci slavili. A slavje ni...

[Video] Golob živi otroške sanje: Rajši na tekmi v ZDA kot na mirovni konferenci v Švici

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je ob začetku mirovne konference...

Ukrajina in ZDA podpisali desetletni bilateralni varnostni sporazum

Včeraj sta ameriški predsednik Biden in ukrajinski predsednik Zelenski...

Zver: Arbitražno športno sodišče je zavarovalo ženski šport in ženske

Nekdanji minister za šolstvo in šport ter evropski poslanec...