Še ena asistentka Tanje Fajon na političnem dogodku, kjer ne bi smela sodelovati

Datum:

Prejšnji teden se je asistent Tanje Fajon Jure Tanko znašel v dokumentu, kjer se ne bi smel – prejšnji torek pa je bila na strankarskem dogodku SD prisotna njena lokalna asistentka, ki uradno ne bi smela delati nič v zvezi s slovensko politiko. To se sicer ni zgodilo prvič, že spomladi je namreč ta ista asistentka sodelovala na novinarski konferenci, ki jo je Fajonova sklicala v Ljubljani na temo “zaskrbljujočih informacij glede širitvene politike držav zahodnega Balkana in pa jasne evropske perspektive“.

                   

“Moje vodilo je zaupanje. Zaupanja v slovenski družbi danes ni. Ni ga v politiki, ni ga med ljudmi. Zaupanje gre z roko v roki s spoštovanjem in sodelovanjem,” je zapisala voditeljica stranke SD Tanja Fajon. O tem, da je težko zaupati ljudem, ki si mimogrede izmislijo takšen ali drugačen izgovor, na tem mestu ne bomo izgubljali besed. Lahko le omenimo, da lektoriranje tujih poročil pač ni domena asistentov slovenskih evropskih poslancev in poslank. Tokrat pa v oči bode dejstvo, da je Fajonova ponovno uporabila svojo asistentko tam, kjer je načeloma ne bi smela.

To, da je asistentka Lana Mazzini na strankarskem dogodku, namreč ni dovoljeno s strani EP, razen če ima za to eksplicitno dovoljenje poslanske skupine S&D in oziroma ali EP. Mazzinijeva  je sicer lokalna asistentka evropske poslanke in zato uradno ne bi smela delati nič v zvezi s slovensko politiko. Na to smo opozorili že v preteklosti, ko je to isto asistentko Fajonova uporabila na svoji tiskovni konferenci. “Vabljeni, da se nam pridružite v soustvarjanju skupne vizije in ciljev za izboljšanje življenja vseh,” je ob tem zapisala Fajonova in ob tem pozabila, da večina ljudi skoraj zagotovo nima vizije, da bi prvorazredni nasledniki komunistov še naprej krojili pravila po svoji meri in si dovolili prav vse, kar jim pride na misel.

Kot je razvidno iz spletnega dogodka, je na njem sodelovala tudi lokalna asistentka Lana Mazzini.

 

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Černač: Slovenija je izgubila vso verodostojnost

Po medijskem razkritju zaušnice, ki jo je Evropska komisija...

[Video] Divji zahod: Kompilacija posnetkov, kako se je Vučić lotil volitev

Prejšnjo nedeljo so v Srbiji potekale lokalne volitve, na...

To je ženska, ki je spala s 300 osebami na leto, petimi na dan, mama jo podpira!

Annie Knight je obogatela z ustvarjanjem vsebin za odrasle....

Zmaga? Ne. Moralni poraz brez primere v zgodovini!

Evropske volitve so sicer pokazale prevlado Janševe stranke, ki...