Se šef Sove Zoran Klemenčič dela norca iz Cerarja? Še vedno mu ni poslal poročila o obtožbah zaradi zlorabe položaja

Datum:

Vodja Slovenske obveščevalne službe SOVA še ni poslal poročila o očitkih glede zlorabe položaja. Premier Miro Cerar poročilo pričakuje do jutri. Iz Sove so sporočili, da bo poročilo poslano do časa.

                   

Cerar je pisno poročilo zahteval potem, ko so mu anonimni “zaskrbljeni uslužbenci Sove” v nedeljo po elektronski pošti posredovali “naznanilo suma kršitev zakona o integriteti in preprečevanju korupcije s strani direktorja Sove”, ki so ga v začetku julija poslali Komisiji za preprečevanje korupcije (KPK).

Cerar je bil pozvan naj na Sovi naredi red
V pismu, ki ga je objavil portal Požareport, so premierja opozorili na razmere v Sovi in ga pozvali, naj se končno poglobi v Klemenčičevo delo in na Sovi naredi red. Sova je namreč po njihovih ocenah pod vodenjem Klemenčiča izgubila vso operativno zmogljivost soočanja s trenutno najbolj resnimi varnostnimi grožnjami, saj je skoraj v celoti odvisna od obveščevalnih podatkov tujih služb.

Klemenčič Sovo uporablja kot lastno kriminalno združbo
Anonimni pisci so med drugim tudi opozorili, da Klemenčič agencijo “aktivno zlorablja za zbiranje obveščevalnih informacij, ki koristijo njegovim poslovnim interesom kot večinskemu lastniku finančne družbe GBD ter zaščiti njegove žene v sodnih postopkih, v katerih se je znašla zaradi finančnih zlorab pri lastninjenju kranjskega Merkurja”. Menijo tudi, da je Klemenčič popolnoma nesposoben za vodenje Sove.

Obveščevalci ali kriminalci?
Komisiji za preprečevanje korupcije so zaradi suma korupcije ovadili še enega visokega uslužbenca Sove. Sumijo ga zlorabe položaja pri pridobitvi službenega vladnega stanovanja ter pri posredovanju pridobitve službenih stanovanj za tretje osebe. Korupcije ga sumijo tudi pri nakupu stanovanja prek dražbe na prestižni lokaciji v Ljubljani z zlorabo obveščevalnih informacij.

Klemenčič je v nedavnem sporočilu za javnost zatrdil, da v Sovi ni nikakršnega alarmantnega stanja in kaosa. “Agencija izvaja vse z zakonom določene naloge in aktivnosti na podlagi usmeritev vlade,” je zagotovil.

A. R., STA

Sorodno

Zadnji prispevki

Madžarska in Nemčija protestirata proti dodatnim uvoznim dajatvam na kitajske avtomobile

Odločitev Evropske komisije, da uvede dodatne uvozne dajatve na...

Janša: Prst je uperjen v vas, Nataša Pirc Musar

Predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša se je odzval...

Četrtkova Tarča je znak, da so odnosi v koaliciji že bili skrhani

Evropski poslanec iz vrst SD Matjaž Nemec je v...

Nika Kovač “fajta” samo tam, kjer se obetajo politične točke?!

Očitno je, da pri Niki Kovač v ospredju ni...