Še trije Antifa skrajneži aretirani za napade v Budimpešti

Datum:

Nemška policija je v anarhistični soseski Connewitz aretirala tri radikalce, ki naj bi bili vpleteni v februarske brutalne poulične napade v Budimpešti. Že kmalu po napadih pa je madžarska policija aretirala šest osumljencev. Večinoma gre za nemške državljane. Skrajneži so za trpinčenje žrtev uporabljali kovinske palice, svinčene rokavice, solzivce in kladiva. 

Spomnimo: sredi februarja letos so Budimpešto pretresli brutalni poulični napadi nemške Antife na slučajne mimoidoče. Za pretepanje so skrajneži uporabljali železne palice. V javnosti je zaokrožil šokanten videoposnetek, ki prikazuje anarhiste, ki lovijo nedolžne civiliste in se nad njimi brutalno izživljajo s palicami in pestmi, medtem ko jih mečejo po tleh. Žrtve so bile izbrane naključno v prepričanju, da se udeležujejo demonstracij. Madžarska policija je aretirala šest osumljencev.

Žrtve so bili tako domačini kot tuji turisti. Vsaj sedem ljudi je bilo ranjenih, nekateri huje. Policija in obveščevalne službe skupno iščejo vsaj 15 domnevnih storilcev. Eden od aretiranih je bil Madžar, drugi Italijan, preostali pa nemški državljani. Med pretepenimi je bilo tudi 40-letni, nič hudega sluteči tovornjakar, ki ga je osem nasilnežev preteplo do nezavesti ter po obrazu poškropilo s solzivcem. Tarča levih skrajnežev je bil zgolj zato, ker je nosil vojaška oblačila.

Poleg že omenjenega hladnega orožja je policija zasegla tudi kladiva in svinčene rokavice. Po poročanju portala Remix pa zadnja poročila govorijo o tem, da so nekateri osumljenci še vedno v madžarskem zaporu. Nazadnje pa je nemška policija izvedla racije po stanovanjskih objektih zloglasne soseske Connewitz. Posebna policija je v Leipzig-Connewitzu izvedla hišno preiskavo v bloku, ki velja za enega od središč levih radikalcev na vzhodu države. Organi pregona so zasegli dokaze, tri osumljence pa domnevno pridržali. Njihova imena zaenkrat niso znana.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Vabljeni na Ritem srca – festival sodobne krščanske glasbe

Radio Ognjišče tudi letos pripravlja festival sodobne krščanske glasbe...

V Kongu spodletel državi udar

Vojska Demokratične republike Kongo trdi, da je danes preprečila...

Pokojnine – stvari so blizu vrelišča

"Ne vem, kako bodo prihodnjo zimo preživeli naši upokojenci....

Po infarktu je na helikopter čakal kar uro in pol

Osebo, ki jo je zadel srčni infarkt je kar...