Severnokorejskega voditelja obkrožajo vplivne ženske, ki se morajo boriti za njegovo pozornost

Datum:

Še do nedavnega se je cel svet spraševal, ali je severnokorejski voditelj res na smrt bolan in če je še vedno živ. Kim Jong-un je obkrožen z vplivnimi in lepimi ženskami, za njegovo pozornost pa se morajo boriti žena, sestra in ljubica, te dni poročajo tuji mediji.

                   

Severnokorejski voditelj je povzročil ogromno govoric po svetu, ali je živ ali mrtev. Enako zmedo pa naj bi povzročal analitikom zaradi različno močnih žensk v njegovem življenju, poroča srbski časopis Kurir. Kar tri lepe in impresivne ženske naj bi bile znotraj njegovega kroga – ena od njih je celo njegova ljubica, ki naj bi bila po govoricah pop zvezda.

V zadnjih tednih je bila v močni medijski pozornosti njegova vplivna sestra Kim Yo-jong, ki je sedanja vodja Sektorja za organizacijo in usmerjanje na severu ter upravlja vse vidike severnokorejskega življenja. V številnih poročilih je možno zaslediti sestro kot možno naslednico severnokorejskega prestola v primeru Kimove smrti. Kim Yo-jong je še razmeroma mlada, saj naj bi bila rojena leta 1987 ali 1989.

Kim Yo-jong, sestra korejskega voditelja Kim Jong-una (Foto: epa)

Vendar je v javnosti prav tako izpostavljena njegova žena Ri Sol-ju, ki naj bi bila celo bolj izpostavljena kot Kimov oče in dedek, zato ji mnogi pripisujejo veliko večji vpliv. Njuna poroka je bila dogovorjena, kot je to običaj v Severni Koreji, poročila pa sta se leta 2009. Imela naj bi dva ali tri otroke. Ri Sol-ju je drugače nekdanja pevka in navijačica. Nekdanja analitičarka CIE Jung H. Pak v svoji novi knjigi trdi, da Kim Jong-un sebe vidi kot različico Johna F. Kennedyja, njegovo ženo pa kot moderno in elegantno Jackie, ki jo neguje tako, da bi izgledala in se obnašala kot ikona prve dame Amerike.

Severnokorejski voditelj Kim Jong-Un skupaj z ženo Ri Sol-Ju (Foto: epa)

“Mislim, da Kimova žena nima ambicij, da bi bila pravi politični igralec, vendar ima spoštovanje elite,” je za New York Post povedal severnokorejski analitik Bruce Bechtol, bivši član Obrambne obveščevalne agencije. “Je zelo lepa in bi bila varna skupaj z otroci, če bi se Kimu kaj zgodilo. Ne bi je ubili, kot je bil ubit Kimov stric. Lahko bi jo preselili iz države, vendar to je vse, kar bi se ji lahko zgodilo,” še dodaja.

Poleg sestre in žene še Kimova domnevna ljubica
Širijo se govorice, da naj bi Kim imel tudi ljubico po imenu Hyong Song-wol, ki je vodilna pevka v ženski zasedbi glasbene skupine Moranbong, ki bi jih lahko primerjali s severnokorejskimi Spice Girls in je veljala za mrtvo. Leta 2013 se je zdelo, da so jo javno likvidirali skupaj s člani prve skupine zaradi nejasnih obtožb o pornografskih posnetkih. Kot je bilo domnevno že pri Kimu so bila tudi poročila o njeni smrti močno pretirana, saj se je kmalu po navidezni smrti pojavila kot Kimova glavna pomočnica, profesionalno in morda tudi zasebno. Hyong je od Kima starejša približno 7 let.

Prevzela naj službo Kimove sestre in postala organizatorka dogodkov. Organizirala naj bi vse večje dogodke, kjer se Kim pojavlja. Informacije o tajnem severnokorejskem režimu so pogosto napačne, saj naj bi po drugih govoricah bila Hyong le Kimova prijateljica iz najstniških let ali pa celo zadnja ljubica njegovega pokojnega očeta Kim Jong-ila in mama enega od njegovih otrok. Prav tako obstajajo govorice, da naj bi bila mlajši Kim in Hyong ljubimca, kar naj bi ustavil njegov oče in se naj bi odnosi med njima ponovno ogreli po Kimovem imenovanju leta 2011 za novega vodjo Severne Koreje.

Hyon Song-wol (Foto: epa)

Vse tri ženske kot del delegacije na predvečer zimskih olimpijskih iger v Pjongčangu
Kim Yo-jong, Ri Sol-ju in Hyong Song-wol so bile del severnokorejske delegacije, ki je na predvečer leta 2018 vstopila na olimpijske igre v Pjongčangu. “Hyong je zelo močna ženska,” pravi Jason Lee, severnokorejski zagovornik, ki sedaj živi v ZDA in je odraščal kot sin političnih elit v Pjongčangu, zato ima veliko skupnih prijateljev z družino Kim. Dodaja še: “Definitivno je močnejša ženska od njegove žene, vendar ne tako močna, kakor je njegova sestra”.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Slovenski državljan nadlegoval deklico in grozil njenim prijateljem

V soboto popoldne je ob jezeru pri Borovljah, nedaleč...

36-letnik je med policijskim pridržanjem izgubil zavest in v bolnišnici umrl

V soboto ponoči je 36-letnik bil prisilno odpeljan zaradi...

Levičarska politika zaposlovanja razkrila številne slabosti varovanja Trumpa

Spodletel poskus atentata na kandidata za predsednika ZDA Donalda...

Brat slavnega dirkača formule 1 razkril: “Sem homoseksualec”

Nekdanji dirkač formule 1 in brat legendarnega dirkača Michaela...