Sin predsednika Bolsonara ne izključuje možnosti uporabe sile v Venezueli zoper kriminalca Madura!

Datum:

Brazilski kongresnik in sin predsednika Eduardo Bolsonaro je napovedal možnost posredovanja v Venezueli s silo, saj je venezuelski diktator Maduro po njegovih besedah kriminalec in bi ga utegnilo le to prisiliti k odstopu.

Brazilski kongresnik Eduardo Bolsonaro, sin predsednika Jaira Bolsonara, je medijem povedal, da so glede Venezuele na mizi vse možnosti, tudi vojaško posredovanje v državi. Po njegovih besedah je venezuelski diktator Nicolas Maduro kriminalec in bi ga lahko le uporaba sile prisilila k umiku z oblasti, navaja Breitbart. “Nihče si ne želi vojne, vojna je slaba, mnogo življenj je izgubljenih in tu so kolateralne posledice, a Maduro ne bo predal oblasti mirno. Na nek način bo potrebno uporabiti silo, ker je Maduro kriminalec,” je še povedal in dodal, da bomo, če se bo Maduru dovolilo nadaljnje vladanje, priča rojstvu nove Kube.

Guaidó že obiskal Brasílio, kjer se je sestal s predsednikom Bolsonarom
Brazilija je sicer ena prvih držav, ki je vlado Madura razglasila za nelegitimno, kot začasnega predsednika Venezuele pa so priznali vodjo opozicije Juana Guaidója. Konec februarja je Guaidó že obiskal Brasilío, kjer se je srečal s predsednikom Bolsonarom, ta pa je ob tej priložnosti povedal, da bo Brazilija brezkompromisno pomagala Venezueli pri povratku k demokraciji, v skladu z zakoni. Napovedal je sicer spoštovanje dogovora med regionalnimi voditelji iz Bogote, kjer so se pogovarjali o sankcijah in diplomatskih pritiskih, izključili pa so možnost uporabe sile, je navajal Yahoo! News.

Jair Bolsonaro in Juan Guaidó (Foto: epa)

Brazilijo želi zopet narediti veliko
Tako predsednik Jair Bolsonaro in kongresnik Eduardo Bolsonaro sta ta teden obiskala Združene države Amerike, kjer se je predsednik Bolsonaro sestal tudi z ameriškim kolegom Donaldom Trumpom, ob tem pa je povedal, da je počaščen biti tam po desetletjih protiameriških predsednikov, glede Trumpa pa je povedal: “On želi Ameriko veliko in tudi jaz želim Brazilijo veliko.”

Jair Bolsonaro in Donald Trump (Foto: epa)

J. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

SB Novo mesto: Zaradi izbruha covida obiski na nekaterih oddelkih niso dovoljeni

Vodstvo novomeške splošne bolnišnice je objavilo, da zaradi izbruha...

Ministrica Vrečko za vodenje NUK imenovala družinskega prijatelja, ki ne izpolnjuje pogojev

Vlada Roberta Goloba nadaljuje s političnim nastavljanjem kadrov na...