Sindikat policistov Slovenije ostro vrača vladi: “Gre za poskus zavajanja javnosti in ustvarjanje javnega mnenja, da so policisti prejeli dodatna sredstva, kar pa nikakor ne drži!”

Datum:

Sindikatu policistov Slovenije je dokončno prekipelo zaradi zavajanja Šarčeve vlade in njenih postreščkov. V sporočilu za javnost so namreč svojim članom, zaposlenim ter javnosti sporočili, da Vlada Republike Slovenije in ministrstvo za notranje zadeve ter nekateri mediji zavajajo glede sprejetja sklepa vlade o zagotovitvi 5 milijonov evrov za izplačilo delovne uspešnosti zaradi povečanega obsega dela na področju nezakonitih migracij ter varovanja schengenske meje. 

“Gre za poskus zavajanja javnosti in ustvarjanje javnega mnenja, da so policisti prejeli dodatna sredstva, kar pa nikakor ne drži!” izpostavlja sindikat v sporočilu in ob tem poudarja, da ne gre za nikakršna dodatna sredstva, ampak za zagotovitev sredstev po sporazumu o razreševanju stavkovnih zahtev, ki jih Šarčeva vlada kljub sprejetemu sporazumu s proračunom ni zagotovila.

Foto: Printscreen

Spomnimo. Predsednik vlade Marjan Šarec se je na dogajanje v zvezi z migrantsko ugrabitvijo Mirka Moravca odzval z izjavo za medije ob neformalnem srečanju voditeljev držav članic EU v romunskem Sibiuu. Poudaril je, da se ukrepi za varovanje meje sprejemajo. Spomnil je, da je vlada zagotovila dodatnih 15 milijonov evrov za varovanje schengenske meje.

Marjan Šarec

Vlada le razporedila sredstva
Prav tako iz sklepa vlade izhaja, da so sredstva samo razporejena znotraj proračuna MNZ in policije, kar nakazuje na to, da bodo zaradi takšne odločitve policiji odvzeta sredstva za investicije ter nabavo opreme, izpostavljajo v sindikatu in dodajajo, da je Vlada RS s tem dokazala, da ni zagotovila dodatnih sredstev v višini 15 milijonov evrov, kot to določa stavkovni sporazum, temveč jih je le prerazporedila na škodo opremljanja in modernizacije policije.

Hana Murn

Sorodno

Zadnji prispevki

Komu je nevaren Janez Janša?

Delovna novinarja sta v skrajno enoumni levičarski debati o...

SB Novo mesto: Zaradi izbruha covida obiski na nekaterih oddelkih niso dovoljeni

Vodstvo novomeške splošne bolnišnice je objavilo, da zaradi izbruha...

Ministrica Vrečko za vodenje NUK imenovala družinskega prijatelja, ki ne izpolnjuje pogojev

Vlada Roberta Goloba nadaljuje s političnim nastavljanjem kadrov na...