Zaradi porasta streljanja in eksplozij zaskrbljenost izraža tudi švedski kralj Carl XVI Gustaf!

Datum:

Švedski kralj Carl XVI Gustaf je javno izrazil zaskrbljenost zaradi številnih primerov streljanja in eksplozij, ki jih po večini pripisujejo kriminalu migrantskih tolp. Čeprav si nekateri ljubitelji migracij zatiskajo oči pred negativnimi posledicami migracij, pa Švedska predstavlja dober praktični primer, kako se zadeve izjalovijo v praksi, ko ni interesa za integracijo, saj se streljanja in eksplozije na Švedskem kar vrstijo. 

                   

O nedavnem trendu je švedski monarh spregovoril na srečanju z visokimi uradniki na policiji, na katerem je bila prisotna tudi njegova hčerka, švedska prestolonaslednica, princesa Viktorija. Zatrdil je, da je zaradi posledic dogodkov, do katerih prihaja, zaskrbljen skupaj s celotno družino.

Po poročanju Die Welta je kralj izpostavil, da je skupaj s preostalimi člani kraljeve družine podpiral delo policije in drugih vej organov pregona, medtem pa izrazil sočustvovanje z družinami žrtev streljanj in drugih oblik nasilja. Streljanja in eksplozije so na Švedskem še posebej problematičen kriminal, o čemer priča tudi statistični podatek: od januarja do julija so zabeležili vsaj 120 eksplozij, kar je kar 45 odstotkov več kot leto prej.

Migranti na Švedskem (Foto: epa)

Za najbolj problematičnega velja Malmö
Še posebej veliko incidentov z eksplozijami je zaznati v multikulturnem mestu Malmö. V samo 24 urah so zabeležili kar tri eksplozije. Potem ko se je letos v Københavnu na sosednjem Danskem dogodila velika eksplozija v stavbi davčne uprave, je postalo kmalu jasno, da osumljenci za eksplozijo prihajajo iz mesta Malmö.

Zaradi povečanja števila eksplozij in nadaljevanja nasilja med tolpami je švedski premier Stefan Löfven zahteval preiskavo problematike, poroča Breitbart. V luči tega je k razpravam povabil vse stranke, razen populističnih švedskih demokratov. Posebni preiskovalec Kazimir Åberg je predlagal novo politiko za boj proti tej problematiki, vključno s povečanjem najvišje kazni za kazniva dejanja s strelnim orožjem s šest na sedem let zapora, carinskim uradnikom pa je dal večjo moč za prestrezanje strelnega orožja in eksplozivnih naprav, ki jih pošiljajo iz tujine. Čeprav bi večje pristojnosti za carinske uradnike in mejno policijo lahko zmanjšale tihotapljenje orožja z Balkana, preiskovalci opažajo tudi porast števila ropov eksploziva na gradbiščih.

Hana Murn

Sorodno

Zadnji prispevki

Kulturni boj je zadnja “deviza” levice

"S tem bi radi na plano potegnili devizo, ki...

Prepoved Airbnb bo stanovanjsko krizo še poglobila

Kot smo že pisali tukaj, je stranka Levica glavni...

Za samopromocijo bi tudi lagal

Kako daleč gre lahko posameznik za pridobivanje "všečkov", slave...

Ali so partizani osamosvojitelji? Malo morgen!

Predsednica države Nataša Pirc Musar je ob dnevu državnosti...