Škandal v mestni hiši Zorana Jankovića! Za svetnika izvoljen tudi Janez Stariha, ki je grozil, da so jih partizani še premalo poklali!

Datum:

Saj ni res, pa je! Medtem ko se v mestni svet Mestne občine Ljubljana ni uspelo uvrstiti niti nekaterim bolj vidnim strankam, recimo DeSUS-u, Dobri državi in LDS-u, pa je to presenetljivo uspelo Listi kolesarjev in pešcev. V mestnem svetu imajo sicer samo enega predstavnika – Janeza Stariho, zloglasnega funkcionarja Zveze združenj borcev za vrednote NOB, ki je prek družbenega omrežja zapisal, da je bila težava partizanov v tem, da so bili premalo dosledni in natančni pri likvidaciji izdajalcev – danes eni ne bi kokodakali.

V mestni svet MOL je bil na začudenje številnih izvoljen Janez Stariha, in sicer na Listi kolesarjev in pešcev. In če ime liste deluje nadvse miroljubno, ima Stariha neprimerno bolj zloglasno in nasilno preteklost, saj je na družbenem omrežju izvajal besedno nasilje, rekoč, da je bila težava partizanov v tem, da so bili premalo dosledni in natančni pri likvidaciji izdajalcev – danes eni ne bi kokodakali. Očitno je, da se Stariha kot priden učenec zgleduje po učitelju Titu Turnšku, za katerega je že splošno znano, da je njegova toleranca do drugače mislečih ničelna in znori že ob vsakem, ki mu zastavlja neprijetna vprašanja ali mu nalije čistega vina. Samo spomnimo se na škandal, ki ga je Turnšek zakuhal v Državnem zboru. Spomnimo, Turnška so razjezile besede poslanca Franca Breznika, ki je z navajanjem resnic o komunističnih zločinih tako močno stopil na žulj Turnška, da je ta želel na seji besedo, čeprav kot gost do nje sploh ni imel pravice. Ko ga je predsednik odbora poslanec Žan Mahnič prekinil in mu to obrazložil, je Turnšek povsem izgubil živce, preklinjal in grozil, zaradi česar je Mahnič varnostnike pozval, naj razburjenega 78-letnika odstranijo s seje.

Vir: twitter

Zoran Janković bo imel torej v mestnem svetu “zaledje” še pri enem skrajnežu – Starihi. Stranka je sicer nastopila na lokalnih volitvah v Mariboru in v Ljubljani in prejela 4286 glasov, kar pomeni, da so v Mariboru dobili 3 sedeže v mestnem svetu, v Ljubljani pa enega.

Kot je razvidno, je Stariha zagrizen komunist, temu primerno pa tudi zaposlen – v Knjižnici partizanske in borčevske literature Ljubljana v ljubljanskem Savskem naselju. In kot se za člana ZZB NOB spodobi, obiskuje komunistične proslave in spominske slovesnosti, na katerih celo nosi zastavo borčevske organizacije. V času predvolilne kampanje ni pozabil niti položiti venca k spomeniku, ki so ga v Savskem naselju postavili ob 80. rojstnem dnevu Maršala Tita, ob tem pa salutiral kot kakšen vojak:

Vir: facebook

Za volilno kampanjo izkoristil hčerko
Medtem ko Stariha nekaterim prikrito grozi s (komunističnim) pobojem, pa je za svojo kampanjo pritlehno izkoristil celo svojo hčerko, ki je morala z njim deliti letake Liste kolesarjev in pešcev, s tem pa se je pohvalil celo na svojem Facebook profilu, rekoč: “Ljubljanski kandidat Liste kolesarjev in pešcev s hčerko deli letake mimoidočim in kolesarjem na Trubarjevi.” Ob tem se postavlja vprašanje tudi izkoriščanja otrok za politično kampanjo.

Foto: facebook

J. G.

Sorodno

Zadnji prispevki

Zakaj ne “fajtajo” za 200 tisoč Slovenk brez stalnega ginekologa?

Neiskrenost Inštituta 8. marec se razkriva z dejstvom, da...

Kakšne bodo posledice zaletave in aktivistične zunanje politike Tanje Fajon?

V Sloveniji in tujini je odmeval bizaren izraz žalosti...

Za Trumpovo dokumentacijo so bili pripravljeni tudi ubijati

Agenti FBI, ki so zasegli Trumpovo predsedniško dokumentacijo v...

Odtujenost prebujenske elite

V mnogih evropskih državah se krepi nezaupanje v politično...