Šketa je kolaboriral z ruskimi siloviki, zdaj mu pišejo hvalospeve, ker je odstopil, ko so ga ustavili pijanega

Datum:

“Sestankoval in napovedoval je sodelovanje s fašističnim ruskim režimom, ki zapira politične disidente in jih pošilja v gulage ali jih celo ubija. Ni “blema” … Pregloboko pogledal v kozarec? Odstop! Še dobro, da imamo v Sloveniji “pošlihtane” prioritete …,” je ob odstopu generalnega državnega tožilca Draga Škete zapisal komentator Mitja Iršič. 

Pred dnevi so mediji poročali, da je generalni državni tožilec Drago Šketa odstopil zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Policija ga je namreč v soboto ponoči v Mariboru ustavila in namerila zakonsko nedopustno število promilov. Šketa je posledično sam odstopil s položaja, ki ga je zasedal vse od leta 2017. Osrednji mediji so težo dogodku skušali zmanjšati tako, da so poudarjali, da je prostovoljno odstopil in tako sprejel odgovornost, se opravičil itd. “Je odstopil, ker je vozil pijan ali ker so ga dobili?” se je glede iskrenosti Škete vprašal voditelj oddaje Kdo vam laže? Boris Tomašič. A to, da je vozil pijan, je pravzaprav še majhna pregreha v primerjavi s tem, kar ima Šketa na vesti. Spomniti gre na njegovo brezsramno kolaboracijo z ruskim fašističnim režimom.

Šketa je kolaboriral z ruskim fašističnim režimom!
Lani se je namreč ob 300. obletnici ruskega državnega tožilstva brez vednosti ministrstva udeležil slavja v Moskvi, kot gosta pa ga je v Kremlju sprejel sam Vladimir Putin. To je bilo v času tik pred rusko invazijo na suvereno, neodvisno državo Ukrajino! Udeležba na slovesnosti je bila sporna iz več vidikov. Kot prvo je ključno to, da se rusko tožilstvo nikakor ne odlikuje z demokratičnimi standardi, ki naj bi veljali za tožilstvo neke zdrave, evropske demokracije. Obisk je obenem sovpadal z obletnico vrnitve opozicijskega voditelja Alekseja Navalnega iz Nemčije, kjer se je zdravil zaradi zastrupitve z novičokom, sedaj pa ostaja zaprt v Rusiji. Hkrati je s spornim dejanjem v času zaostrenih razmer med Zahodom in Rusijo Slovenija zaveznikom sporočala napačne signale tako kot ob drugih priložnostih z raznimi odprtimi pismi Milana Kučana (tukaj) in izjavami Tanje Fajon (tukaj) itd. Brez dvoma bi že po spornem obiska pri Putinu Šketa moral odstopiti!

Aleksej Navalni med sojenjem (Foto: EPA)

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Plenković po prepričljivi zmagi: Gremo v oblikovanje parlamentarne večine!

HDZ je že tretjič na volitvah prepričljivo slavila zmago....

Skrivnostno izginotje in brutalni umor pretresata Slovenijo

Slovenijo je pretresel brutalni umor 33-letne Sabine Arklinič, matere...

Škocjan: V Dobruški vasi bodo postavili nov vrtec

V romskem naselju v Dobruški vasi, v občini Škocjan,...