Skrajneži vandalizirali prenovljen zid

Datum:

“Ivan Gale ljubimo te, Janša tebe pa ne.”  S tem napisom so skrajni levičarji in NVO-jevci, popackali povsem nov grafit navijaške skupine Green Dragons pri Ruskem carju v Ljubljani. Slednji so se namreč zadnje mesece trudili, da bi polepšali podobo zidu ob Dunajski cesti in sicer, tudi z ličnim napisom “Vedno z vami, ljubljanski piromani.” Tako so z lepim napisom prekrili umazan zid, s številnimi napisi, med drugim tudi politični napis v podporo Ivanu Galetu, ki je pomagal napihniti afero z nakupom zaščitne opreme. Gre za vulgarizacijo vandalizacijo zasebnega zidu, za katerega so navijači dobili dovoljenje lastnika.

Podporniki “žvižgača” Ivana Galeta, skrajni levičarji in NVO-jevci, ki jih na leto, s skoraj milijardo evrov, financiramo davkoplačevalci, so uničili nov grafit Green Dragonsev, ki se je glasil “Vedno z vami, ljubljanski piromani” in s katerim so ljubljanski navijači prekrili številne manj lepe grafite, tudi stari hujskaški politični napis v podporo Galetu, ki je Slovence vabil h ogledu inkvizitorske oddaje Tarča na RTV, kjer je levičarska opozicija v kolaboraciji z nacionalno televizijo, ki jo prav tako financiramo davkoplačevalci, umetno napihnila afero z zaščitno opremo. Nov napis ultra-levičarjev se sicer glasi “Ivan Gale ljubimo te, Janša tebe pa ne.” Besedo “piromani” pa so ultra-levičarji pokracali z “WTF?”. Stari levičarski napis se je sicer glasil: “Ivan Gale, ljubimo te. Slovenci glejte oddajo Tarča RTVS 1.” 

“Lepšanje prestolnice se nadaljuje! Projekt, ki se je sicer s pridobitvijo dovoljenja začel že decembra in bil planiran za izvedbo v marcu, a nato začasno ustavljen zaradi virusa, je bil včeraj le uspešno končan. Stena ob Dunajski cesti ima tako zdaj novo zeleno-belo podobo, gostilni Ruski Car pa se zahvaljujemo za odstop površine. PIROMANI 1988!” se je glasila spletna objava nogometne navijaške skupine Green Dragons iz Ljubljane, potem ko je ta zid polepšala s svojim novim napisom.

Vandaliziran zid.

Stari politično obarvani napis je nastal po sporni oddaji na Tarči, nacionalne RTV, z naslovom “Ozadja naročanja in nakupov zaščitne opreme“, ko se je umetno napihovalo “afero z zaščitno opremo”. Kljub neverjetno uspešnem soočenju z epidemijo in ogromnim naporom, ki ga je aktualna vlada Janeza Janše vložila v pripravo prvega, drugega in sedaj še tretjega protikoronskega zakona v pomoč vsem slojem družbe in različnim sektorjem gospodarstva, je deležna stalnih napadov opozicije in osrednjih slovenskih medijev. Epilog so napadi na vlado sicer doživeli prav v oddaji Tarča, ki je še najbolj spominjala na inkvizicijski proces. Vlada pa je vse obtožbe ovrgla z nedavnim razkritjem težko pričakovanega poročila o nabavah zaščitne opreme in ventilatorjev.

Tako nakracan je prvotno izgledal zid na postaji pri Ruskem carju.
Foto: družbena omrežja

V njem med drugim lahko preberemo, kako je vlada Marjana Šarca za seboj pustila prazna skladišča zaščitne opreme, podrobno pa je naveden potek dobav zaščitne opreme in ventilatorjev v času nove vlade. Medresorska delovna skupina je med drugim vzpostavila natančen protokol za nabavo zaščitne opreme, poročilo pa razkriva, da je pri dobavah ventilatorjev prihajalo do zaplemb in drugih težav, zato nekatera naročila ostajajo neizpolnjena. MGRT izpostavlja številne nepravilnosti zaznanih pri pogodbah, ki jih je podpisal “žvižgač” Ivan Gale. Slednji torej, v tej aferi, nikakor ni žrtev , kot želijo prikazati v levičarski opoziciji in kot kričijo ostali podporniki že omenjenega “žvižgača”.

Foto: družbena omrežja
Foto: družbena omrežja

Obenem tudi ni presenetljiva pristranskost nacionalne RTV. Na dan namreč prihajajo informacije, da na RTV obstaja “črna lista”, ki deluje kot nekakšen interni zakon omenjenega medija, po katerem lahko v tamkajšnjih oddajah nastopajo zgolj levičarji, mnogim drugim pa je vstop prepovedan, med drugim tudi novinarju Bojanu Požarju. Na Mladini pa so, ko je bil napis odstranjen, v levičarskem duhu “ne levi, ne desni” tudi zapisali: “Prebarvali odmevni grafit, ki je združeval Slovence.”

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Huligan sredi Ljubljane napadel Ukrajinko!

Na spletnem forumu Reddit se je pojavil videoposnetek incidenta...

[Video] Prizori z ameriških univerz vse bolj spominjajo na nacistično Nemčijo

"Al Qassam nas naredi ponosne, zdaj ubij še enega...