Skupina levih aktivistov s fašističnimi metodami nad Leljaka

Datum:

Župan Radencev Roman Leljak je eden od tistih “motečih državni elementov”, ki gre lokalni skrajni titoistični levici močno na živce. Delno zato, ker je preimenoval ulico, poimenovano po diktatorju Tito, delno zato, ker je razbil kartele lokalnih levičarskih tajkunov. Zato se redno nanj spravljajo z agitpropovskimi zastraševalnimi akcijami.

Leljak je opozoril, da so pred svetniškimi volitvami začeli po občini deliti letake, na katerih so o njem pisali kot o kriminalcu, ki bo bankrotiral občino:

“Spoštovane občanke in občani, danes so po občini začeli deliti letak, ki presega vse norme politične demokracije. Gre za klasično kaznivo dejanje. V tem trenutku obveščamo organe pregona, da začnejo postopek po uradni dolžnosti,” je na Facebooku v odgovor napisal Leljak.

“Prosim vas, kdor koga opazi, da kar koli počne okoli vašega nabiralnika za pošto, da ustrezno prijavite. Meni je res žal. A mnogi bi lahko dokončno izgubili svoj privelegiran status. Verjamem samo v delo, iskreno delo in napredek moje občine,” je zaključil.

Predčasne volitve

Spomnimo, konec lanskega leta je devet občinskih svetnikov v občini Radenci podalo odstopno izjavo. Občinski svet sicer šteje 16 članov. Zaradi odstopa bodo v občini potrebne predčasne volitve.

Občinskemu svetu se je pridružil nadomestni član Aleksander Mulec, ki je nadomestil mesto odstopljene Helene Hedžet iz vrst Svobodnjakov. Prihod nadomestnega člana je imel takojšnji vpliv, saj zaradi razmerja moči (ponovno 8 proti 8) občina ni bila več sposobna sprejemati nekaterih pomembnih odlokov.

Napadi na Leljaka niso novost

Lanskega avgusta je skupina občanov Leljaka rasistično napadla in ga celo ozmerjala za ustaša. Takole je takrat zapisal Leljak:

17. 8. 2023 je potekala 5. redna seja Občinskega sveta Občine Radenci. Seje so se udeležili tudi občani Domanjko Branko, Zamuda Milko, Petek Ida, Šmelc Jože, Koren Matjaž in Branimir Domanjko. Gre za skupino občanov, ki se na družbenih omrežjih skriva pod raznimi skupinami in tajnimi izmišljenimi imeni. Skupina že dalj časa širi in spodbuja nacionalno nestrpnost, spodbuja k nasilju ter razpihuje nacionalno sovraštvo.

Navedeni občani v svojih objavah župana Leljaka naslavljajo z ustašem, poglavnikom, s čimer me enačijo z Ante Pavelićem iz države NDH ter gradonačelnikom in mi s tem jasno dajejo vedeti, da sem rojen v sosednji državi Hrvaški. V spletnih objavah na enak način kot zagovornike ustaša enačijo občinsko upravo in svetnike občinskega sveta. Občanka Irena Petek je v zadnji objavi celo posvarila svetnike, da se jim bo nekaj zgodilo, če bodo hodili po njeni ulici.

Na seji, ki je potekala 17. 8. 2023, so s spodbujanjem k nasilju, narodni neenakosti in drugimi oblikami nasilnega in verbalnega sovraštva nadaljevali.

Skladno s svojim pooblastili sem glede na zadnje dogodke javno objavo 5. redne seje začasno zadržal. Posnetek bo v naslednjih dneh posredovan na Vlado Republike Slovenije in na pristojno ministrstvo skupaj s kazensko ovadbo, ki jo bo podala Občina Radenci.

Župan se torej že dlje časa bori z neotesano skupino rasističnih aktivistov, najbrž jeznih, ker je Leljak razbil lokalne kartele in začel več projektov, kot jih je občina Radenci začela kadar koli prej.

I. K.

Sorodno

Zadnji prispevki

Mariborski poslovnež s pravnomočno obtožnico zaradi gospodarskega kriminala

Marko Podgornik Verdev, direktor in solastnik podjetja Mikro+Polo, največjega...

Dr. Pogačnik: Fajonizem Slovenijo odriva od Zahoda

"Naša politika trenutno ni prozahodna politika, prav tako pa...

Zgodba padlega Indijca na ukrajinski fronti kaže, kako Rusija pridobiva tuje rekrute

Anton Geraščenko je na socialnem omrežju X povzel tragično...

Prva obletnica čebinskega govora Aste Vrečko

Ministrica za kulturo Asta Vrečko je pred letom imela...