Slaba statistika “antiproslave”: Več kršitev, trinajst pridržanih in uveden postopek zoper organizatorja!

Datum:

Policisti so sporočili, da so včeraj na neprijavljenem shodu na Prešernovem trgu do sedaj ugotovili več kršitev, zoper organizatorja pa vodijo prekrškovni postopek. Po njihovih podatkih naj bi se na “alternativni proslavi” zbralo okoli 9000 ljudi. V času in na območju prireditve na Trgu republike pa policisti niso zaznali kršitev.

Policisti so na območju Ljubljane opravili varovanji dveh dogodkov, in sicer prireditve “Osrednje državne proslave” in neprijavljenega shoda. Ta se je začel okoli 19. ure, ko se je na  Prešernovem trgu zbralo okoli 9 tisoč oseb. Policisti so opravljali naloge za varovanje državnega zbora, vzdrževali javni red in mir, zagotavljali varnost udeležencev prireditve in protestnega shoda in urejali promet. Neprijavljen shod se je na Prešernovem trgu končal okoli 21. ure, po tem pa je okoli 200 oseb odšlo še v križišče Slovenske in Šubičeve, kjer so se razšli okoli 22. ure, so sporočili.

Pri varovanju neprijavljenega shoda so policisti do sedaj ugotovili več kršitev po zakonu o javnih zbiranjih in vodijo prekrškovni postopek zoper organizatorja. Med shodom na Prešernovem trgu  je bilo ugotovljenih 14 kršitev zakona o javnem redu in miru. Trinajst od teh oseb, ki so kršile zakon o javnem redu in miru, je bilo pridržanih za čas shoda, na podlagi 64. člena zakona o nalogah in pooblastilih policije.

Nadaljujejo zbiranje obvestil glede dogodka in bodo v primeru dodatno zaznanih prekrškov ali kaznivih dejanj ukrepali v skladu z zakonodajo. V času in na območju prireditve na Trgu republike policisti niso zaznali kršitev.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Grims pojasnil, zakaj ni želel glasovati o deklaraciji o Ukrajini

Slovenski dominantni mediji, ki delujejo pod okriljem tranzicijske levice,...

Švedska: Dva Britanca v avtomobilu ustreljena in zažgana!

Več kriminala kot na Švedskem se zgodi le še...

Globalni digitalni kolaps: v Krki izpad celotnega računalniškega sistema

Uporabniki Windowsa po vsem svetu se srečujejo s t....

Trump ob koncu konvencije RNC napovedal deportacijo nezakonitih priseljencev in podpornikov Hamasa

Donald Trump je tudi uradno republikanski predsedniški kandidat. Nominacijo...