Slovenci v najbolj množični anketi odgovorili: Solidarnostni dodatki za upokojence v času epidemije še kako upravičeni!

Datum:

Vlada pod vodstvom Janeza Janše v protikoronskih paketih ni pozabila na upokojence. Upokojencem z najnižjimi pokojninami je zagotovila dva solidarnostna dodatka. Da je bila pomoč v obliki solidarnostnih dodatkov še kako upravičena, pove podatek ankete SDS Posvet z volivci, kjer jih je kar 80 odstotkov odgovorilo v prid pomoči v času epidemije koronavirusa. Upokojenci so bili pod levimi vladami celo v času gospodarske konjunkture spregledani.

V Slovenski demokratski stranki so letos že tradicionalno organizirali Posvet z volivci, s katerim želimo pridobiti vaše mnenje o aktualnem dogajanju v Sloveniji. Želijo si slišati glas ljudi, da lahko na podlagi tega oblikujejo rešitve ter izboljšamo življenjski standard v Sloveniji. V letošnji akciji je sodelovalo več kot 27 tisoč vprašanih, kar je anketa z daleč največjim vzorcem.

Solidarnosti dodatek je prejelo več kot 300 tisoč upokojencev z nizkimi pokojninami. Upokojenci, ki prejemajo pokojnino v višini do 510 evrov, so prejeli dva solidarnostna dodatka po 300 evrov. Skupaj so torej prejeli 600 evrov. Upokojenci, s pokojnino med 510,01 in 612 evri, so skupaj prejeli 460 evrov solidarnostnega dodatka, oz. dvakrat po 230 evrov. Solidarnostna dodatka so dobili tudi upokojenci s pokojnino med 612,01 in 714 evri. Prejeli so dvakrat po 130 evrov, torej so skupaj prejeli 260 evrov.

V anketi Posvet z volivci so tako Slovence vprašali, ali se jim zdi takšna pomoč upravičena. Da sta bila solidarnostna dodatka v času koronakrize upravičena meni 80 odstotkov vprašanih, medtem ko se preostalih 20 odstotkov s tem ne strinja.

Slika
Na konkretno vprašanje o upravičenosti izplačila solidarnostnega dodatka je odgovorilo več kot 18 tisoč vprašanih.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Dr. Potočnik: Nastop ministrice je pokazal, da je Ministrstvo za zdravje čoln brez krmarja

Slovenija je po besedah zdravnika dr. Federica V. Potočnika...

Korupcija je tam doma, kjer ne bi smela biti. Na preveč naslovih!?

Korupcija v pravnem smislu pomeni zlorabo zaupanega položaja v...

[Video] Kje konča “humanitarna pomoč” UNRWA, ki jo podpira tudi Lenarčič

Aktualna leva oblast še vedno vztraja pri financiranju agencije...