Slovenija, premierjev plan B

Datum:

Robert Golob je politični povratnik, ki se za javne zadeve ne bi začel zanimati, če ne bi bil ogrožen njegov najožji osebni interes.

Visoke politike se je prvič lotil v času zadnje Drnovškove vlade, ko je bil državni sekretar za energetiko. Po pričanju njegovih sodobnikov ne najuspešneje. Bilo naj bi tako slabo, da je moral državni zbor sprejeti poseben zakon, da je popravil napake njegovega dela. Ne verjamete? Tako je leta 2002 trdil nekdanji politik LDS Jožef Školč in članek v Dnevniku, ki o tem priča, je še vedno dostopen.

Goloba je kasneje odneslo v državno gospodarstvo, kjer si je odlično postlal. Plača je bila ogromna, nagrade tudi, nastalo pa je tudi družinsko podjetje Star Solar, ki je po razvezi z nekdanjo ženo pristalo v njegovih rokah. Podjetje prodaja električno energijo državnemu podjetju Borzen, ki ga kot predsednik vlade posredno obvladuje. Posel je tako zagotovljen. Prejšnji mesec se je po podatkih na Erarju iz Borzena na račun Star Solarja steklo 5.389,75 evra. Od leta 2014 pa kar 2.157.541,73 evra.

Predsednik vlade se je zapletel v afero “Star Solar”. (Fotomontaža: Demokracija)

V visoko politiko se vrnil, ko so se začela zapirati vrata v Gen-I. Ker mu vlada Janeza Janše ni podaljšala direktorskega mandata, je v Sloveniji odkril temne sile, fašizem, politične zaveznike in plešoče podpornike. Medijski orkester je zaigral, ga izstrelil v politično orbito, iz katere sedaj nezadržno strmoglavlja proti tlom. Zdravstvo je tik pred zlomom, javna uprava stavka, zdravniki tudi, življenje je drago, nezadovoljni so upokojenci in tudi lokalni skupnosti v Brežicah in Središču ob Dravi, ki jim vsiljuje migrantske centre.

A Golob naj bi imel tudi tokrat pripravljeno (zlato) padalo. Bližajo se evropske volitve, sam pa naj bi po besedah vodje opozicije načrtoval pravi politični gambit. Namesto neusklajenega komisarskega kandidata Tomaža Vesela bi se kar sam odpravil v Bruselj. Tako bi bil volk sit in koza cela. Tranzicijska levica bi se znebila Goloba, njegova Tina pa bi lahko delala “selfije” v evropski prestolnici.

Žiga Korsika

Sorodno

Zadnji prispevki

Po infarktu je na helikopter čakal kar uro in pol

Osebo, ki jo je zadel srčni infarkt je kar...

Nove obdavčitve: Za vrtno uto ali rastlinjak boste mogli plačati komunalni prispevek

Vlada Roberta Goloba oziroma ministrstvo za naravne vire in...

Vabljeni na Ritem srca – festival sodobne krščanske glasbe

Radio Ognjišče tudi letos pripravlja festival sodobne krščanske glasbe...

V Kongu spodletel državi udar

Vojska Demokratične republike Kongo trdi, da je danes preprečila...