Slovenija z Makedonijo in Severno Irsko

Datum:

Slovenska nogometna reprezentanca, ki se ji ni uspelo uvrstiti na Euro 2016, je dobila prva tekmeca za prihodnje leto. Naši reprezentanti bodo v mesecu marcu odigrala dve prijateljski tekmi, najprej se bodo 23. marca v Kopru pomerili z Makedonijo, 28. marca pa bodo gostovali še v Belfastu pri Severni Irski.

                   

S tema dvema prijateljskima tekmama se bodo tudi uradno začele priprave članske reprezentance na nov kvalifikacijski cikel za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2018 v Rusiji. Poleg Slovenije so v naši kvalifikacijski skupini še Litva, Slovaška, Anglija, Malta in Škotska.

Katanec proti svojim nekdanjim
Slovenija se je z Makedonijo pomerila že trikrat, tekme so bile vedno prijateljske narave, Slovenija pa je vse tri tekme izgubila. Leta 1993 je bila Makedonija v Kranju boljša z 1 : 4, tekma leta 1994 v Skopju se je končala z 2 : 0 za domače. Nazadnje sta se ekipi pomerili novembra 2012, ko je Makedonija v Skopju slavila s 3 : 2, to pa je bila tudi zadnja tekma Slaviše Stojanovića na klopi slovenske reprezentance, saj se je januarja 2013 na selektorsko mesto vrnil Srečko Katanec. Tokrat je na vrsti gostovanje Makedonije v Sloveniji, reprezentanci pa bo gostila koprska Bonifika.

Severna Irska kot priprava na Angleže in Škote
Pet dni po tekmi z Makedonijo, 28. marca, Slovenijo čaka še ena prijateljska tekma. Otočani so po oceni NZS primeren nasprotnik naše reprezentance, saj bo ta v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v skupini igrala z Anglijo in Škotsko, ki gojita podoben stil nogometa. Slovenija in Severna Irska sta bili v preteklih letih skoraj redni nasprotnici v kvalifikacijah, najprej sta se pomerili leta 2008 v Mariboru, ko je Slovenija slavila z 2 : 0, sledil je poraz leta 2009 na Windsor parku (1 : 0) in poraz v Mariboru leta 2010 (0 : 1). Zadnja tekma med Severno Irsko in Slovenijo je bila 29. marca leta 2010, šest let pred tokratno prijateljsko tekmo, končala pa se je brez zmagovalca z rezultatom 0 : 0.

R. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

Evropska poslanka Romana Tomc postala podpredsednica največje politične skupine v Evropskem parlamentu

Evropska poslanka Romana Tomc iz vrst največje opozicijske stranke...

Nad omrežje Jankovićevega tesnega prijatelja ZDA uvedle sankcije

Tesnega prijatelja ljubljanskega župana Zorana Jankovića, predsednika Republike Srbske Milorada...

Argentina: mesečna inflacija je najnižja v dveh letih in pol

Mesečna inflacija je v Argentini padla na 4,2 odstotka....