fbpx

Ali bo globalistična izmišljotina, noč čarovnic, izpodrinila in zamenjala spomin na Primoža Trubarja?

Katekizem in Noč čarovnic. (foto: STA)

Katekizem in Noč čarovnic. (foto: STA)

Slovenci korak za korakom izgubljamo spomin na praznik reformacije in dejanje Primoža Trubarja. Ob dnevu reformacije obeležujemo tudi rojstvo slovenskega knjižnega jezika, saj smo takrat dobili prvo slovensko knjigo, Katekizem, ki ga je leta 1550 izdal Primož Trubar. Neprimeren video za noč čarovnic si je pred dnevi privoščili kar zaposleni na Fursu, in sicer s svojim neokusnim strašenjem slovenskih državljanov glede pobiranja davkov. Večina mladih namesto prve zapisane slovenske besede slavi ameriški globalistični izmišljeni dogodek noč čarovnic. Več mladih/otrok namreč pozna noč čarovnic kot pomen Trubarja, očeta slovenskega naroda.

Slovenija danes obeležuje dan reformacije. Spominjamo se prve slovenske knjige Katekizem iz leta 1550. Izdal jo je Primož Trubar. Žal spomin na enega pomembnejših dogodkov v slovenski zgodovini počasi izginja iz slovenske zavesti. Neprimeren video za noč čarovnic si je pred dnevi privoščili kar zaposleni na Fursu, in sicer s svojim neokusnim strašenjem slovenskih državljanov glede pobiranja davkov. V izobraževalnem procesu v srednjih in osnovnih šolah je Trubarjevo dejanje napisano na nekaj straneh brez globoke in tehtne analize. Mladi pa se raje, kot da bi se spominjali Primoža Trubarja, udeležujejo zabav na ameriški globalistični izmišljeni praznik noč čarovnic.

Vendar se dominantni mediji v Sloveniji, namesto da bi bolje ozaveščali ljudi o prvi napisani slovenski besedi, raje ukvarjajo s tem, katere zabave na noč čarovnic naj se udeleži slovenski državljan. Okupacija sproščenih dogodkov po Sloveniji je posledica “krompirjevih počitnic” šolarjev in dijakov, kar organizatorji različnih prireditev na tematiko ameriške izmišljotine s pridom izkoriščajo. Kako bo otrok vedel o prvi slovenski besedi v izdani knjigi, o prvem slovenskem prevodu Svetega pisma, če ga njegovi starši od malih nog okupirajo z ideologijo izmišljenega praznika, ki nima nobene vrednosti za njegov kulturni in domovinski razvoj? S temi dejanji pa se srhljivo zmanjšujeta posameznikova domovinska in narodnostna zavest. Zabave za omenjeno izmišljotino pa postajajo tudi v različnih levih “alternativnih” klubih odlična priložnost za bizarne maske članov LGBT-skupnosti, s katerimi se odlično skrijejo med množico obiskovalcev.

Ali bo Primož Trubar izginil iz slovenske narodne zavesti. (foto:STA)

Ali bo Primož Trubar izginil iz slovenske narodne zavesti? (Foto: STA)

Prva slovenska izdana knjiga je bil Trubarjev Katekizem
Reformacija je bila versko, kulturno in politično gibanje v 16. in 17. stoletju, ki je predstavljalo odgovor na nepravilnosti delovanja Cerkve. Osrednja osebnost slovenskega protestantizma je postal Primož Trubar. Leta 1550 je izšla prva knjiga v slovenskem jeziku in prva slovenska tiskana knjiga Katekizem. Z naslovne strani ne izvemo ne avtorja, ne letnice in kraja tiskanja, ne tiskarjevega imena. Trubar se je skril pod psevdonim Rodoljub Ilirski (Philopatridus Iliricus), ker je bilo v nemških deželah, kjer je bival kot izgnanec, tiskanje protestantskih knjig prepovedano. Istega leta je Katekizmu dodal tudi Abecednik, rešitev za tisto kmečko prebivalstvo, ki ni znalo brati.

Globalistična izmišljotina bo uničila zgodovinsko vrednost Primoža Trubarja
Slovenija temelji na krščanski tradiciji in kulturi že nekaj stoletij. Ob tem je Primož Trubar postal eden izmed velikanov slovenske zgodovine. A njegova vrednost se iz leta v leto zmanjšuje. Nadaljnji koraki in poveličevanje globalistične izmišljotine pa bodo prinesli negativne učinke. Tragično, a žal grozljivo resnično.

Luka Perš