Zakaj slovenski upokojenci ne živijo standarda, kot nemški ali avstrijski? Vladajoča večina (LMŠ, SD, DeSUS …) načrtno uničuje gmotni položaj najbolj ranljive skupine ljudi!

Foto: STA

Dobro je vedeti, kdo je prikrajšal več sto tisoč upokojencev za višje pokojnine in hkrati prikrajšal še delovno aktivne ljudi, ki so tik pred zasluženem pokoju. Predlog SDS, da se ustanovi pokojninski sklad, na katerega bi se preneslo celotno državno premoženje, je romal v koš, ker se je vladajoča leva večina (LMŠ, SD, DeSUS …) odločila, da ima raje revne upokojence, ki bi jih nagrajevala z nekaj evri miloščine ob vsakem dvigu pokojnin. Vse kaže, da vlada Marjana Šarca, načrtno uničuje status upokojencev in jim preprečuje, da bi živeli enako dobro, kot v sosednjih državah, kot je Avstrija, kjer imajo upokojenci tudi več tisoč evrov visoke pokojnine in tako lahko v polnosti uživajo jesen svojega življenja.

V tem tednu je v parlamentu potekala razprava o predlogu SDS za preoblikovanje trenutnega Slovenskega državnega holdinga v demografski sklad, iz katerega bi se financirale zgolj pokojnine in odplačevanje nacionalnega dolga. Poslanci vladajoče leve koalicije so pri tem znova dokazali, da eno govorijo, drugo pa delajo. Čeprav vedno poudarjajo, kako se bodo borili za pravice in boljši gmotni status upokojencev, so namreč omenjeni predlog gladko zavrnili. Proti so glasovali celo v stranki DeSUS, ki bi ji morale biti pravice upokojencev glavna skrb.

Preberite tudi: [Video] Predsednik SDS Janez Janša: “Nacionalni pokojninski sklad, v katerega bi se preneslo vse državno premoženje, bi bil najbolj koristen za vse. Prenos zgolj 1/7 premoženja pa je megla”

Čeprav vedno poudarjajo, kako se borijo za pravice in boljši gmotni status upokojencev, so poslanci leve koalicije pod vodstvom Marjana Šarca v tem tednu v parlamentu gladko zavrnili predlog SDS, po katerem bi se v demografski sklad preneslo celotno državno premoženje, večino prihodkov od tega premoženja pa bi namenili za pokojnine. V primeru, da bi prišlo do realizacije omenjenega predloga, bi to pomenilo, da bi bilo vse državno premoženje – tako portfeljske kot strateške naložbe – skupaj v demografskem skladu, kar bi doprineslo tudi k razbremenitvi mlajših generacij.

Predlog SDS so poslanci leve večine zavrnili z 49 glasovi. Proti so glasovali poslanci vseh vladnih strank, vključno z LMŠ, SD in DeSUS. Omenjeno dejstvo je težko predstavljivo, sploh ker imajo prav ti poslanci pogosto polna usta besed o socialni pravičnosti. S tem, ko so predlog kljub temu zavrnili, so še enkrat dokazali, da so le podaljški tranzicijskih elit, ki skrbijo za polne žepe levih političnih botrov. Še posebej šokantno je dejstvo, da so proti predlogu glasovali tudi poslanci strank DeSUS in LMŠ, v katerih običajno še posebej poudarjajo, kako se borijo za pravice upokojencev. Kot torej kaže, slovenski levičarji ne premorejo niti kančka sramu, saj je evidentno, da nekaj govorijo, drugo pa delajo.

Razprava v državnem svetu
Že pred glasovanjem v državnem zboru je razprava o preoblikovanju trenutnega Slovenskega državnega holdinga v demografski sklad potekala tudi v državnem svetu. Razprave so se med drugim udeležili predsednik Kluba seniork in seniorjev SDS Branko Šumenjak, predsednik Zveze društev upokojencev Slovenije Janez Sušnik, poslanec SDS v državnem zboru Andrej Šircelj, evropska poslanka SDS Romana Tomc ter predsednik SDS Janez Janša. Pri tem so si bili vsi enotni, da je pokojninski sklad še kako potreben. Janša je med drugim povedal: “To, kar smo mi predlagali in o čemer danes govorimo, torej slovenski demografski sklad, ni nič novega. Številne države po svetu ga že imajo. Mnoge države, tudi takšne, ki niso bistveno bogatejše od Slovenije, iz kapitalskih stebrov dajejo bistveno večje deleže v pokojninske sisteme, ki so večinoma povsod solidarnostni, se pravi, da iz živega dela namenjajo poplačilo za minulo delo, kljub temu pa se velik delež iz večine držav zagotavlja iz premoženja kapitalskih naložb.” Ob tem je dodal, da je zanimivo, da upravljavci pri nas ne vzpostavijo tovrstnega kapitalskega stebra, čeprav zanj obstaja zakonska podlaga.

Takole so glasovali poslanci o predlogu SDS glede ustanovitve demografskega sklada, ki bi sistemsko rešil težave s pokojninami. Opozicija za, koalicija kompletno proti. Tudi Desus, stranka, ki se bojda bori za upokojence. Foto: Twitter.

Tudi primer demografskega sklada je dokaz, kako levičarji eno obljubljajo, ko pa prilezejo na oblast, hitro pozabijo na dane obljube. Žalostno, kako malo velja beseda v svetu levičarjev …

C. Š.

 • Antonius

  Kot trenutno kaže, Serpentinškova vladna kamarila pokojninsko blagajno rešuje s čakalnimi vrstam v katerih upokojenci zapravijo še zadnja leta, da pridejo prepozno do zdravnika in z mizernimi pokojninami, da upokojenska sodrga čim prej pocrka.
  Levičarji imajo zelo radi delavce in upokojence, da jim, ko se dokoplejo do vlade, pijejo kri.

  • diler resnice

   Stranka DESUS bi morala že zdavnaj izginiti s političnega prizorišča, ker je njen kolovodja totalno nesposoben ne samo pri vodenju stranke, temveč na vseh funkcijah ministra, ki jih je opravljal, tako pri zunanji diplomaciji, kot danes pri propadanju moralne in usposobljenostne avtoritete naše vojske. Nepodpora stranke demografskemu skladu, ki je bil pravzaprav le njihova predhodna “bleferska” krinka, je tipičen primer zavajanja upokojencev, ki slepo podpirajo to Jurša, Erjavec itd izrojeno opcijo, ki nam krati življenjske pravice do obstoja oziroma normalnega življenskega standarda !?

 • montyamp

  Avstrijska povprečna pokojnina 1 800 €
  Nemška povprečna pokojnina 900 € .
  Gošarski zmagovalci , so iz nekoč primerljive ekonomije germanskim , naredili pod Alpami UDBO-ovaduško vukojebino z mizernimi pokojninami .
  Seveda gre mizerija na račun privilegiranih iz zveze norcev , ki še danes po 75 letih hodijo iz gozdov posejanih z 800 morišči napolnjenimi s poštenimi Slovenci .
  Rdeči cigani so prava nadloga .

 • Rožle

  DRŽAVNI ZBOR Glasovanje dne, 21.05.2019 ob 20:48:21
  8. Redna seja

  Kvorum: 81
  Za: 32
  Proti: 49

  BAH ŽIBERT ANJA – K Z – LISEC TOMAŽ – K Z
  BAKOVIČ PREDRAG – K P – LOGAR ANŽE – K Z
  BANDELLI MARKO – K P – MAHNIČ ŽAN – K Z
  BEVK SAMO – K P – MAUROVIČ NINA – K P_
  BREZNIK FRANC – K Z MESEC LUKA –
  BRGLEZ MILAN – K P – MODERNDORFER JANI (JANKO) – K
  BRINOVŠEK NADA – K Z – MURŠIČ BOJANA – K P
  CIGLER ŽELJKO – K P – NEMEC MATJAŽ – K
  ČERNAČ ZVONKO – K Z – NOVAK LJUDMILA –
  DIMIC IVA – K Z – PAULIČ EDVARD K P
  DIVJAK MIRNIK LIDIJA – K P – PAVLIN BLAŽ-
  DOBLEKAR BORIS – K Z – PAVŠIČ ROBERT – K P
  FURMAN KARMEN PEČEK IGOR K P
  GODEC JELKA – K Z – PERIČ GREGOR – K P
  GOLUBOVIČ BRANE – K P – PODKRAJŠEK BOJAN – K Z
  GREGORČIČ MONIKA – K P – POGAČNIK MARKO K Z
  GRIMS BRANKO – K Z – POJBIČ MARIJAN – K Z
  HAN MATJAŽ – K P – POLNAR ROBERT – K P
  HEFERLE TINA – K P – PREBIL NIK – K P
  HORVATH FERENC – K Z – PREDNIK JANI – K P
  HORVAT JOŽEF RAJH ANDREJ K P
  HOT MEIRA – K P – RAJIČ BRANISLAV – K P
  HRŠAK IVAN – K P – REBERŠEK ALEKSANDER – K Z
  IRGL EVA – K Z – ROSEC FRANC – K Z
  IVANUŠA JANI – K Z – SIMONOVIČ BRANKO – K P
  IVANUŠA LIDIJA – K Z – SITER PRIMOŽ – K P
  JANŠA JANEZ (IVAN) – K Z – SLUGA JANJA –
  JELINČIČ PLEMENITI ZMAGO STAROVIČ VOJKO – K P
  JERAJ ALENKA – K Z – SUKIČ NATAŠA –
  JURŠA FRANC – K P – ŠIRCELJ ANDREJ – K Z
  KALOH DEJAN – K Z – ŠIŠKO DUŠAN – K Z
  KEPA FRANCI – K Z – T. VATOVEC MATEJ – K
  KNEŽAK SONJBOJ – K P – TANKO JOŽE – K Z
  KOCIPER MAŠA – K P – TOMIČ VIOLETA –
  KOPRIVC MARKO – K P – TONIN MATEJ – K Z
  KORAŽIJA BOŠTJAN – K P – TRČEK FRANC – K P
  KORČE JERCA – K P – UDOVČ MATEJA – K P
  KORDIŠ MIHA – K P – URH KARLA – K P
  KOVAČIČ ALJAŽ – K P – VRTOVEC JERNEJ – K Z
  KRAMAR FRANC – K P – ZABRET ANDREJA – K P
  KRIVEC DANIJEL – K Z – ZORČIČ IGOR – K P
  LENART JOŽE – K P – ŽIDAN DEJAN – K P
  LENART JOŽEF – K Z – ŽIDAN GREGOR – K P
  LEP JURIJ – K P – ŽIŽA FELICE – K P
  LEP ŠIMENKO SUZANA – K Z – ŽNIDARIČ MOJCA – K P

 • VERZIFIKATOR

  Pepe Penzionist

  VAM POVEM

  Vam povem, je važno zlasti danes,
  ko v Butalah zopet so volitve,
  ni za penzioniste pogostitve,
  vsega tega kriv je Jančkov Janez.

  Včeraj je povišico obljubljal,
  pa ničesar mogel urediti,
  njega res ne smemo več voliti,
  kar imamo, bo še to izgubljal.

  A da Janez sploh ne kandidira?
  Dajte no, kako da ne poveste,
  in da na volitve sploh ne greste,
  ja potem se pa ves svet podira.

  Koga naj potem za vse krivimo,
  če ne bo šel Jančkov na volitve,
  le na kaj opremo naj trditve,
  da zavoljo njega vsi trpimo?

  Ah, že vem, ker sam ne kandidira,
  ja, zato pri nas je vse narobe,
  in Butale grejo s tem po gobe,
  ker nas Jančkov Janez ne podpira.

  • Zgornji

   Resnično in žalostno . Amennn !!! :-(

 • AlojzZ

  Zakaj slovenski upokojenci ne živijo standarda, kot nemški ali avstrijski?

  Ker vztrajno volimo naslednike komunistov. Ali pa celo preoblečene komuniste.

 • ludvig

  ..v obdobju delovne dobe (40 let) in penzije (15let) je slovenski delavec prejel za cca 650.000 eur manj denarja kot delavec v Avstriji…..in potem ti jugo-nostalgiki lapajo kako smo živeli v Indiji Koromandiji, kjer so delavce imeli zastonj dopust – v Dubrovnik pa so jih vozili zastonj z avtobusi….

  • JANEZ GUS

   Pa častili delavne zmage,ime Stahanova.Narod garal zastonj,da se je kamarila gostila in hvalila.Še danes vas naj jebajo v mozak.

 • Anton

  predragi komentatorji, čemu tolikšno čudenje, mar ne veste ob vseh teh letih mukotrpnega izkustva z levičarji in še poprej v starem režimu,da oni govorijo eno, mislijo drugo, delajo tretje. V vsaj 90% povedanega kar Vam levičar izusti, morate to jemati kot zanikanje temu. Mar ne veste da levičarji malikujejo laž, sovražijo pa resnico.Z lažjo in krvjo so navsezadnje prišli na oblast po 2 svetovni vojni in tak način pod plaščem Demokracije nam vladajo na žalost tudi sedaj!

  sarkazem press

 • Beličič

  Malo pameti!Toliko kot goveja juha soli rabi,nič več!

 • Tratovc

  Sej se bo dalo živeti z našo penzijo pogoj bo pa brez avta obvezno brez drugih položnic telemach telefon brez dopusta samo doma v glavnem šparat o treba

  • Vera

   S tem se pa upokojenci ne bodo strinjali , ker so teh ” dobrin ” navajeni, zato bodo šli oni pred parlament protestirat, če si mladi ne upajo izboriti boljših plač .

 • JANEZ GUS

  Upokojenci,dobro si oglejte ta spisek.Dajte ga sprintat ,da se ne pozabi in vedno,ko bodo rdečuhi se -zavzemali – za vas z vsranimi gobci,jim pomolite to pod nos.Seveda pa to vpoštevajte ob volitvah.Rdečuh vedno gobezda eno,dela drugo.

 • učko

  Zakaj slovenski upokojenci nimajo istega standarda kot Avstrijski?! Bimboti! Sej tud slovenski delavec nima niti približno takega standarda kot avstrijski, čeprav plačuje bistveno višje davke kot avstrijski !!!! KRETENI REŽIMSKI !

 • Slovenec 33

  Slovenija je OKUPIRANA država, v kateri vladajo okupatorji in veleizdajalci slovenskega naroda, kaj vam ni jasno
  Glasovanje je bilo OKUPATORJI in VELEIZDAJALCI proti DOMOLJUBOM.
  Ni več kaj za dodati k temu rezultatu.

 • xtc

  Za kaj gre?
  Komunisti se hočejo na perfriden način polastiti premoženja “ne naših” upokojencev,ki ki bi jih nato strpali v domove in po hitrem postopku evtanazirali,samo premoženje prihranke in to pokradli objekte pa polastninili in jih dajali v najem “novim državljanom” “beguncem” nekaj prilastninili,nekaj pa dali za plačila “novim državljanom”,ki bi opravili umazane posle likvidacije pomembnih ljudi iz opozicije in njim ne naklonjenih ljudi.
  Seveda pa je treba povedati še nekaj,da tudi Nemške,Avstrijske,Angleške in še katere penzije niso tako blazno dobre za njih razmere.
  Zato se dogaja ,da veliko penzionistov iz omenjenih držav,ko gredo v penzion navadno prodajo stanovanje ali hišo in se odselijo v Španijo,Kanarske otoke,Grčijo,Bolgarijo,Portugalsko-saj tam dostojneje živijo no nekaj tudi v SLO.

 • if

  V Avstrij upokojenec prejema pokojnino v višini 85% odstotkov svoje plače, pri nas slabih 60 odstotkov svoje plače.
  Avstrija ima višje plače, Slovenija nižje.

  Volilci, ki volite oblast slovenskega levičarskega tipa, volite nižje plače in nižje pokojnine!

  Povprečni slovenski volilec je neinteligenten mazohist!

  • pupa

   Tudi nizek standard delavcev in upokojencev ima svoj namen. Če so tvoji stroški za preživetje višji od prejemkov bo kmalu počilo. Ostale bodo neplačane položnice, sledi rubež in stroški rubeža. Zarubljeno bodo skoraj zastonj kupovali NAŠI (primer Vaskršič nam veliko pove, pa še veliko podobnih).

   MAFIJA JE NENASITNA.

  • Janez Kepic-Kern

   +++++++++++, RES JE,
   R. AVSTRIJA – NAJ NAM BO ZA VZGLED.

   ZA
   ODDIH
   OD VOLILNEGA DNEVA
   ENA
   POMEMBNA NAŠA – ZGODOVINSKA
   A
   POSODOBLJENE OBNOVITVE POTREBNA – ZVEZA DRUŠTEV “ORLI” !

   JAZ,
   JANEZ KEPIC-KERN,
   67 LET, EX OK KNJIŽNIČAR IZ LJ
   VAM PONUJAM V BRANJE IZ MOJE LEPE
   IN ZANIMIVE DOMOZNANSKE MESEČNE REVIJE – “SLOVENIANA”
   O
   PREMALO POZNANIH
   IN DOCELA POZITIVNIH – KOT ZVEZA
   DRUŠTEV
   DELUJOČIH OD 1908-1940. LETA
   T.I.
   “ORLIH” DR. J.E. KREKA. V počastitev – vrlih, krepostnih, gospodarsko sposobnih”ORLOV” !
   Potrebna je obnova politike.
   NA RESNIH; MORALNIH NAČELIH:
   Predlagamm tole.
   AMPAK !
   Slovenci se moramo najprej notranje
   prenoviti in povezati na
   osnovi naše kvalitetne tradicije,
   PONUJAM VAM NAPOL POZABLJENE
   A
   VZGLEDA – POSNEMANJA – VREDNE

   “ORLE” DR. J. E. KREKA, 1908-1940
   VEČINA VAS SPODAJ PIŠE, NEKAKO – IDEOLOŠKO,
   VERJETNO
   ZARADI NEGATIVNEGA VPLIVA EX KP, ZK STALIN, TITO KOMSOCIALIZMA.
   Življenje pa ni – ideologija
   pač pa
   realna stvar – način kako ljudje živimo.
   živijo. V praksi njih, naših osebnih -življenj !

   “ORLI” DR. J.E. KRKA – so na področju izboljševanja
   praktičnega žvljenja, življenj naših prednikov – naredli veliko.
   VREDNI SO
   VZGLEDOVANJA – PO NJIH – VRLI, GOSPODARNI, KREPOSTNI
   “QRLI” dr. J. E. KREKA, 1908-1940-

   da se pri KREPITVI SVOJE VOLILNE BAZE

   – vzgleduje – po uspešnih

   množičnih
   in kvalitetnih “ORLIH” dr. J:E; KREKA, 1908-1940,
   ki so pred 2. vojno KADROVSKO IN VOLILNO OPIRALI – predvojno LJUDSKOSTRANKO..
   MOJ
   PREDLOG JE RESEN !
   Sedanje t.i. POMLADNE STRANKE – morajo namreč VEDETI,

   DA SO BILI – ČEPRAV – FORMALNO – DRUŠTVO – OZ. ZVEZA DRUŠTEV
   D R U Š T V O
   “ORLI” DR. J. E. KREKA

   – VELIKO BOLJE IN BOLJ MNOŽIČNO
   ORGANIZIRANI

   KOT JE TO KATERAKOLI – OD SEDANJIH STRANK –
   Imeli so tudi
   realen, kvaliteten PROGRAM DELOVANJA,
   KI JE VKLJUČEVAL:
   – versko etično, družinsko – vzgojo,
   – telovadbo in rekreacijo, skrb za zdravje,
   izobraževalne praktične tečaje o kmetovanju, obrteh itd.,
   kulturne dejavnosti, zbore, ples, pevsko plesne prireditve, pustovanja,
   – zavode in zadruge za posojilništvo in gradnje domov itd.
   Osnovne info o vrlih in krepostnih
   ter gospodarsko sposobnih “ORLIH” DR. J.. E. KREKA, 1908-1940
   dobite na v mojem prispevku OŽIVIMO “ORLE” DR J,E. KREKA, NA;sloveniana.si.
   O začetni
   organizaciji “ORLOV” za časa življenja dr. J.E. KREKA
   pa najdete podatke v knjigi jeseniškega izobraženca
   Franca TERSEGLAVA: ZLATA KNJIGA “ORLOV” 1910.. L.R Janez K. KERN KOMENDA
   P.S.
   ZLATA KNJIGA “ORLOV”
   FRANC TERSEGLAV, 1910.

   https://www.slovenska-biogr
   SLOVENCI IMAMO BOGATO IN KVALITETNO LASTNO TRADICIJO, NI NAM TREBA POSNEMATI – SLABŠIH TUJIH VZGLEDOV..

   IZ MOJE “SLOVENIANE”

   BESEDILO IN NOTE
   HIMNE “ORLOV” dr. J.E. Kreka !
   Slovenski glasbeniki – toplo vabljeni
   k oživitvi in k javni dostopnosti javne izvedbe
   te povsem profesionalne in zgodovinsko pomembne,
   a nad 80 let neizvajane
   originalno slovenske – skladbe !
   “BRATOM ORLOM”
   BRATOM ORLOM !
   DVIGNITE ORLI, V JASNE VIŠINE
   KRILA PONOSNA, MLADE MOČI !
   SOVE SE SKRIVAJO V NIZKE TEMINE,
   K SONCU, K SVETLOBI OREL HITI !
   GOZDI ŠUMEČI KLANJAJO GLAVE,
   BURNI VIHARJI DIVJE BESNE !
   ZORA MLADOSTI, SILA KREPOSTI,
   V ŽILAH NAM POLJE NARODA RAST.
   V TRUDU IN ZNOJU POLNEM RADOSTI
   DOMU GRADIMO SLAVO IN ČAST !
   MATI SLOVENIJA TVOJI LJUBEZNI
   OREL JUNAŠKO KLANJA SRCE,
   NAROD SLOVENSKI, K NESMRTNI SLAVI – TVOJI !
   – SE NAŠE SILE BORE !
   OREL ZRE MIRNO V SINJE VIŠAVE,
   STRELE IN GROMI GA NE PLAŠE
   K BOŽJEMU SONCU DVIGNIMO KRILA,
   VEČNE LJUBEZNI VABI NAS ŽAR
   Z NEBA VIŠINE ORLA BO SILA !
   KRIVDO IN SUŽNOST – RAZBILA – VSEKDAR !
   Avtor: besedila Dr. Evgen Lampe,
   uglasbil Hugolin Sattner
   Tisti, ki vas tematika zanima: notno gradivo te in ostalih pesmi Orlov – dobite v
   Glasbenem oddelku NUK-a v Ljubljani. V tej reviji pa najdete poseben prispevek
   posvečen pozitivnim “Orlom” dr. J. E. Kreka.
   Kot mnoge pozitivne slovenske stvari je tudi “Orle” dr. J.E. Kreka “zatrlo”
   iracionalno politično nasilje nemškega nacizma in slovenskega stalinističnega
   KP; ZK “komunizma-socializma”, ki je bil politično sovražen do gospodarsko in
   kulturno samostojnih “Orlov”.
   S KP; ZK politično-državnim razlaščanjem je “baje – ljudska” ex KP, ZK
   totalitarna, nedemokratična “KP; ZK oblast” fizično uničila gospodarske
   temelje delovanja “Orlov” dr. J.E. Kreka !
   Ter jih s prepovedmi delovanja – “odrinilo” iz javnega političnega življenja !
   A v srcih nas
   – miru, dobremu delu in poštenemu življenju – privrženih,
   nas ljudi – s slovenskega podeželja izhajajočih Slovencev je in bo
   – duh
   krepostnih in gospodarsko sposobnih Orlov – živel – vedno !
   “Bog daj” !
   In z našo pomočjo – bodo od ran okrepljeni “Orli” – spet vzleteli !
   In nihče več – krepostnih “Orlov” – ne bo več pregnal s slovenskega neba !
   Zapisal Janez Kepic-Kern, odg. urednik in lastnik edicij “SLOVENIANA”

  • Zgornji

   AAAMEEENNN – BREZBRIŽNI NAIVNEŽ JE !!! ! !!! Žaaal.

 • Zgornji

  ZATO KER SO NAIVNI IN BREZBRIŽNI IN SO TAKI ZATO TAKO NASEDLI KAHLU EHJAVCU IN PODOBNIM ZLOBNIM HINAVSKIM POKVARJENCEM !!! ! !!!

 • milanček

  zakaj, prvič, ker imajo nekaj soli v glavi in drugič, tam ni svinjarije kućanov F21 oz jankovićeva balkanska mafija!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!