fbpx

Cerar ne menja sekretarjev, ki kradejo in goljufajo

Foto: STA

Državni sekretar za notranje zadeve Andrej Špenga ostaja na položaju, kljub temu da naj bi domnevno kradel tesnila v mariborskem Bauhausu in nedopustno izkoriščal bolniški dopust. Vsem svojim “napakam” navkljub uživa polno podporo vlade Mira Cerarja. 

Spoštovani, državni sekretar Andrej Špenga je deležen vladne podpore,” so nam sporočili iz kabineta predsednika vlade. Z notranjega ministrstva odgovora še nismo prejeli, čeprav naj bi Špenga prišel v ekipo ravno po zaslugi notranje ministrice Vesne Györkös Žnidar.

Preberite, kako se je Špenga med bolniškim dopustom s Cerarjem sprehajal po Mariboru.

Po poročanju Požareport se je ta zaradi tega tudi zavila v molk, kar je očitno tudi njena strategija, kadar se razmere zaostrijo.

Preberite tudi: Cerarjev sekretar kradel v Bauhausu, sam pa tebi pravi nerodnost.

Strategija izsiljevanja državnega sekretarja
Podpora vlade ekipe naj ne bi bila toliko posledica strankarske solidarnosti, temveč Špenginega izsiljevanja. Špenga, sicer tudi mariborski mestni svetnik, naj bi svoj odhod povezoval z razpadom mariborskega odbora SMC.

Za komentar glede zadnjega dogajanja okoli mariborskega mestnega svetnika smo povprašali tudi župana Andreja Fištravca. Njegove odgovore še čakamo. 

Ž. K.