Davkoplačevalci, pozor! Tako Katičeva sodnikom deli “zelene” BMW-je, poslovne prostore pa bo najela kar pri Rigelniku!

Foto: Twitter

Državljani so vse bolj zaskrbljeni zaradi proračunske luknje in zaradi ohlajanja gospodarske rasti, vlada pa ob tem ne preneha z razmetavanjem trdo prigaranega davkoplačevalskega denarja. Ministrica za pravosodje tako sodiščem deli kar prestižne BMW-je, prav tako pa gospodarski oddelek ljubljanskega okrožnega sodišča namerava najeti nove prostore. Odslej bodo, kot kaže, delali nikjer drugje kot pri Mateju Rigelniku, sinu “partijskega zlatega dečka” Hermana Rigelnika!

Državljani se sprašujejo, od kje ob razmeroma visoki gospodarski rasti več desetmilijonska proračunska luknja, ki ob ohlajanju rasti postaja vse bolj zaskrbljujoča. A vlada se kljub napovedi ministra za finance Andreja Bertonclja, da bo treba po ministrstvih oklestiti porabo, ne zadržuje pri razmetavanju z denarjem. Po 1,5-milijonskem razpisu ministrstva za zunanje zadeve, namenjenemu nevladnim organizacijam, je za nemalo zgražanja poskrbela ministrica za pravosodje Andreja Katič, ki sodiščem v teh dneh deli prestižna vozila znamke BMW, ki jih ministrstvo za pravosodje opisuje kar kot “zelena”.

Prestižna BMW-ja prejeli na vrhovnem sodišču in v Krškem
Kot navaja Slovenska tiskovna agencija, se vsako leto posebej, ob upoštevanju prejetih podatkov glede obstoječega voznega parka pravosodnih organov, njihovih potreb po vozilih ter na podlagi višine razpoložljivih finančnih sredstev za tekoče leto, določi vozila za posamezno sodišče. V zadnjih dneh so sodiščem predali dva avtomobila, danes ministrica enega vrhovnemu sodišču, v petek pa je državni sekretar ministrstva za pravosodje Gregor Strojin prav tako novo “zeleno” vozilo predal predsedniku Okrožnega sodišča v Krškem Gojmirju Pešcu, so navedli na ministrstvu. Ob tem so zagotovili, da se trudijo poleg ustreznih materialnih pogojev za delo zagotoviti tudi ustrezno zakonodajo.

Foto: Facebook

“Zelenost” financirajo z denarjem davkoplačevalcev in si tako izboljšujejo javno podobo
Kot kaže, je urejanje ustrezne zakonodaje zapostavljeno, kar ni presenetljivo, glede na to, da ta očitno omogoča odpise dolgov prijateljem režima, kot smo nedavno lahko videli v primeru Damijana Jankovića, ki so mu odpisali kar 29 milijona evrov dolga. So pa bolj skrbni pri materialnih pogojih, pri tem očitno ni pomembno le to, da jim je omogočeno nemoteno delo, pač pa so si zaželeli na delovnem mestu vse možno udobje, ki ga omogočajo prestižna vozila BMW, z “zelenostjo” pa si na stroške davkoplačevalcev izboljšujejo javno podobo.

Foto: Twitter

Katičeva bo nove poslovne prostore najela kar pri mlajšem Rigelniku!
Tu pa še ni konec nenavadnega dogajanja v zvezi z ministrstvom; kot so še sporočili, je julija letos najemodajalec odpovedal najemno pogodbo za prostor, kjer deluje oddelek za gospodarsko sodstvo Okrožnega sodišča v Ljubljani. Nadomestne prostore bodo, kot kaže, najeli kar pri družbi Union hoteli d. d. v neposredni bližini osrednje sodne stavbe. Družbo kot izvršni direktor vodi Matej Rigelnik, sin “partijskega zlatega dečka” iz vrst Foruma 21 Hermana Rigelnika.

Union hoteli (Vir: Google Streetview)

Ta poleg poslovnih prostorov v okviru družbe Union hoteli zasebno oddaja tudi več stanovanj v prestižni ljubljanski stavbi Situla. Pred posli s stanovanji in vodenjem Union hotelov je mlajši Rigelnik sicer zasedal funkcije v državni Novi Ljubljanski banki ter pri posredno državnih Triglav skladih, ki so del skupine Triglav.

V zvezi z dogajanjem smo na ministrstvo naslovili naslednja novinarska vprašanja:

– Je bil za najem poslovnih prostorov ljubljanskega okrožnega sodišča objavljen javni razpis in koliko je prispelo ponudb?
– Kakšno najemnino bo sodišče plačevalo družbi Union hoteli in koliko je najemnina znašala v dozdajšnjih prostorih?
– Kako so bila izbrana vozila omenjenih sodišč in kakšne so bile zahtevane specifikacije? Kakšen je strošek nakupa oz. najema omenjenih vozil?

Članek bomo posodobili z odgovori takoj, ko jih prejmemo!

Rok Krajnc

 • Beli Sneg

  Dobro una kobila na dveh nogah, ki se poganja za upokojenske penzije, je pa Ministrica za kraje denarja na infrastrukturnem ministrstvu, je vredna svojega denarja.

  Ampak mislim, da jo tale praznoglavka iz Velenja prekaša v svoji neumnosti, da pa ne govorimo da se rada šemi v partizane, Pike Nogaviče… Naslednjič jo pričakujem v opravi SS ob svojem firerju.

  • SIMON ROZIC

   …ta vloga bi ji od vseh najbolj pristojala! Dobra Firerca bi lahko obrnila še
   kašnega zarjavelega Stanovnika in Kučana, po uporabi pa zavrgla na odpad
   zgodovine : Lep par bi bila tudi s prejšnjim zarukanim, zapitim in zadrogiranim
   Klemenčičem in ne vem no, če se nista že pri kakšni revolucionarni predstavi
   dol dala ….

 • luka globus

  Paraziti

 • tasilo

  Jah … ta kamela Katič si to pač špoga. Jasno, saj je vendar ministrica za prasovodje

  • SIMON ROZIC

   …ali ima kaj znanja ali samo pi…o?

   • McBobo

    Mogoče nič od tega.

 • Unikatna

  S tujim denarjem se lahkotno zapravlja. Ali svoj denar tudi tako zapravljajo?

  • GverilaStyle

   ne, ga imajo v davčnih oazah in je treba extra preudarno ravnati z njim!!! Sicer pa imajo naš denar in svojega sploh nebi potrebovali.

 • antimur

  Sramotno za Slovence je že samo dejstvo, da je lahko takšna omejena kučanistična, oziroma Kontičeva kuzletina sploh ministrica. Če pa vidiš s kakšno golaznijo sodeluje, človek enostavno popizdi, banda kučanistična in antislovenska.

 • Peter

  Čudno, glede na naše prioritete bi pričakoval kakšne ruske ali pa vsaj srbske avtomobile , ne pa ta kapitalistični zdruz, no.

 • Vera

  Ministrica za pravosodje = Pika nogavička. Joj prejoj.

 • hermannn

  Tale Slovenija si zasluži eno poorng recesijo! Potem bomo pa videli Katićko & Co.

 • GverilaStyle

  Vse je transparentno in po črti zakona, samo mi, narod krade.

 • KAPIBARA

  Največji denacionalni nepremičninski mogotec v SLO, je podpredsednik nekega združenja neprmičninarjev, kateri oddaja vse državnim inštitucijam, in je proti nepremičnskemu davku v merilu 1/1 napram steremu..

 • Olga101

  Gre za korupcijo in razsipavanje davkoplačevalskega denarja, zato naj murglske marionete odstopijo in to takoj!

 • Franc Šink

  BMW ? Ah saj to ni nič posebnega. Na Bavarskem jim rečejo Bairische Mist Wagen. (bavarski gnojni voz)

 • Artur

  Ma kaj neprestano dan za dnem jalovo premlevate svinjarije nekdanje, sedanje in prihajajoče s strani te komunajzlske pokvarjene izrojene bande?Agitirajte na vseljudski upor proti tej izrojeni bandi organizirajte ga potem pa udri po bandi.
  Harmonika, pevski zbori, govorniško demagoško nakladanje desnih sredincev ob lovskem golažu na piknikih je kot tista bizarnost nekoč, ko je orkester igral na Titaniku medtem, ko je ta že tonil. Zdaj ne razumem kaj se gre opozicija ali to namerno počne ali se ne zaveda situacije ali svojo strahopetnost preganja na takšen način ali pa ima s tem bizarnim početjem kakšno svojo prikrito računico.

 • IZBIRA

  Sodniki brez integritete! Znani so samo po montiranih procesih, ščitenju komunistične mafije, kršenju pravnih norm in človekovih pravic! Samo v Sloveniji!
  V imenu ljudstva bi morali nagnati iz pravnega sistema vsakega, ki je kadarkoli storil zgoraj navedena dejstva in jim pošteno soditi.

 • IZBIRA

  Bravo ministrca. Tej ženski pa ni dolcajt. Pika Nogavička, zdaj dedek Mraz. Je svojim sivolasim, bradatim in plešastim otročičkom, ki se igrajo za sodnike prinesla avte. Komunistični dedek Mraz ima na pretek denarja za darila iz javne malhe. Kaj bo šele za Silvestrovo. (božiča ne praznujejo, darila pa si bodo privoščli komunisteki).
  Kar se tiče pravosodje, kdo se bo s tem ukvarjal, sej so sodniki itak neodvisni in sodijo po zakonih. Če pa kdo sodi mimo zakonov, ga utišajo sodni inkvizitorji.

  p.s, gre za tajne zakone iz tajnega Uradnega lista, da ne bo pomote oziroma mafijski dogovor ali navodilo.

 • xtc

  Ne vem zakaj rabijo BMW je saj je Dacia in Renault,pa Škoda enako zelen pa še za namenček bolj zanesljiva. vsaj tako o tem pravijo v UK pa še cenejši.

 • IZBIRA

  Policaji in vojska bosi pešaki skrbijo za varnost državljanov. Sodniški inkvizitorji vask v svojem službenem BMW serije 5, na partizanske mitinge, večinoma in razne dneve pravne srenje naokrog po državi. Tudi iz javne malhe ministrice, pardon dedka Mraza Katič SD

 • Eddie

  Pa kdo so ti državljani? A to vam maile pišejo ali vas hodijo (v uredništvo) spraševati in jokati? Ma me res zanima, koliko je teh državljanov.

 • Black_hawk

  Ima se može se. Vprašanje seveda do kdaj?