[Ekskluzivno] Nikin “napadalec”: “Policist z mano še razgovora ni imel, Robert Golob pa me je že kar obsodil?”

Predsednik vlade Robert Golob je obsodil "napadalca", Niki Kovač pa je ponudil mesto v svetu za pregon sovražnega govora. (Foto: STA)

“Policist z mano še razgovora ni imel, Robert Golob pa me je že kar obsodil? Zakaj je on predvidel, da je Nikina zgodba pravična? Kako je to Golob lahko, ko pa policija še začela ni s preiskavo?”, je Žiga Petek zgrožen nad obsodbo Roberta Goloba, ki ga je javno obsodil za nekaj, kar niti ni preiskano, niti ni šlo za napad, kot je to poimenovala Nika Kovač. Za naš medij je podal natančno obrazložitev dogodka, ki je trajal pičlih 30 sekund, Niko je le ogovoril.

Modus operandi Nike Kovač je igranje žrtve. Tokrat je že drugič vso pozornost preusmerila nase, češ da jo je nekdo napadel sredi belega dneva v Ljubljani. Zadeva je šla tako daleč, da je brez kakršnih koli dokazov nedolžno osebo javno obsodil celo predsednik vlade Robert Golob in napovedal ustanovitev strateškega sveta za preprečevanje sovražnega govora, vodenje pa je ponudil nikomur drugemu, kot Niki Kovač. Marsikdo zato upravičeno verjame, da sta dogodka načrtno povezana in medijsko napihnjena.

Še preden so mediji slišali drugo stran, so iz vodje nevladne organizacije, ki se financira iz tujine, naredili žrtev in slepo obsojali. Prvi odziv vpletenega Žige Petka smo objavili na Nova24TV.

Obsodba na najvišji ravni
Tokrat objavljamo nadaljevanje pogovora, saj se je njegovo blatenje skozi včerajšnji dan nadaljevalo, privoščil si ga je sam predsednik vlade. Kot nam je potrdil Petek, prvega pogovora s policijo še ni imel, niti policija za to ni vedela, dokler je sam ni poklical. Žiga Petek je bil zgrožen, ko je v osrednjih medijih prebral, da je Niko Kovač “napadel”, saj je to daleč od resnice. Svojo plat zgodbe je povedal še enkrat, tokrat podrobneje, saj se resno boji, da bi ga po krivem obtožili za nekaj, česar ni storil, sploh, ko je vlada na strani Nike Kovač. Bo zadeva tokrat obravnavana korektno ali bodo igrale vlogo zveze in poznanstva Kovačeve?

Nika Kovač je bila “napadena” le dan pred tem, ko ji je premier Golob ponudil vodenje strateškega sveta za sovražni govor. (Foto: FB)

Nika Kovač je po krivem obtožila napada nedolžnega človeka. Brez znanih dejstev in dokazov, le na podlagi njene plati zgodbe, so z njo potegnili vsi osrednji mediji vključno z Golobovo vlado. Premier Robert Golob je celo javno obsodil domnevnega storilca, čeprav policijska preiskava sploh ni stekla. “Policist z mano še razgovora ni imel, Robert Golob pa me je že kar obsodil? Zakaj je on predvidel, da je Nikina zgodba pravična? Kako je to Golob lahko, ko pa policija še začela ni s preiskavo?”, je ogorčeno dejal Žiga Petek, nedolžni gospod, ki ni storil nič drugega, kot to, da je sredi belega dne ogovoril javno osebnost.

Žiga Petek nudi pomoč slepim osebam, tako je bilo tudi v ponedeljek, ko sta se s slepim gospodom za pet minut vsedla v manjši lokal za Bežigradom. Ni se sicer spomnil imena gostinskega lokala iz spodnjega dela ene od stolpnic za Bežigradom, ob njej je tudi frizerski salon. “Slučajno sva se danes prvič ustavila v tem lokalčku, notariat je tam, visoka stolpnica,” je skušal pojasniti Petek in nadaljeval, da je Nika Kovač prišla iz frizerskega salona. Sprva ni vedel, da je ona, saj sta sedela odmaknjena od terase.

Petek: Nika Kovač je prvi simbol organiziranja shodov v korist ljudi, zato sem se obrnil nanjo
“Ko sem jo prepoznal, sem jo pozdravil, nisem pa pričakoval, da se bo odzvala tako zmedeno, na hitro je zamomljala nek pozdrav, sem jo pa želel vprašati še nekaj, ker se mi je zdelo pomembno – povezano z lastništvom okoli kanala C0, saj mi je to skrajno nepravično in take krivice me osebno zabolijo”
, je pojasnil Petek in dodal, da se je ob priložnosti nanjo obrnil ravno zato, ker je, kot je dejal “prvi simbol tega, da se organizirajo shodi, ko je nekaj v državi narobe, in to je bil moj namen – vprašati, zakaj ni organizirala nič v zvezi s to zadevo”, je pojasnil. Kar pa se je v nadaljevanju zgodilo, je bil odziv, ki ga niti približno ni pričakoval.

Žigo Petka je zanimalo, zakaj borka za referendum o “čisti vodi” Nika Kovač ne pomaga Ljubljančanom pri okoljsko spornem projektu župana Jankovića.

Reagirala je, kot da je bila na to vnaprej pripravljena
“Očitno je sama pri sebi naštudirala reakcijo oziroma kako bo ravnala, vnaprej, ker reagirati na tak način … moraš biti dobesedno pripravljen, pripravljen, da narediš sceno,”
je dejal Petek presenečeno in nadaljeval, da je “Nika zbežala na terasico, kjer je bil nek gospod zase, pa še en par, ki je tam sedel, zbežala je, kot bi jo lovil morilec, česa takega nisem videl! Potem je zbežala v frizerski salon.” Petka je njena reakcija pustila brez besed, saj njegov namen niti približno ni bil slab. Po tem se je usedel nazaj za mizo in odšel, celo pozabil na dogodek, dokler ni videl novice na 24ur, kar ga je ne le šokiralo, dobesedno ni mogel verjeti, da je šla zadeva tako daleč zaradi dveh izrečenih stavkov.

“Ko sem videl novico, sem se moral odzvati in povedati svojo plat zgodbe. Takoj sem poklical tudi policijo, ki mi je zagotovila, da bo preiskava opravljena korektno, in upam, da bo res tako”, je zaključil Petek in povedal, da je bila tam tudi natakarica sicer, ki pa morda ni videla, kaj se je dogajalo, saj je v tistem trenutku ni bilo na terasi, če so tam postavljene kamere, pa se bo jasno videlo, kaj se je dejansko zgodilo.

Tanja Brkić