fbpx

[Ekskluzivno] Pomeni to konec nekaznovanih groženj? Obsojen prvi nasilnež, ki bi ubil premierja Janšo!

Okrajno sodišče v Velenju je po okrajni sodnici Vlasti Lajlar v kazenski zadevi zoper obdolženega Luka Štitića zaradi kaznivega dejanja grožnje po prvem odstavku 135. člena Kazenskega zakonika (KZ-1) po obtožnem predlogu s kaznovalnim nalogom Okrožnega državnega tožilstva v Celju (…) z dne 18. 1. (…) spoznalo za krivega storitve očitanega kaznivega dejanja in mu izreklo pogojno obsodbo ter določilo predlagano zaporno kazen dva meseca.” Tako se glasi sodba, ki pa ne ne bo izrečena, če obdolženi v preizkusni dobi 1 (enega) leta ne bo storil kaznivega dejanja.

Slovensko sodstvo je tokrat prvič pravnomočno obsodilo nasilneža, spoznanega krivde, da bo napadel življenje predsednika vlade Janeza Janše in njegove družine. S tem je po številnih bojih s pravosodnimi mlini ustvarjen precedens, da se v bodoče ne bo več dopuščalo nekaznovanih groženj, ki so se v zadnjem letu razplamtele po socialnih omrežjih in celo osrednjih medijih.

Janšo obesit na Prešernovem
Spomnimo. Luka Štitić je 3. novembra 2020 na Facebook profilu “Vseslovenska vstaja naroda” med drugim zapisal grožnje zoper premierja Janšo, in sicer z vsebino: “… naj se Janezu nage začnejo tresti ko bomo pred njegovo hišo stali in mu metali molotovke v okno.. zelo hitro bo poštudiral na varnost svoje žene in otroka.. takrat bo pa poslušal ampak bo že prepozno. JANŠO OBESIT NA PREŠERNOVEM”.

Sodba je pravnomočna.

Demokracija