fbpx

Ministrstvo potrebovalo več ur, da so zanikali prvi primer okužbe s koronavirusom Covid-19

Foto STA

V UKC Ljubljana naj bi danes potrdili prvi primer okužbe s koronavirusom Covid-19 v Sloveniji. Informacije še niso potrdili za javnost, medtem pa so prvega obolelega že potrdili na sosednjem Hrvaškem, ter dva primera v Avstriji. Z ministrstva za zdravje so danes sporočili, da še nimajo potrjenega pozitivnega primera, a z UKC še vedno niso odgovorili na naše vprašanje.

Na Nova24TV smo iz virov blizu UKC Ljubljana izvedeli, da so na kliničnem centru v Ljubljani potrdili prvi primer okužbe s koronavirusom v Sloveniji, vendar tega javno še niso obelodanili.

Na UKC Ljubljana smo v zvezi s tem tudi poslali novinarsko vprašanje, a za zdaj še ni bilo odziva. Zaenkrat čakamo na potrditev s strani službe za stike z javnostmi UKC Ljubljana.

Foto: STA

Nenavadno komuniciranje – enkrat na teden?
Vodja Službe za odnose z javnostmi UKC Ljubljana Jure Brankovič je drugače že v ponedeljek, 24. februarja, 2020 za Nova24TV sporočil, da bodo “zaradi obremenitve zaposlenih” komuniciranje z mediji “omejili na tedenske izjave za javnost.”

Ob tem je potrebno izpostaviti še pozive Ministrstva za zdravje, naj ljudje ne nasedajo tako imenovanim “lažnim novicam”, ki naj bi se širile v zvezi z informacijami o koronavirusu. Kaj takega je možno zgolj in samo zahvaljujoč nepripravljenosti in neodzivnosti državnih institucij, da bi se same spopadle s krizo, ki je zajela državo po zaslugi brezbrižne vlade.

Ivan Šokić