fbpx

Erjavec bo vložil kazensko ovadbo zaradi neupravičenega snemanja

Foto: STA

Zunanji minister Erjavec je na vsebino spornega posnetka po svoje ponosen, saj je prepričan, da je z njega razvidna njegova borba za upokojence. Hkrati pa je napovedal, da bo vložil zaradi neupravičenega snemanja kazensko ovadbo. 

Karel Erjavec je napovedal, da bo vložil kazensko ovadbo zaradi neupravičenega snemanja. Sprva je namreč mislil, da je nekdo posnel pogovore na kosilu, na katerega je bil povabljen, pozneje pa ugotovil, da je bil pogovor posnet v uredniških prostorih medijske hiše Planet TV in da so bili tam prisotni še takratni urednik Bojan Traven, predsednica NSi Ljudmila Novak,on sam in predstavnik NSi za stike z javnostmi.

Iz NSi pa so medtem že sporočili, da so po pregledu urnikov aktivnosti v času predčasnih volitev leta 2014 uspeli ugotoviti, da je aktivnosti Novakove 14. julija tega leta spremljal sodelavec v službi za odnose z javnostmi NSi Aleš Trtnik, ter poudarili, da Trtnik omenjenega posnetka “ni naredil, kaj šele nezakonito distribuiral”.

Gre še za en Erjavčev manever?
V NSi pa se sprašujejo, kako je Erjavec že prejšnji teden lahko vedel, da bo sporni posnetek prišel v javnost. Zapisali so, da se ne morejo znebiti občutka, da gre pri tem za Erjavčev manever. Erjavec očitno želi “na domišljijsko grd način preusmeriti pozornost in krivdo na nekoga, ki argumentirano opozarja na vse njegove napake, ki škodujejo interesom države”.

Cerar: Ministrove izjave se mi ne zdijo nič posebnega
Na vsebino Erjavčeve izjave se je odzval tudi premier Miro Cerar. Kot je dejal, “v zasebnem krogu, ko se ljudje sprostimo, rečemo na glas marsikaj, česar morda ne bi rekli javno”. Ministrove izjave se mu ne zdijo nič posebnega, saj je, kot je dejal Cerar, zanj pomembno, kako Erjavec dela v vladi.

Nedavno je tudi Erjavec izrazil prepričanje, da “bo ta vlada šla naprej ne glede na posnetke, na podtikanje različnih afer”.

N. K., STA