Evropski poslanec Zver pozdravil Tuskovo pobudo proti migrantskim kvotam

Milan Zver

V pripravah na decembrsko zasedanje Evropskega sveta je evropski poslanec dr. Milan Zver na zasedanju Evropskega parlamenta v Strasbourgu opozoril na pismo predsednika Evropskega sveta Donalda Tuska, v katerem ta ugotavlja, da stalne in obvezne kvote niso najbolj primeren instrument za upravljanje z migracijami. Po Tuskovem mnenju obvezne kvote delijo evropsko javnost, tako da se v pismu zavzema za bolj spodbudne oblike reševanja tega problema. Na uvedbo problematičnih kvot je Zver opozoril že s podpisom podpore iniciativi, ki je zavračala sporne določitve iz Dublinske uredbe.

Na zasedanju Evropskega parlamenta v Strasbourgu je potekala razprava o pripravah na decembrsko zasedanje Evropskega sveta, v kateri je sodeloval tudi evropski poslanec dr. Milan Zver. Evropski poslanec je v svojem govoru najprej pozdravil uspešno delo glavnega t. i. brexit pogajalca za EU, Michela Barnierja. Predvsem je podprl dejstvo, da je pogajalec Barnier postavil v ospredje skrb za pravice ljudi, ki bi jih lahko britanski izstop najbolj prizadel.

Stalne in obvezne migrantske kvote niso ustrezne!
Na vrhu unije bodo ob koncu leta razpravljali tudi o migrantski politiki. V povezavi s tem je Zver opozoril na pismo predsednika Evropskega sveta Donalda Tuska, v katerem ta ugotavlja, da je praksa dokazala, da stalne in obvezne kvote niso najbolj primeren instrument za upravljanje z migracijami. Po Tuskovem mnenju obvezne kvote delijo evropsko javnost, v pismu se tako zavzema za bolj spodbudne oblike reševanja tega problema. Na uvedbo problematičnih kvot je Zver opozoril že s podpisom podpore iniciativi, ki je zavračala sporne določitve iz Dublinske uredbe.

“Nobena skupna evropska politika ni do zdaj imela še tako velike podpore kot ustvarjanje varnostne in obrambne unije”, je dejal Zver glede vzpostavljanja stalnega strukturiranega sodelovanja na področju varnosti in obrambe (PESCO), še ene pomembne teme, ki jo bo Evropski svet obravnaval na decembrskem zasedanju.

C. Š.

 • dež

  Kvote raus.

 • totex39

  Evropski poslanci bi morali namesto migrantskih kvot razpravljati, da te osvajalske kamelarje ne spustijo več v Evropo.

  • cosmosjasnovidec

   Res je.
   Razpravljati bi morali predvsem kakšno artilerijsko zaščito naj postavijo na meje.
   Predvsem bi bila primerna senzorska katera deluje na temno poltno kožo in sproži rafal.Tako tudi cigani ne bi tihotapili te muslimanske sodrge.

 • Sadako

  Židje še predobro vedo, da Islamska Evropa pomeni, da se uresniči Hitlerjev načrt glede Židovskega vprašanja. Tako neumni pa niso, da bi si želeli, da muslimani dobijo takšno politično in vojaško moč, da zbrišejo Izrael z obličja zemlje. Zato zagotovo ne želijo muslimansko okupacijo Evrope. Muslimani bodo pa okupirali Evropo zato, ker jih poganja OPECov denar. Zakaj pa mislite, da imajo po toliko otrok? Na ta način so dobili Kosovo, Makedonijo in še kaj drugega. Tudi, če muslimani okupirajo Evropo, krščanstvo ne bo uničeno, ker je še v Rusiji varnostna kopija. Varuje jo Putinova velika vojska.

  • cosmosjasnovidec

   Ja okupirali so pa tudi Bosno že zdavnaj.

  • macon

   V Rusiji je varnostna kopija za Rusijo. Rusom se jebe za EU, privoščijo ji nered, ker jih EU skupaj z ZDA dosti zajebava. Poleg tega imajo Rusi dosti svojih ekonomskih problemov že zaradi narave svojega lopovskega in avtoritarnega režima.

 • Morala

  Kvote ali dati več denarja – je enako…tam doma jih naj financirajo in vzdržujejo bogate države BV…

 • Lilika

  OPEC jih hoče spraviti v Evropo, da bi uničil krščanstvo v EU. Najbolj žalostno pri vsem tem, da je da je celo papež podkupljen. Tako, da…

 • učko

  Zver je pozdravil …. blablabla, cepec ! Ta tip košta ogromno d’narja, pa ne zna druzga kot žret, srat, in svoje neumnosti brat !

  • MEFISTO

   Ti pa gotovo nisi bil krščen, da tako grdo govoriš.

   • Tone

    Glede na to, kako se izražajo, večina komentatorjev na tem portalu ni krščenih.

  • cosmosjasnovidec

   Ja in kaj bi pa naj drugega naredil?
   Podpiral zahojene musliče kot vi komunajzerski butasti levuharji?
   Pizda si bedak v nulo.

   • tinta

    Pa ne kliči ga no, kar po imenu ?

  • Janez

   G. MILAN JE ŽE OK GOSPOD.
   Ti si pa navaden zdrahar.
   Kaj imaš pati pozitivnega pokazati v življenju. Plačane zlobne zapise ? L.r. J. KOMEND

  • tinta

   Ali si ti jager ?

 • JanAndr12

  Pred nekaj meseci pa glasoval za kvote heheheh. Milan si želi s pomočjo Nova24 ustvariti pred slovenskimi volivci čisto drugačno sliko, kakršno prikazuje pred evropskimi kolegi. Se morda bližajo volitve?

 • Kosobrin

  Nič nimam proti Gianiju in njegovim zasanjanim pesmicam, katerega koncert tako opevate na tem portalu, toda, ali mi lahko nekdo pove, zakaj Nova 24 ni namenila niti stavka ob smrti Jerneja Šugmana, igralca vseh igralcev v deželi Slovenski??!!! Pravijo, da se taka oseba, s takim talentom, morda rodi na vsakih petdeset let. Pokopan bo z državniškimi častmi. Ali za Novo 24 ni bil prave barve? V kulturi ta pač ni bila in ne sme biti nikoli pomembna! Ste res prvi v službi resnice? Zopet ugotavljam, da ste žal svetlobna leta za resnico in srčnostjo.

  • Kosobrin , ali meniš, da je tule mesto, da spet in spet kritiziraš ???
   Obrni se na pristojno mesto !

 • janez.pokoncni

  Eh … mi je kar slabo. Zver, če bereš ti predlagam, da si tiho in uživaš v črpanju EU denarja ter ne provociraš. itak nikoli nisi imel jasno izoblikovanega … o ničemer!

  Leta 2015 si nas prepričeval, da so kvote za nas dobre, sedaj nas (prepričane) prepričuješ, da niso.

  “Sam menim, da bi Slovenija v tem trenutku morala biti zainteresirana za kvote, ker smo šibki in ranljivi in ko bo velik val beguncev tu, si bomo želeli, da se zadeva porazdeli po evropskih državah, naše stališče bi moralo tu biti trdno in jasno, torej, da smo za kvote,” je dejal.”

  http://www.milanzver.eu/clanki/dr-milan-zver-ne-da-se-izkljuciti-vojske-na-meji

 • sodnikisozločinci

  Smrt multikulturalizmu (EU), svobodo narodu!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!