fbpx

[Fake news na nacionalni televiziji] RTV o “množici več sto ljudi” na protestu proti Salviniju na mejnem prehodu Škofije: V resnici se jih je od več kot 750 tisoč članov levičarskih sindikatov in strank, ki so protest organizirale, zbralo nekaj več kot 10?!

Zbrani protestniki proti uvedbi mejnega nadzora na meji med Italijo in Slovenijo (Printscreen: RTV Slovenija)

V petek so na Dnevniku na RTV Slovenija poročali o “več sto protestnikih”, ki so se zbrali na mejnih prehodih med Slovenijo in Italijo v odziv na napoved italijanskega notranjega ministra Mattea Salvinija, da če skupne patrulje ne bodo zadostovale, bo uporabil vse nujne tehnične, praktične in tehnološke rešitve, v kar naj bi spadalo tudi vračanje mejnega nadzora med dvema državama.

Salvinijev obisk v Trstu, kjer je najavil možnost uvajanja nadzora na mejnih prehodih in zavarovanje italijanske meje s Slovenijo z vsemi potrebnimi sredstvi, je zbudil veliko pozornosti. “Potrebujemo več ljudi in več sredstev, da zapečatimo mejo s Slovenijo in dokončno ustavimo prihajanje migrantov,” je preko Twitterja sporočil italijanski notranji minister in podpredsednik italijanske vlade.

“Salvinija so privrženci dobesedno obkolili kot kakšno glasbeno zvezdo, mu izročali rože in se z njim fotografirali,” so povedali na RTV, kjer so se izmaknili kakršnikoli omembi števila zbranih Salvinijeih podpornikov. Ti so vzklikali: “Salvini, kar tako naprej!” in “Zaprimo meje!”

V Trstu Salvinija sprejeli kot zvezdnika
Med podpornike italijanskega notranjega ministra so se pomešali tudi nasprotniki, ki so Salvinija žalili in ga obkladali s psovkami, da je fašist in morilec. Katerih je bilo več in katerih manj, na RTV Slovenija niso izrecno povedali, a dovolj pove že ravno podatek, da so se morali nasprotniki pomešati med podpornike.

Zbrani protestniki proti uvedbi mejnega nadzora na meji med Italijo in Slovenijo. (Printscreen: RTV Slovenija)

A “protesti” proti Salviniju naj bi se poleg Trsta odvijali še na 15 mejnih prehodih na zahodni slovenski meji. Nasprotovali naj bi zapiranju mej in gradnji zidu. Na vsakem mejnem prehodu naj bi bilo med deset in dvajset ljudi. To naj bi bila vse skupaj “množica več sto ljudi”.

A dejstvo je, da množice na mejnih prehodih ni bilo, bilo je nekaj starcev, ki jih je pozabil čas. To potrjuje tudi podatek, da so se protestniki “bolj množično” zbrali  na mejnem prehodu v Škofijah, kjer jih je bilo, sodeč po slikah, ravno tako v najboljšem primeru morda ducat.

Mizeren zbor protestnikov v Škofijah
Protest na mejnem prehodu Škofije so pripravili predstavniki socialistične italijanske Demokratske stranke, združenja partizanov Italije in italijanskih levih sindikatov. Tem sta se pridružili še Zveza svobodnih sindikatov Slovenije in Konfederacija sindikatov 90 Slovenije. Od vseh teh naštetih silnih organizacij, od katerih vsaka šteje več tisoč članov, se jih je na Škofijah glede na posnetke zbralo kakih ducat.

Salvini ne popušča, ko gre za varovanje italijansko-slovenske meje: Meje so resna zadeva

Samo združenje partizanov Italije šteje 110.000 članov, italijanska Demokratska stranka ima okoli 374.786 članov in ZSSS ima 300.000 članov. Od tega pa se jih na mejnem prehodu proti ponovnemu nadzoru meje med Italijo in Slovenijo zbere nekaj več kot 10. Če bi to bil referendum, bi že zdavnaj propadel zaradi premajhnega števila udeležencev.

A mediji v službi politike odprtih vrat bodo vseeno skušali prikazati situacijo kot splošno nasprotovanje Salvinijevi nameri, da svoje državljane zaščiti pred vpadom ilegalnih migrantov.

Ivan Šokić