[Foto] Parada ponosa letos proti “sovraštvu”, finančno podprta s strani Jankovića!

Zoran Janković in Violeta Bulc na paradi ponosa (Foto: Robert Fojkar)

V soboto je v Ljubljani potekala parada ponosa, ki naj bi bila namenjena promociji enakopravnosti in boja proti diskriminaciji LGBT skupnosti, a tudi letos je imel dogodek širšo politično agendo, v maniri nekaterih levičarskih strank so opozarjali na “sovraštvo”. Dogodek sta izmed vidnejših politikov obiskala evropska komisarka Bulčeva in ljubljanski župan Janković, ki z davkoplačevalskim denarjem dogodek tudi izdatno podpira.

V soboto je na ljubljanskih ulicah potekala povorka, s katero so sklenili 12-dnevni Festival Parada ponosa. Dogodek je potekal od centra Metelkova proti Novemu trgu, povorke pa se je tokrat po poročanju STA glede na navedbe organizatorjev udeležilo 2.500 ljudi, po nekaterih ocenah pa do 3.000. Kot navaja STA, je prva parada ponosa potekala leta 1969, kjer je skupina gejev in lezbijk protestirala proti racijam in nasilju policistov v lokalu Stonewall, tovrstni dogodki pa odtlej potekajo po vsem svetu, od leta 2001 tudi v Sloveniji.

Parada ponosa kot prostor za promocijo levičarskih političnih zamisli
A kot običajno, tudi na letošnji paradi ponosa se niso zavzemali proti diskriminaciji in borili za enakopravnost, pač pa je imel program širšo politično agendo, poravnano z agendami levičarskih strank, kot sta npr. skrajna Levica, od koder so festival tudi eksplicitno podprli ali pa stranka Socialni demokrati, ki se pod pretvezo preprečevanja sovražnega govora trudi omejiti svobodo govora in si tako okrepiti kontrolo nad javnostjo prek medijev in na družbenih omrežjih. Parada ponosa je namreč letos potekala pod geslom “presežimo kulturo sovraštva.”

Parada ponosa (Foto: Robert Fojkar)

Zahtevajo odzive institucij proti “kulturi sovraštva”
Članica upravnega odbora društva Parada ponosa Nina Perger je med drugim v uvodniku pred letošnjim festivalom zapisala, da se ne soočamo le s porastom sovraštva, “temveč tudi z neodzivnostjo institucij, ki naj bi (za)ščitile pripadnice_ke marginaliziranih skupin; v svoji neodzivnosti in pasivnosti so sokrive za porajajočo se kulturo sovraštva. Ne soočamo pa se le z njihovo neodzivnostjo, temveč tudi z akterkami_ji na različnih institucionalnih pozicijah moči, ki same_i nekaznovano reproducirajo sovražnost, klimo strahu, sovraštva in poniževanja.” V nadaljevanju implicira tudi podporo npr. nelegalnim migracijam, pozitivni diskriminaciji v korist žensk in uničujočim ekosocialističnim politikam: “Priča smo ustvarjanju političnega življenja, ki temelji na iskanju enostavnih ‘rešitev’ na ozadju lažnega in manipulativnega vzpostavljanja že znanih ‘grešnih kozlov’: LGBTIQ+ skupnosti, feministk, migrantk_ov, prosilk_cev za azil, okoljevarstvenih aktivistk_ov ipd.”

Parada ponosa (Foto: Robert Fojkar)

Članica soavtorica priročnika Zmoremo, ki mladim deli nasvete za ovajanje “sovražnega govora” policiji
Kot smo že poročali, Pergerjeva, ki profesionalno deluje v okviru režimske FDV, simpatizira s skrajno Levico, še pomembneje pa je v njenem soavtorstvu nastal priročnik Sveta Evrope Zmoremo, v katerem med drugim mladim deli nasvete za ovajanje sovražnega govora policiji, kot smo na Nova24TV že poročali. Prav tako iz priročnika izhaja, da je definicija sovražnega govora odvisna od vsakokratne oblasti in v primeru ukrepov, kot so predlagani, bi se prav lahko zgodilo, da bi tudi parado ponosa nekdo označil za sovražno, kot se to dogaja v islamskem svetu ali pa npr. v Rusiji. Proti sovražnemu govoru sta v okviru Parade ponosa potekala tudi dva dogodka in sicer prvi pod naslovom “Zgrabimo sovražni govor za roge!” v sredo in drugi pod naslovom “Presežimo sovražni govor” v četrtek.

Parada ponosa, ljubljanski grad (Foto: Robert Fojkar)

Izmed vidnih politikov tokrat na paradi ponosa le Janković in Bulčeva
Letošnje parade ponosa sta se izmed vidnejših politikov udeležila le evropska komisarka za transport Violeta Bulc, članica propadle SMC, in ljubljanski župan Zoran Janković, ki je dogodek obeležil z veliko mavrično zastavo, ki je visela s stolpa ljubljanskega gradu, aktivnosti LGBT skupnosti pa tudi MOL izdatno financira z davkoplačevalskim denarjem. Od Mestne občine Ljubljana je tako društvo Parada ponosa do sedaj po podatkih Erar prejelo za 38.238,54 evrov. Pri tem velja opozoriti, da so se nakazila pričela po Jankovićevem prevzemu funkcije ljubljanskega župana in to kljub temu, da, kot že omenjeno, parada ponosa v mestu sicer poteka od leta 2001. Kljub nekaterim pričakovanjem pa na letošnjem dogodku ni bilo Milana Brgleza, ki je bil nedavno izvoljen v evropski parlament na listi SD.

Nakazila MOL društvu Parada ponosa (Vir: Erar)

J. Ž.

 • Anton

  Precej ogabno, tudi brez komunistov.

  • WISKY 1000

   res FUJ,FUJ

 • macon

  Enostavno zahtevajo posebne pravice, statuse in ekstra državni denar, ker drugače od večine opletajo s spolovili. Ko je kdo proti posebnemu družbenemu tretmanu, začnejo lagati in vreščati o sovraštvu.

  Jih kdo ogroža? Jih je kdo napadel med 12 dnevnim(!) festivalom? Na kaj so sploh ponosni?

  Tukaj jim nihče nič noče, dokler odrasli prostovoljno počnejo kar jim paše za štirimi stenami. S svojo javno vulgarnostjo sami širijo sovraštvo.

  • Vojvoda Šarec.

   Saj si niste toliko drugačn. SDSkler in LGTŽnj vedno izsiljujete pravice in javni denar.

   • macon

    Revež, denar za stranke glede na število volilcev je v zakonih. A kdaj kaj jokamo o denarju, ki ga na ta način dobijo leve stranke?

    Kaj sploh česnaš?.

    • Vojvoda Šarec.

     Evo se je že začelo. Takoj ste ogroženi kot pedri, ki izigravajo zrtev.

     • šmentanamuha

      Tvoj koment nima smisla.

     • Imperial Commando

      Tako kot komplet levicarstvo.

     • šmentanamuha

      Pač provocira.

     • Vojvoda Šarec.

      Provokacija je zacetek debate.

     • Desnoklik

      Pameten in lepotec hkrati.

     • Common Sense

      Vojvoda Sarec je intergalakticno najvecji mislec vseh casov, ki ga mi bedniki na tem portalu nikoli ne bomo dosegli. Zato pozorno berite preroske besede vrlega Vojvode Sarca;) In ne spuscajte se v debate s tem kozmicnim nadnaravnim bitjem.

     • Desnoklik

      Hahaha, ostali smo grdi in zabiti.

     • Vojvoda Šarec.

      Hvala na komplimentu.

     • Desnoklik

      A za oboje, za pamet in lepoto?

     • Vojvoda Šarec.

      Za oba troje.

     • Desnoklik

      Tretje bi lahko bilo da si morbiti še zlikan.

     • Vojvoda Šarec.

      Na desno?

     • tomven

      Pojdi v kako oštarijo malo iz Ljubljane pa začni provocirati…
      Namig: Moravče, Trzin, Tuhinjska dolina, ali pa kam, malo dlje Kozjansko, Konjice…
      Če bojo fantje dobre volje , boš samo ob kak žnabl.

     • Vojvoda Šarec.

      A dj ga lomt.

     • Vojvoda Šarec.

      Pizdi na svoj rod, da si lev in drugorazredn.

     • Vojvoda Šarec.

      Moj koment je individualen oz unikatn. Zrasel na mojem zelniku. Ni copy-past foskula kot je velka vecina tvojih zaoisov.
      Napiši oz argumentiraj nesmiselnost. Te izzivam.

     • macon

      Enačiš različne stvari: spolno usmerjenost in politično stranko. Sklepanje na napačni premisi je potem nesmiselno.

     • šmentanamuha

      Hvala, da si mu odgovoril na mesto mene.

     • Vojvoda Šarec.

      @Macon ima razum in si upa v diskusujo. Ti si ne upaš, ker si razumsko hendikepirana? Potrudi se. Saj imaš gromozansko podporo. Jaz sem v vašem gnezdu sam in vseeno si upam diskutirat.

     • šmentanamuha

      Vseeno si upaš? Kakšen stavek, kakšen pogum, OMFG! Tukaj imaš možnost komentirati, ker je Nova24 demokratičen portal, ker jaz te možnosti v “tvojem gnezdu” nimam, zato sem se preselila sem že pred časom, ker me v tvojem gnezdu zbrišejo oz. mi admin niti ne objavi. Ampak, zakaj vendar si tako želiš diskutirati z razumsko hendikepirano osebo? Ne razumem.

     • Vojvoda Šarec.

      Izzivam te. Zakaj so te samo čenče. Demokracijo ti še najmanj razumeš. Nova24 še zdaleč ni demokratičen portal. Zdaj se osredotoči na diskusijo. Kje je nesmiselnost mojega posta?

     • šmentanamuha

      Poln si kontradiktornosti, poglej, kaj si spet napisal. Če bi se rad prepiral, se mi ne da. Rad bi diskutiral s pozicije vzvišenosti? Daj si malo pospravi po glavi.

     • Vojvoda Šarec.

      Se mi je zdelo in sem ti dokazal, da se nisem motil. Nimaš dodane vrednosti muhca. Si povprečna drugorazrednica, ki izsiljujes kar ti ne pripada.

     • šmentanamuha

      Ojej ojej …

     • Vojvoda Šarec.

      Tebi se poda beee beeee….

     • Vojvoda Šarec.

      LGTB gibanje enačite z Levico oz levimi ekstremisti.

     • macon

      Politično so povezani, nič jih ne enačim.

     • Vojvoda Šarec.

      Lovis se v lastno zanko, sklerozna zlata ribca.

      #Enačiš različne stvari: spolno usmerjenost in politično stranko. Sklepanje na napačni premisi je potem nesmiselno.#

     • macon

      Ti jih enačiš v svojem zapisu, jaz sem napisal, da so politično povezani.

      Nauči se že brat, verjetno po osnovni šoli nisi izven obveznega berila ničesar bral pa ti dela probleme osnovno razumevanje povedi.

     • Vojvoda Šarec.

      Jaz enačim ekstremizem SDS z LGTB oz ekstremizmom Levice.

     • macon

      LGBT niso ekstremisti, temveč oportunisti. Enako permisivni smrkavci v Levici, vendar bi moral sistem preganjati otresanje o revoluciji in konfiskaciji. SDS bi radi samo red in zakonitost.

      A misliš, da smo tako nori, da bi podpirali Janšo, če bi ga dobili s kufrom podkupnine, da se ga SDS sama ne bi hitro znebila? Verniki levice hkrati svojim dovolijo točno to.

      Zame samo motenci lahko podpirajo nekoga kot je Janković.

     • Vojvoda Šarec.

      SDS je Janša. On je naredil to hierarhično organizacijo . Ti bos koga dobil s kufrom, ovca nepomembna v SDS, da ne govorim v širsem smislu. Jannša vas ima za idiote, na katerih si je izboril priviligiranost. Kapo dol Janši. Je sposoben bolj kot sem si mislil.

     • macon

      Zame recimo nekdo, ki je izvoljen na volitvah, ni zato privilegiran, čeprav potem dobi dobro plačo. Privilegiran je režimski kriminalec, ki se mu za nakradeno nič ne zgodi.

      Tvoje napletanje, kako korist ima Janša, je res idiotsko. Primitivizem o velikih vodjah je značilen za leve, ki se hkrati uklanjajo najbolj bednim levim kreaturam.

      Stavčiči “SDS je Janša” in “ti ovca nepomembna v SDS” dokazujejo, da si bedak. Nisem član SDS in nikoli nisem bil.

     • Vojvoda Šarec.

      Sam si napisal, da ga ne bi potpirali…v tem zapisu si priznal, da si simoatizer SDS. Kaj jočeš…Saj ti ne jemlem pravice odločanja.

      Janša si je korist sam pridelal z izkoriščanjem sistema na račun davkoplačevalcev.

      Za priviligiranost se moras boriti. Jansa ni drugorazreden, vendar mu ta stasus ni bil podarjen.
      Ti se samo z glasovanjem za SDS ne boš iztrgal iz drugorazrednosti. Boš moral veliko vec postoriti, predvsem se boriti v politicni stranki ali z lastno politicno stranko za privilegij.
      Moje dognanje.

     • Vojvoda Šarec.

      Te pa čustveno prizadane. S tem mi dokazujes, da imam te boli resnica.

     • Steiermark

      in jugosi…..pripomore pa tudi “volitve po stalinovo”, kjer ni važno kako voliš, važno je kdo šteje!

     • Luiggi

      Kaj pa pol tam pocneta Janko in Bulka???Al nista politika???

     • Common Sense

      Pa saj je tretjina poslancev Levice gejev oz lezbijk! Saj niti ne skrivajo svoje podpore. Pojdi na njihovo spletno stran, ce ne verjames.

     • šmentanamuha

      A dej no dej ….

     • tramal

      Čuj ti peder .Če boš še naprej šinfal pedre te bodo izključili pederske bande.

     • AlternativaZaSlovenijo

      On je transgender, trenutno lesbika, tako da prosim nežno do nežnejšega spola:)

     • Vojvoda Šarec.

      Pedofil iz ekstremnega SDS krščanskega gibanja si nabira točke z bojem proti ekstremnem LGTB gibanjem.

     • Steiermark

      Največji pedofil in obenem množični morilec ter pederast je bil tvoj drug tito!

     • Vojvoda Šarec.

      Medusa ti si jokala na proslavah, njemu v čast.

     • Steiermark

      Tebe je pa res, pošteno pohabil, ta pedofil , posiljevalec 9 letnih dečkov, malih deklic, ko te je, kot svojega ljubljenca /ljubićice bijelo…/

     • Vojvoda Šarec.

      Tvoje besede me zmrazijo. Kaj se tebi izrodi v slami?!!!

     • Steiermark

      Je kar je, pa četudi te “zmrazi” ob pomisli na pedofila, ki te je zlorabljal, tita! Če si se rodil v slami, ne vem, da pa imaš slamo v glavi, se pa občuti, ker so te verjetno na slami naredili…

     • Vojvoda Šarec.

      Vzami bejzbol kij in se stolči po grdi betico.

     • Steiermark

      Spet tujec, ki grozi avtohtonim! To bo pa za prijavo!

     • Vojvoda Šarec.

      Spet tujka v Sloveniji, ki laže in zavaja, da škoduje Slovencem, ker se oportunistično dokoplje do uradniškega odlično plačanega stolčka.

     • Steiermark

      Ali pa bodo izvedli “haruš” nad njim……kot musliji, nad “neverniki”….

     • zokispoki

      Ti si peder, izgleda, Hlapec Serpentinsek !

     • Vojvoda Šarec.

      Ti pa lahek derpe.

     • zokispoki

      Kus drekac !

     • Vojvoda Šarec.

      Ne seri govnac!

     • zokispoki

      Cefur raus !

     • Vojvoda Šarec.

      Nazi zavijem vrat.

    • zokispoki

     To kr neki nabija, govedo zblojeno !

   • slosin

    sds zahteva javni denar…..ti, ti šaljivec…

    • Franc Šink

     Ah pusti ga saj vidiš da je peder.

     • Vojvoda Šarec.

      Kot ti.

    • Vojvoda Šarec.

     Izsiljuje ga prejo upravne inštance, kjer ima svoje nastavljene sodnike.

   • stane

    Je SDS tudi kriva,da nezakon.vlada klece plazi pred kucanisti in muslici?

    • Vojvoda Šarec.

     Je to vse kar si uspel danes spesnit.
     Daj nekaj svojega izumi.

     • stane

      Se razume,da nimas resnega komentarja!
      Vsaj toliko si posten,da se z mano strinjas,da je realnega obt.lahko se vec. Ga pa nisem izpostavil,ker smatram,da je toliko dovolj. Lp

   • Common Sense

    Dej vojvoda ne seri. Imas fetis na SDS? Vsaka druga beseda ti je SDS, pa Jansa…. Grow the fuck up. P.S. Nisem privrzenec Janse;)

    • Vojvoda Šarec.

     Peoti Janši nimam nič. Zame je sposobn človek.

   • AlternativaZaSlovenijo

    Mi sploh ne rabimo vašega mafijskega denarja. Imaš pa prav, borimo se za tisto kar nam po ustavi pripada, s tem da za ta boj ne kurimo javnega denarja za razliko od vas komunajzerjev, ki ste brez javnega denarja goli, bosi in totalno nesposobni samostojnega in poštenega življenja

    • Vojvoda Šarec.

     Ti nisi politik si drugorazredna ovca, ki voli prvorazredne priviligirance.

     • AlternativaZaSlovenijo

      Halooooo, ?????? Kučana in levico pa še nikoli v življenju nisem volil., torej tudi drugorazredna ovca nisem.

     • Vojvoda Šarec.

      Kdo omenja Kučana? Ovca oskubljena drugorazredna.

     • AlternativaZaSlovenijo

      Ja ti omenjaš priviligirane, jaz drugih KOT kučana & Co ne poznam. Aja pozabil omeniti še tranzicijo in vso ostalo mafijo ki je izšla iz Udbe, OZNE …..

     • Vojvoda Šarec.

      Ti voliš za tvoje priviligirane.

     • AlternativaZaSlovenijo

      Ja pa dej povej mi kateri so to no?

     • Vojvoda Šarec.

      Ne veš za koga glasuješ?!

     • AlternativaZaSlovenijo

      Hehehe, …na vprašanje se odgovori z odgovorom, ne pa z vprašanjem, temu se reče po domače motanje ven

     • Vojvoda Šarec.

      Mutan si mi tavariš.

  • AlternativaZaSlovenijo

   A jih kdo ogroža? Sami sebi so največja grožnja. Svoje frustracije pa potem prenašajo na normalne ljudi. Za njih ne moreš reč drugega kot da so spolni iztirjenci. Saj so bogi in to na duši, če se sploh zavedajo, da jo imajo ozirima tisto, kar je ostalo od nje

  • murgl

   JBV parada.ima kilavo prihodnost.

  • zokispoki

   Samanka in pedercina na sliki, de !

  • freedomfighter

   Dokler odrasli prostovoljnopocnejo kar jim pase za stirimi stenami…ja in kaksna je to razlika ce recem meni je vseeno kaksnega politicnega prepricanja so ljudje za stirimi stenami dokler na ulici vsi ponosno mahajo z zastavicami in sledijo navodilom ene politicne opcije…no po pravici povedano meni ni nikoli jasno kaj ima nasa druzba proti goloti in seksu…dve najbolj naravno stvari vsake druzbe sta v nasi tabu…zakaj?

   • macon

    Po mojem smo eni zafrustriranci. Glej, kako pasivne so recimo tukaj ženske, ki pretežno samo čakajo, da jim bodo moški plesali osvajalne plese in primerjaj z recimo Američankami. En moj stric je bil že pred leti, še v socializmu, nekaj let v Franciji in je rekel, da ni primerjave, kako bolj samozavestne in aktivne so Francozinje.

    • freedomfighter

     A poznas kaksne narod z nizjo samozavestjo od slovencev…jaz ga ne

     • AlternativaZaSlovenijo

      To je posledica 45 letnega pranja možganov v SFRJ in poboja ter izgona vsega kar je bilo vrednega. Posledica negativne selekcije in povprečnosti,ter kimanja ZKJ, ZKS…. Kar se Janezek nauči, to zna. Niso pa vsi taki, hvala Bogu

     • freedomfighter

      A res…pod avstrijci smo bili pa drugaceni a ne? Slovenci so bili vedno riti…zadovoljni pod vsakim…je pa res da smo tudi vedno dokaj dobro ziveli ne glede na to kdo bam je vladal…saj ves kaj pravijo…nismo brez razloga edino bitje ki je poselilo vse koscke planeta…prilagajanje na okolje je najpomembnejsa lastnost cloveka in glede na to kako prilagodljivi smo slovenci bi lahko rekli da smo mi vrhunec clovestva

     • AlternativaZaSlovenijo

      Meni Prešern, Maister pa še mnogi mnogi drugi niso bili riti. Riti nismo bili tudi tisti, ko smo se leta 1991 borili za Slovenijo, tako, da mlečnozobi, malo se ohladi!

     • freedomfighter

      Ti nastevas dolocene posameznike ne pa vecino druzbe…v vsaki druzbi najdes posameznike ki so fenomenalni…o hlapcevstvu slovencev ti vse pove to da polovica drzave se vedno joka za srbsko nadvlado druga polovica pa za avstrijsko…ne poznam dosti narodov ki so nostalgicni za casi ko niso bili svobodni in imeli svoje drzave…zadnjic me je eden patriotskih forumasev prepriceval kako bi morali vse v nasi drzavi voditi nemci in avstrijci…in to mi je razlagal clovek ki se ima za nacionalista…o tehle mitih o veliki borbi za slovenijo pa ti komu drugemu prodajaj…v sitriji je v dveh letih vojne umrlo toliko ljudi kot na celem balkanu v desetletni vojni…mi smo imeli pa koliko zrtev 10?…res velika vojna ja…se en dober primer hlabcevstva je domobranstvo…vse drzave v evropi so imele demokraticno odpornisko gibanje pri nas smo imeli samo komunisticne hlapce in fasisticne hlapce…vedno drugim rinemo v rit…da o samozavesti ne govorimo…ze v sportu se dobro pokaze…brez balkan mentalitete nikamor ne pridemo…no saj imamo na sreco toliko cefurjev da oni rahlo visajo samozavest…tujci ki jih poznam pravijo da smo tako nesamozavestni da boli glava…imam sorodnike v zda in vedno ko pridejo v slovenijo pravijo da je s slovenci nekaj hudo narobe…pravijo da se za kratek pogovor na ulici vecina nima jajc da kar bezijo…cankar je ze vedel ko je pisal hlapce zakaj to dela

     • Perkele

      A niso Jugoslavije vodili Slovenci in Hrvati? Tito, Kardelj, Kidrič, poosebljenje politike in ekonomije YU in kasneje neuvrščenih. Srbi so imeli zgolj vlogo stranskih aparatov.

     • macon

      Tukaj okoli ne, mogoče se najde kak v Afriki…

 • Kučko pod pručko

  Nepopolna Parada ponosa

  Letošnja parada ponosa še zdaleč ni bila popolna, ker je na njej manjkal eden glavnih slovenskih perverznežev in akter afere Bulmastifi, Saša Beričević, ki ni več med živimi, prav tako pa so pod rušo tudi vse tri njegove pasje žrtve.

  Omenjeni minus pa bi lahko vsaj delno omilila odvetnik Senica in Krevsalovka, ki bi nosila velik transparent, s katerega bi žalostno gledati Atos, Atlas in Joy!!!

  • Povprečen Državljan

   Pa Vinko in Marko sta tudi manjkala.

   • macon

    Ti si manjkal z gumijasto masko in na povodcu.

   • Vojvoda Šarec.

    Pa Danko.

  • VERZIFIKATOR

   Janko z Viča

   PONOSNO NAMRGODEN

   Janči je župan Butal, kot vemo,
   je na to obsojen doživljenjsko,
   kot vse prepričuje javnomnenjsko,
   trudi se županovati z vnemo.

   Enkrat letno, ko je dan ponosa
   in ko mora svoj ponos kazati,
   enkrat letno je, kot da podplati
   mu gorijo, noga pa je bosa.

   Tudi tokrat je bilo enako,
   na parado bil je Janči vabljen
   in da ne bi bil povsem pozabljen,
   na procesijo gre pasjo vsako.

   Janči, dajmo zopet je parada,
   po Butalah glasno so vabili,
   tebe radi zraven bi dobili,
   mavrična bo znova maškarada.

   Janči nič kaj rad se ne našemi,
   zlasti še v poletni ne vročini,
   in še manj ni viden rad v sredini,
   ko objet je ves tesno med temi.

   Temi, ki osebno jih sovraži,
   pa se jim hinavsko prilizuje,
   se širokega jim prikazuje,
   ko globoko se priklanja laži.

   Namrgoden Janči se napravi,
   po dežju, ko mavrica se kaže,
   nekaj se pred maškarami zlaže,
   komajda katero sploh pozdravi.

   Plača, da le naglo vsa stvar mine,
   plača trojno, da ne bil bi viden,
   neizmerno Janči je previden,
   jeza ga neštetokrat prešine.

   Ni mu blizu ta hipokrizija,
   bereš nejevoljo mu z obraza,
   pride mu iz ust polglasna fraza:
   »Stokrat ljubša mi je farmacija.«

   Janči bi zamenjal vso goloto
   in ponos celotne maškarade
   za nasmešek farmacevtke mlade
   in za nepovratno stvar – trdoto.

  • AlternativaZaSlovenijo

   hehe, hov hov parada in parada ponosa.

 • Vojvoda Šarec.

  Jankovičevi volivci.

  • WISKY 1000

   Šamako bo zoko pošlihtu,delovno mesto jo že čaka

   • Vojvoda Šarec.

    Bulčeva je vsaj prepričala EUparlament z razliko Bratuškove.

    • Luiggi

     Zato,ker je ta koza kar nekaj cajta norela tle po San Franciscu,kjet je buzerantov a tone! In se naucila Anglescine!

     • Vojvoda Šarec.

      A ti si iz San Francisca?

 • macon

  Na čelu in kot glavni sponzor z davkoplačevalskim denarjem pa nastopa ljubljanski velekriminalec, ki bi po vseh državah EU že dolgo sedel v zaporu. Tukaj pa je en glavnih dokazov o režimski naravi našega sistema, ki dopušča in podpira svoje režimske kriminalce.

  Bravo, levičarji, bravo. Vseskozi širijo samo sovraštvo, korupcijo in kriminal, da se potem na gobcih javno zavzemajo proti temu, bebčki jim pa celo verjamejo.

 • WISKY 1000

  ne vem zakaj so goli otok ukinili

  • Franc Šink

   Res škoda.

   • Luiggi

    Ne bi blo za nas koristi,ker se nahaja v Hrceklandiji!

  • Nata

   Za vsak slučaj, no !!

 • Artur

  Ma kakšnega ponosa? Na kaj pa so oni tako ponosni ? Jaz bi si od sramu poveznil vrečo nase, če bi me kdo normalen imel za perverznega izrojenega idiota.

 • antimur

  Čefur Janković podpira še samo tisto, kar mu je ostalo, kriminalce, čefurje in takšne ogabnosti kot je LGBT, drugi so že zdavnaj spregledali in mu ne nasedajo več.

  • Novakec1

   Težko se ga bodo rešil.

   • Luiggi

    Tezko,dej no dej,Mission impossible!

 • Kučko pod pručko

  Cvet Kučanovih moralnežev

  Swinger Aurelio Juri, bulmastifovca Baričević in Senica ter družinski človek, fukfehtar Opanković!!!

 • šmentanamuha

  To je cirkuška predstava, ki se seli iz mesta do mesta. Ampak hidič je, ker se hočjo it politiko in imeti pravico do posvajanja otrok.

 • Franc Šink

  Perverzneži podpirajo perverzneže !

 • Hamid Begic

  Joj, joj,… Kako bi to Ruska policija to rasterala…… Lomljene kosti…. :)

  PS: Hhahahahah. :)

  • KAPIBARA

   Tudi v Beogradu si to želijo, pa Splitu, pa vse povsod..

 • Luckyss

  Pustite Jankoviča, ki bi očitno za biznis tudi rit nastavil…
  Trdim, da ta LGBT naveza ne ubira prave taktike, če bi v resnici radi bili sprejeti, ker takšno provociranje prinaša nasproten učinek…
  Treba je priznati, da se tudi v naravi, pri živalih pojavi homoseksualnost ali preprosta potreba, da se nekako rešiš pritiska in semena, mimo reprodukcije…Ampak to je še vedno deviacija, ker če bi to bilo v naravi normalno, bi pač prišlo do izumiranja vrst…
  Nikjer nisem videl na primer, da bi ljudje na vozičkih imeli parado “ponosen sem ker sem na vozičku”…jebi ga, to se je pač zgodilo in ne moreš pomagati…Nihče te ne bo obsojal zaradi tega, razen, če ne boš začel težiti tistim ki hodijo, da se je bolje “voziti”..;)

  • macon

   Neverjetno, kužiju iz garaže sem dal plus.

   Kuži, zalajaj hov hov…

  • Common Sense

   Te podpiram v tvojem razmisljanju.

 • Artur

  “Presežimo kulturo sovraštva.”???!!! Za njih je gnus in zavračanje njihove izrojenosti s strani večine normalnih kar kultura sovraštva. Levi uzurpatorski idioti nam hočejo vzeti celo pravico do negativnih občutkov in izražanje teh občutkov do te izrojenosti in celo sankcioniranje tega. Mislim to pa je fašizem na kubik.

 • Hamid Begic

  Poglejte si, kako v Rusiji postopajo z takimi “prireditvami”…. :)

  PS: https://www.youtube.com/watch?v=7ozhx7TirRg

  • šmentanamuha

   Te babe so navadne plačanke NWO. Dobro so jim pokazali, kje jim je mesto.

  • KAPIBARA

   Ta dobra je ta, k se na kocu placaj reži tistmu rumenemu, z krvavim čelom- nosom..

 • KAPIBARA

  S ponosom se udeležim “parade ponosa”, ker nisem mavrični…

 • šmentanamuha

  Vsa ta pizdarija z migranti se v veliki meri dogaja prav zaradi njih, samo ljudje tega ne znajo povezati.

 • trumpet2018

  če so res tako odprti in progresivni, zakaj je potem članek o mavričnih na 24 ur zaklenjen. Zato, ker hočejo oblastniki – levi fašisti v spregi z LGBT izrodki utišati vsako drugačno mnenje, oziroma sploh ti ne pustijo govoriti, vsaka najmanjša kritika se opredeli kot sovražni govor, kar je totalna norost, temu se drugače reče fašizem Tako radi govorijo o sovraštvu, v resnici so pa oni najbolj sovražni do drugače mislečih in normalno usmerjenih. Ljudje vas ne sovražijo, samo ignorirajo vas in vas ne marajo, niti nimajo časa za vaše neokusne parade, te parade so samo obupno iskanje pozornosti, zato pa imajo na sebi 100 barv, neokusna kič parada nenormalnosti in sprevrženosti, zato hočejo levičarji v zda tudi legalizirati pedofilijo, in ta norost se bo verjetno tudi pri nas prijela, ker pri naših leftardih najbolj nore ideje vedno padejo na plodna tla.

 • Aton

  Koliko migrantov rabimo, da po parada prepovedana?

  • trumpet2018

   še nekaj 1000 musličev morajo uvoziti, pa bodo na naslednji paradi leteli z ljubljanskega gradu, brez padala, ker musliči takšne izrodke pokončajo po hitrem postopku, tudi na Kitajskem je za geje smrtna kazen, če javno izkazujejo ljubezen, oziroma se ližejo v javnosti

 • macon

  Ponosen si na težkega kriminalca, ja bravo no. Ista baža pač skupaj tiščite.

  Vi levi ste garant za nestrpnost, sovraštvo in delitve, od tega živite in to vseskozi počnete.

  • Povprečen Državljan

   Ko bo pravnomočno obsojen,tako kot Veliki vodja,potem bo kriminalec.Do takrat pa je samo obtoženec.

   • macon

    Nesreča, ki sprejemaš videz in dobesednost- v režimski državi se obsoja in zapira brez dokazov, medtem, ko se režimski kriminalci vsem režijo v fris.

    Oziroma, če drži po tvoje, mi boš verjetno zatrdil, da so bili vsi, ki so jih obsodili komunisti v letih 1945-1991, res krivi česar so jih obtožili. Recimo izdajstva domovine, delovanja proti partiji, špijonaže za imperialiste…

    • Povprečen Državljan

     Veliko jih je bilo,žal mi je za vsakega,obtoženih po nedolžnem in bi jih lahko spustili.Veliko pa jih je bilo obsojenih tudi povsem upravičeno.Daleč od tega, da bi bili VSI nedolžni.

     • macon

      Praktično vsi so bili obtoženi miselnega delikta, češ, da negujejo zle misli proti komunistom. V starem Rimu ni bilo miselnega delikta, razumeš, v starem Rimu, to je bila pa “modernost” 20. stoletja.

    • Vojvoda Šarec.

     Vprasajte se vsi tisti kakšni demokrati oz protikomunisti ste, če koristite v osamosvojeni Sloveniji privilegij izobrazbe, ki ste jo izkoristili v komunisticnem režimu.

     • macon

      Vse “zastonj” so plačevali delavci z brutalnimi obdavčitvami že tako nizkih dohodkov. Ta denar je šel tudi za “zastonj” šolstvo in zdravstvo.

     • Vojvoda Šarec.

      Izmikas se bistvu mojega zapisa in si kot vedno moralo krojiš sebi v prid kot vsak oportunist.

     • macon

      Bistvo je, da tebi ne bom razlagal in opisoval svoje izobrazbe. Tega tudi ne iščem od tebe.

     • Vojvoda Šarec.

      Bistvo je, da nujno ne leti na tebe, moj zapis.

  • Povprečen Državljan

   Nisem levičar.Sem povprečen državljan ,ki mislim s svojo glavo.Sovraštvo,nestrpnost,netolerantnost in delitve so vaše lastnosti,ne moje.

   • Vojvoda Šarec.

    Že, ko se zagovarjaš, da nisi lilevičar si podlegel.
    Saj ti ostareli partijci očitajo levicarstva.

   • macon

    Povprečni ne mislite s svojo glavo, za vas misli sistem. Tvoje papagajstvo o sovraštvu, nestrpnosti in delitvah so čisti dokaz, ker teh besed ni nihče uporabljal na ta način, dokler niso začeli to tumbati levi mediji. To je precej sveže, največ dve leti je tega.

    Daj mi še povej, da je to zraslo na tvojemu zeljniku.

 • Povprečen Državljan

  Pravoverni imate svoje parade pred sodišči,pred zapori,na ulici pred parlamentom in orgije v parlamentu ob interpelacijah.

  • macon

   Pravoveren si samo ti, ker za zagovarjanje levega kriminalnega režima res rabiš vero, razumsko to ni mogoče.

   Mi bi samo red in mir ter zakonitost, vi ste pa na drugi strani.

  • xtc

   Bolj pravovernih kot ste kučanove ovčice vašega velikega KP ZKS CK “zlatega teleta” oz. malika ni ne obstajate,prava sekta.

   • Povprečen Državljan

    Tudi tebe sem naročil na pregled.Jutri ob 09.30 na Poljanskem nasipu.Pa trezen moraš biti.

    • xtc

     Saj veš kaj se goreči vernikii derete na Lašgošah Kučan in Tito al Akhbar.NOB Allah,aLLAHU in ,Tito ALLAHU.,pravi verniki in to goreči,ki bi v imenu sekte zlatega CK malika pobijali vse vprk-kot so že vaši starši.

     • Povprečen Državljan

      Naročen si pod nujno.Ne rabiš čakat.Samo potrkaj in vstopi.

     • xtc

      Osebne izkušnje?.

  • Common Sense

   Ti imas kar pravi nick.

 • macon

  Pojdi, kdo ti pa brani. Blejanje v čredi ovac zate ne bi smelo biti pretežko, to počneš že celo življenje.

  • Vojvoda Šarec.

   Kot ti v partiji in danes za SDS partijo. Drugim očitas čredni nagon si pa sam zabetonirana ovčica.

   • macon

    Limaj si nalepke na čelo. Opozicija je nujno raznolika, ker si le sistem lahko privošči, da nagrajuje ovčice, da potem enotno blejajo. Opozicija lahko le podobno tolmači zlorabe režima, ker uporablja podobno sito zakonov in zdrave pameti in potem pride podobna interpretacija.

    • Vojvoda Šarec.

     To je tekma v kateri uživate ovce, ki vam ni pomemben epilog. Odvisnezi iger na sreco od političnih tekem.

 • Vera

  To je bila ” parada norcev ” z županom iz Saraorcev na čelu . Dobro, da so Bulčevi dali brco v EU,saj je bila komaj 21ta od 28 komisark-jev .

  • Luiggi

   Rad bi vedel,ce je Bulka tud buzerantka??

   • Common Sense

    Ona je po lastnih besedah “samanka”.

 • terminalar

  Tudi jaz paradiram.
  Vsak dan.
  S svojo ženo.
  Ponosno.
  Pa iz tega ne delam nobenega cirkusa.

  • šmentanamuha

   :)

  • KAPIBARA

   Verjamem ti !
   Tvoje žene nasmešek pove več, kot nasmeški č teh v mavričnih povorki…

 • Skrajno Desni

  Koliko enega gnusa v Ljubljani, pri mojih dvajsetih smo jih nasekal se ni upal noben prikazat danes pa sami buzaranti in lezbe narobe svet.

  • šmentanamuha

   :):) Spet bo treba uporabit bolj praktične prijeme.

  • Vojvoda Šarec.

   Te mehkuzce ste tepl skini. Pri trenirkarjih pa perdo stiskal in si rane lizal kot pedri

   • Skrajno Desni

    Sam sem čefurje iz kavarne Evropa ven zmetal si trenirkarji še danes rit ližejo.

    • Vojvoda Šarec.

     Sem in tja se je našel kak Prusnik recimo. Vendar se še danes ne širokousti.
     Taki, ki lajate niste nikdar grizl.

     • Skrajno Desni

      V tistih časih je bilo veliko Prusnikov se čefurčki niso upal niti oglašat.

     • Vojvoda Šarec.

      Veliko jih ni bilo, ker je iztopanje iz povrečja vedno majhen procent ljudi.

     • Vojvoda Šarec.

      Zakaj govoriš vcasih? Kaj je sedaj s tabo, da, si se umiril in se pustiš jebat tujcem?!

     • Skrajno Desni

      Pri mojih krepkih čez 60 se tebi še pisat ne bo ljubilo, se pa zgražam da svet postaja iz dneva v dan bolj pederski.

     • Vojvoda Šarec.

      V mladost si pedre lovil, da si opehal.

  • učko

   Jah, le kako se lahko tolk množijo? A mladih ne morjo met.

 • GverilaStyle

  zoran že ve kako je nasilo ga po ustih vlačt…….če rabš službo namreč.

 • Skrajno Desni

  Na zgornji sliki.
  Po ksihtu sodeč je Violeta Jankovića za jajca stisnila

 • Montana

  Ne verjamem naslovni informaciji, ker JankoviĆ iz svojega žepa gotovo ni dal evra pač, pa iz davkoplačevalske blagajne! Lahko je opletat s tujo denarnico, nje?

  • Common Sense

   Mislis s tujim po koprivah opletat? ;) Ja, od vedno je bilo tako. Levicarji so mojstri v temu.

 • samotoje

  Kako zelo žalostno je tole gledati.

  • šmentanamuha

   Res je, totalna dekadenca.

 • xtc

  Kaj zapisati ob temle?
  Tole;greza parado sramote in abotnosti pravzaprav semenj slaboumnosti.
  In drugo,ne se čudit,če bodo v modi širom EU kmalu aditehnološke rešitve ki jih bo narod večisko podprl,prenažrt abotnosti.
  Skratka zgodovina vedno pospravi, z abotnostim in ekscesi,ko pride do neke točke poskrbi za urediev zadeve,kot je v podobnih primeih v zgodovini že večkrat.

 • Van Der Waals

  PEDRI LEZBIKE IN ČRNUHI MUSLIMANI VOLILC JANKOVIČA! GNUS!!!

 • xtc

  Sicer pa mislim ,da je nujno ,da se drugo leto organizira Parada mimo in okrog Ljubljanske džamije z enournim postankom tam,da Paradarji poučijo Grabusa,Poriča itd,kako se zadevam streže in da jih malce poljubčkajo v imenu ljubezni.

  • učko

   To nej grejo že zdele prec !

 • terminalar

  Parada ponosa…
  parada perverzije oz. parada pomilovanja vrednih, ki so vse prej kot pa ponosni na to, kar so.
  Predvsem parada manjvrednostnega kompleksa.

  • Janez Korenjak

   ..parada večvrednostnega kompleksa. Pozitivna diskriminacija: mi smo več, ker smo “svobomiselni”, kdor nam nasprotuje, je “omejen”. Fašizem v novi preobleki.

 • rubec

  “Če smrdiš po bulčevi žerjavici, se kar nazaj poberi”, sem čez vrata ob treh ponoči govoril partnerju, ko se je ob tej pozni uri priguncal s parade. Šele ko mi je čez kukerle pokazal iphone fotografijo, kako se ob ljubljanici stiska z nekim Jimom O’ Olagumyem iz Irske, sem stanovanje odklenil..

  • Nšo-či

   Je bil napravljen v čebelico z balončki na glavi pripravljeno na zapleše kan kan?

 • baubau

  j`ignore

  • KAPIBARA

   Si v večini… !!

 • Common Sense

  Strinjam se z baubau

 • branči

  v vsakem primeru jepodprta s strani države! če ni od občine ljubljana je pa od odpisanih dolgov solatarja, ki jih plačujemo davkoplačevalci! so vam LGBT zlezli v domove, pa se tega ne zavedate!

  • Common Sense

   Se huje, v denarnice;)

 • stajerc5

  Prevedeno pomeni, da ga Opankar bulcevi turi u bulju! Sem dobro razumel?

 • antimur

  Odprto mesto je za ves najhujši svetovni gnoj, sploh čefurski in muslimanski, za Slovence pa vsekakor ne, čeprav naj bi bila naša prestolnica. Moja že dolgo ni več, sploh odkar jo vodi čefurski kriminalec Janković.

  • Povprečen Državljan

   A si ti čist gladek???? Si že bil na pregledu?

 • VERZIFIKATOR

  Janko z Viča

  PONOSNO NAMRGODEN

  Janči je župan Butal, kot vemo,
  je na to obsojen doživljenjsko,
  kot vse prepričuje javnomnenjsko,
  trudi se županovati z vnemo.

  Enkrat letno, ko je dan ponosa
  in ko mora svoj ponos kazati,
  enkrat letno je, kot da podplati
  mu gorijo, noga pa je bosa.

  Tudi tokrat je bilo enako,
  na parado bil je Janči vabljen
  in da ne bi bil povsem pozabljen,
  na procesijo gre pasjo vsako.

  Janči, dajmo zopet je parada,
  po Butalah glasno so vabili,
  tebe radi zraven bi dobili,
  mavrična bo znova maškarada.

  Janči nič kaj rad se ne našemi,
  zlasti še v poletni ne vročini,
  in še manj ni viden rad v sredini,
  ko objet je ves tesno med temi.

  Temi, ki osebno jih sovraži,
  pa se jim hinavsko prilizuje,
  se širokega jim prikazuje,
  ko globoko se priklanja laži.

  Namrgoden Janči se napravi,
  po dežju, ko mavrica se kaže,
  nekaj se pred maškarami zlaže,
  komajda katero sploh pozdravi.

  Plača, da le naglo vsa stvar mine,
  plača trojno, da ne bil bi viden,
  neizmerno Janči je previden,
  jeza ga neštetokrat prešine.

  Ni mu blizu ta hipokrizija,
  bereš nejevoljo mu z obraza,
  pride mu iz ust polglasna fraza:
  »Stokrat ljubša mi je farmacija.«

 • tramal

  Jankovič je pa tako ali tako največji peder v ljubljani.

  • AlternativaZaSlovenijo

   A že spet je zamenjal transgender smer?

 • piki

  ..zokuniju gre na kozlanje,če se ga en izmed njih samo s prstom dotakne…so pa velika in zanesljiva volilna masa…

 • tramal

  Te spake so isto grde, kot tiste ki pridejo vsako leto v dražgoše.

  • xtc

   Bolj ali manj iste le daso on prve malo bolj dementne in v plenicah.

 • piki

  ..normalne lezbijke in geja na paradi ne vidiš….pa ne mi,da normalnih ni….so in take jih je vaš bog naredil

 • Big Bird-Veliki Tič

  Naj imajo slovenski katoliški pedofilski župniki svojo parado “ponosa”…če si upajo!!!… Pridruži se jim lahko celotna SDS falanga…s koruznimi storži v riti. Gamad homofobična pokvarjena !!!

  • piki

   …saj jih imajo…na brezjah,v vatikanu….

   • Big Bird-Veliki Tič

    …tudi na Trstenjakovi…in v Lepeni…in v Grahovem…in v Rovtah…pa to…

 • piki

  ..kakšne grdobe…madona no….sramoto delajo lepim gejevskim moškim in ženskam..

  • Big Bird-Veliki Tič

   Čuj piki, jaz mislim, da sem lezbijka. Ženske so mi takoooooooooo všeč :)

 • Big Bird-Veliki Tič

  Cerkev, Janša in slovenski fašisti še vedno slavijo domobranstvo…preganjajo LGBT in napredne levičarske liberalce… Smrt janšizmu, svoboda Slovencem !!!

  • Common Sense

   Big Bird – Veliki mozoljasti tič s prevelikimi očali. Je šmarnica že stopila v glavo? Pa komaj popoldne je….Ste tako navajeni na FDV-ju konstantno bloditi naokoli s promilom alkohola v riti?

 • učko

  Čakam na dan, ko bo v Ljubljani parada “ZDRAVE PAMETI”. Najbrž ne bom dočakal.

  • sem dokaj

   Najbrž res ne.

 • antimur

  Takšne grde grimase kot počne ta čefur pa ne vidiš, razen pri pritepencih, pa še to morajo biti kučanistično cepljeni. Vsi so ogabne spake, od kriminalca Jankovića, Tomićke, Murglce, Delićke…..Kar ima ta golazen skupnega s Slovenijo je samo slovenski pasoš, drugače bodo pa dokler ne bodo pogagali samo primitivni balkanci, ki svinjajo slovensko zemljo.

 • Nšo-či

  Hja, po mojem mnenju bi Jankovič na taki paradi lahko odprl vsaj še en gumb na srajci. Verjetno koraka v upanju, da bomo nekoč razumeli in spoštovali njegovo perverzno spolno prakso. Lahko razumem in sprejemam ljubezen med istimi spolom, nikoli pa ne bom sprejemala njegove sluzave perverzne dominacije nad ženskami.

 • sem dokaj

  Pri teh osebkih je vse zmešano, saj ne ločijo lulčka od ritke, vagine itd…..
  še barv ne, zato so mavrični. Skregano z evolucijo, revolucijo, naravnimi zakoni,
  statusom očeta, matere, družine itn. Niso ne tič in ne miš. Ponosni, na kaj ? Lahko so le srečni do strpnosti ostalih v okolici, ki jih prenašamo z njihovimi izpadi in posiljevanjem, da so drugačni in pravi. Torej smo vsi ostali čudni in zaostali v dojemanju normalnega in sprejemanju rojevanja novega norega sveta univerzalnih osebkov.

 • centurion

  Biti ponosen, da si nenormalen…hmm…
  Only in zlovenia.

  • Evropa_Ni_Isto_Kot_EU Evropa

   No ja, na celem Zahodu je tako žal, ne samo v Sloveniji v Zahodni Evropi, ZDA, Kanadi je še hujše. Poltiiki pri nas in vsi kulturni marksisti na oblasti pri nas pa itak kopirajo najslabše iz Zahoda.

 • Common Sense

  Tvoje mnenje je vredno toliko kot velja mnenje “povprečnega” državljana. Malo. Je pa legitimno. Uživaj preostanek nedelje:)

 • freedomfighter

  Kaj a to da je del nase druzbe sovrazen in netoleranten je novost…naj mi kdo pove obdobje v katerem je obstajala druzba brez sovraztva in dam mu tisoc e

  • ZatonMesecnikov

   V brezlastninski praskupnosti karla marxa…

   • freedomfighter

    Ja ta pa je bila brez sovraztva ja…to je meni tako zabavno ker ljudje enacijo komunizem in liberazem…komunizem zahteva da vsi mislijo enako (tako kot vsak totalitarizem) liberalizem pa od nikogar ne zahrteva nic…razen enakopravnosti…no nekateri skrajnezi zahtevajo enakost karkoli naj bi ze to pomenilo…glede na to da je ravno bogastvo nase druzbe pluralnost ne razumem kako lahko nek “liberalec” zagovarja enoumje…enoumje je tradicionalizem ker kdor je tradicionalist hoce da vsi v druzbi zivijo po tradicionalnih vrednotah karkoli ze to.pomeni…pravi liberalec hoce le pravico da zivi sam kakor.hoce

 • soc

  Ja, Violeta in Opankar sta res lahko ponosna. Na kaj že?

 • ZatonMesecnikov

  Ko Zokijevo faco gledam na sliki, se takoj spomnim na takšne grimase, ki jih je vedno pospremilo “Ma nema problema, sredit čemo”…

 • Olga101

  So proti sovraštvu, a a prav oni sirijo sovraštvo in nestrpnost do vseh, ki imajo drugačno prepričanje! Kot komunisti: če nisi z nami, si proti nam!

 • Evropa_Ni_Isto_Kot_EU Evropa

  Jaz bi tukaj kopiral Rusko zakonodajo, da se LGBTQ+P parade prepovedo na javnih mestih in da jim v šolskem sistemu in v vrtcih ni mesta, kar v ustavo bi bilo to treba napisati. Isto bi pa napisal v ustavo pravico do svobode govora vsakega posameznika- tukaj bi pa kopiral Ameriško ustavo.

 • Darth Vader

  haha kakšni klovni :) nekaj plačanih aktivistov in nekaj ljudi z gender dysphorio……katere se bo uporabilo za vzpostavitev posebnih pravic za “manjšine”…..ker vladajoči razred je manjšina :)

 • Ava

  Na slikah iz včerajšnje parade sem opazila naslednji napis: “Sex worker.”
  Ok, vsi vemo kaj to pomeni (?!), vendar me zanima, kako sporočilo tega napisa pripomore k razumevanju/strpnosti do istospolnosti?

  • terminalar

   Ava, ne razumi narobe, da ne rečem naivno. Zadeva je predvsem politične (beri finančne) narave, sicer šerifa ne bi bilo poleg.

 • Olga101

  Ne jih preveč sovražiti, kajti tudi naša SDS člana Vinko Vasle in Vinko Gorenak sta pedra in mi smo ponosni nanju!

  • soc

   Tvoj partijski debilni aktivizem proti gorečemu (rahlo tercialnemu) aktivizmu tiste, ki jo tule zajebavaš. Izpadeš res klasični omejenec. Podobno kot moderator, žal. Greznica, ponovitev xy.

 • piko8

  zorangutan in bučeva sta kvečjemu SRAMOTA zaSlovenijo!!!

  • xtc

   Ma ne,kako že izgleda,ko istospolni naskoči istega?

 • Tedo Medo

  Pri nas je že 100 let preveč enakopravnosti, celo hujše, mi se imamo za manj vredne kot Jugovići. Skoraj vsaka Slovenka se bo raje poročila z Jugovićem kot s Slovencem. Politika bi morala vklopiti domobranstvo, narodni narcizem in nagnati vsakega Jugovića iz politike (seveda Janković se ne bi strinjal).

 • Dr. E.K.

  Zakaj zahtevajo več pravic, če se imajo za normalne !?

 • Magu Hirasi

  Edino sovraštvo je na teh paradah. Ljudje so že zdavnaj seznanjeni z različnimi spolnimi usmerjenostmi, noben se ne vtika v to, komu bi se sploh še dalo pri vsem džumbusu dandanes, ampak na paradi še vedno vsako leto jezno kričijo – sami nase. In pa seveda politiki pridejo po točke. Nič novega torej.

  • Ava

   Resnica.

 • Garbage man

  V eni osebi: komunist, četnik, islamofil ,LGBTP podpornik – samo v Sloveniji

  • Get Smart

   Gre za kaviaržidokomintenristično propagando, ki je po celem svetu enaka.
   Glej tisti sklop komentarjev o STEBRU 1 in 2 (1 = transićizem, 2 = pedrizem in lezbizem) …

   • Garbage man

    To govno ne bo dočakalo naravno smrt

 • Celcar Mojca

  Ogabno. V živalskem svetu tega ni, zakaj so potem nekateri ljudje tako neumni?

  • Get Smart

   Niso ljudje, ampak so MURGL JUGOKOMUNISTIČNI kaviaržidokominternistični DOKAZANI in celo samoimenovani »smrtni neprijatelji ljudi«.

   Gre za kaviaržidokomintenristično propagando, ki je po celem svetu enaka.
   Glej tisti sklop komentarjev o STEBRU 1 in 2 (1 = transićizem, 2 = pedrizem in lezbizem).

   Vsi »-izmi« so izdelki teh kreatur. Ko se človek-SUŽENJ končno upre enemu njihovemu načinu »tepihovanja« in »sfukovanja«, opranim ljudem preko PROPAGANDNEGA stroja ponudijo kao rešitev: SOCIALIZEM = KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM oz. tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM, vsesplošno pa gospodarjev kaviaržidoKOMINTERNIZEM in (wathdogov–serbusov–hlapcev) MUSLIćKULTI SERBUSIZEM. In imajo še spremljevalne »-izme«: lezbizem, feminizem … ki so vsi le kaviaržidoKOMINTERNISTIČNI oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNI propagandizmi za pranje možganov.

 • Get Smart

  Drugi steber PEDRIZEM/LEZBIZEM je za KOMINTERN-OVCE oz. MURGL JUGO KOMUNJARE najprej iniciacijski odnos GOSPODAR (lastnik) vs SERBUS (hlapec): gospodar zaznamuje svojo lastnino – vse riti so v lasti gospodarjev in njihovi otroci so vzgajani v PONOSNO nastavljanje dupeta gazdi. Te kreature svoja dela vedno PODTIKAJO ČLOVEKU: ste že slišali »za hlapce (za SERBUSE) rojeni«?
  Ja, IVAN CANKAR je govoril o teh kaviarSERBUSNIH KREATURAH, ki so ZA SERBUSE tekovina revolucije ROJENI, biča željni in vajeni, hrbet upognjen, dupe za gazdu spremno …
  Jerman, ki ni bil rojen SERBUS kaviaržidokominterne, je zaradi PROPAGANDE in NEZNANJA najprej sprejel kaviaržidokominternistični »LIBERALIZEM«, a vendar je na koncu spregledal in se ovedel, da je bil zaveden z LAŽNIM leporečjem o psevdo-liberalnosti.
  Prav tako je CANKAR spregledal, tik preden so ga MURGL srbo-rvacko-šipći-muslićkulti skratka JUGOSLOVANI potokli do smrti, da so JUGOSLOVANSKI SOCIALIZEM = JUGOSLOVANSKI FAŠIZEM = JUGOSLOVANSKI KOMUNIZEM = JUGOSLOVANSKI karađorđizem = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM isto sranje, drugo kaviaržidokominternistično pakovanje.

  • Get Smart

   LEZBIZEM je sredstvo za poneumljanje deklic, ki kupijo
   LAŽNO PROPAGANDO o »grdih moških«, ki da zlorabljajo ženske, kar je
   znova le kaviaržidokominternistično PODTIKANJE skladno z njihovo večno
   agendo: »Deli in vladaj!«

   Samo te
   kaviaržidoKOMINTERNOVSKE parazitske kreature (krvosesi) in njihovi
   SERBUSNI WATCHDOGI (volkodlaki) zlorabljajo ženske in otroke. Delajo za
   svojo MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviarKOMUNISTIČNO
   INTERNACIONALO, za svoj »Nov svetovni red«, njihov tisočletja isti red,
   SUŽNJELASTNIŠTVO:
   1. PRVORAZREDNI pusići in TRANSIćI so gazde, odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psov=watchdogov in zasužnjenih ljudi,
   2.
   DRUGORAZREDNI pusići in TRANSIćI so SERBUSI (hlapci), watchdogići, psi
   čuvaji tekovina revolucije, »VOJAKI REVOLUCIJE«, kot jim pravi tovariš
   Milan KUćAN,
   3. TRETJERAZREDNI so ljudje, LJUDJE so SUŽNJI.

 • Get Smart

  En od stebrov zločinske kaviaržidoKOMINTERNE oz. tu MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE je TRANSIćIZEM: svoje izrodke in kupljene otroke kastrirajo in VZGAJAJO v pedofiliji, v pedrofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in s hormoni nasprotnega spola. Ko te kreature odrastejo, so, kot si same pravijo in z DELI DOKAZUJEJO na vsakem koraku, »SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI«. Sovraštvo do svobodnih oz. svobodoljubnih poštenih državljanov kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ.
  Imajo vse materialne dobrine, ki si jih zaželijo, saj MURGL KOMUNISTIČNI JUGOSLAVIJI od NAROPANIH MILIJARD res ni težko nekaj tisočakov nameniti za te SERBUSE (hlapce),
  nimajo pa tistega, kar ima pošten ČLOVEK: nimajo SVOBODE, nimajo svobodne volje in niso gospodarji lastnega telesa.
  Za drobtinice z gospodarjeve mize morajo brezpogojno nastavljati riti ter biča vajen in željan hrbet gospodarju, ki jih sicer v trenutku uniči, kot jih je ustvaril za LAŽNE »prve ministre«, »predsednike«, »sodnike« … in vse ostale funkcije, ki jih MURGL JUGOKOMUNISTIČNI aparatčiki v svobodnem svetu ne zmorejo doseči.

  • Get Smart

   Poznate PODTIKANJA o fovšiji (zavist – želja)? Fovšijo – zavist ločimo po NAČINU IZPOLNITVE želje:

   –USTVARJALNA fovšija – prirojena fovšija ljudi (Tina je bila fovš Mateji Svet, zato se je lotila treninga, poštenega dela in VZORNICO Matejo presegla);

   –UNIČEVALNA fovšija – prirojena in VZGAJANA
   fovšija KOMUNISTIČNIH kreatur – človeku so fovš vsega, zato človeka
   zakoljejo in si prisvojijo njegovo imetje.

   FEJK ženske–»MOŽAČE« (TRANSIćI – KASTRIRANI fantki) ne morejo roditi, ne morejo izkusiti ženskih bolečin in užitkov, FEJK moški (TRANSIćIRANE deklice na testosteronu do konca svojih dni igrajo vloge »POŽENŠČENIH kao MOŠKIH« in to FEJK moško POŽENŠČENOST potem PODTIKAJO normalnemu ČLOVEKU. Znani PONOSNI
   pedrizem/lezbizem je sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA. Tak je
   univerzalni kaviaržidoKOMINTERNISTIČNI in tukaj MURGL JUGOKOMUNISTIČNI »modus operandi«.

 • Get Smart

  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKO POLITEJO = DRŽAVO,
  je DELO ZA SLOVENSKO POLITEJO (za poštene državljane v SLOVENSKI POLITEJI),
  seveda na SLOVENSKI NAČIN, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, EDINA ČLOVEŠKA stranka v OKUPIRANEM DRŽAVNEM ZBORU Republike Slovenije izvaja SLOVENSKO POLITIKO, ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI podarili svetu.
  Govorimo skratka o »KULTURI ŽIVLJENJA«.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je »KULTURA SMRTI«.
   »Kultura smrti« je kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA fašistično socialistično komunistična SUŽNJELASTNIŠKA agenda ZLOČINOV PROTI ČLOVEŠTVU: umor, uničevanja kultur, uničevanja narodov (etnocid, genocid), ropanje, kraja, LAŽ, blatenje ljudi – ČLOVEKU PODTIKAJO svoje ZLOČINE, »prodajanje magle«, pasjejebstvo (»vukojebine«), kamelojebstvo, pedrstvo, pedofilstvo … skratka PARAZITIRANJE na ljudeh, ustvarjanje »novega svetovnega reda« reda RAZREDOV, kar je le njihov stari red: SUŽNJELASTNIŠTVO.
   Njihove stare in nove sužnjelastniške strukture: (babilon perzija egipt bizanc rim jugoslavija turčija serbia rvackija bosnija …) oz. tu MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA – ŠARAC, Levica, SOCIALNI DEMOKRATI, DeSUS, SABratušak, SMC idr. »novi obrazi«.

   • Get Smart

    Vsi »-izmi« so izdelki teh kreatur. Ko se človek-SUŽENJ končno
    upre enemu njihovemu načinu »tepihovanja« in »sfukovanja«, opranim
    ljudem preko PROPAGANDNEGA stroja ponudijo kao rešitev: SOCIALIZEM =
    KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM oz. tukaj
    MURGL JUGOKOMUNIZEM, vsesplošno pa gospodarjev kaviaržidoKOMINTERNIZEM
    in (wathdogov–serbusov–hlapcev) MUSLIćKULTI SERBUSIZEM. In imajo še
    spremljevalne »-izme«: lezbizem, feminizem … ki so vsi le
    kaviaržidoKOMINTERNISTIČNI oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNI propagandizmi
    za pranje možganov.