[Foto] Vse o Jankovićevih 5.599 kvadratnih metrih, ki jih blokira Furs v Bovcu: Tak pogled imajo sosedje

Ko je v petek v javnost prišla informacija, da je Finančna uprava Republike Slovenije (Furs) blokirala premoženje ljubljanskega župana Zorana Jankovića, je bila najbrž najbolj presenetljiva informacija, da je ob vrsti že bolj ali manj javnosti poznanih nepremičnin v ljubljanskem predelu Rudnik na seznamu Jankovićevega premoženja tudi nepremičnina v katastrski občini Bovec. Sklep FU Ljubljana za zavarovanje izpolnitve davčne obveznosti je sicer datiran že z 28. oktobrom letos.

Kar je dva dni po tistem, ko so mediji poročali, da je Jankovićeva družina – poimensko sta bila omenjena sin Jure in soproga Marija (Mija) – sobotni večer preživela v restavraciji, v kateri je bil v drugi sobi z družino tudi odvetnik Aleksander Čeferin, ki je Jureta pospremil v parlament, ko je bilo vse, kar je izustil pred parlamentarnimi preiskovalci: “Odgovor, enak prejšnjemu.” Nekaj dni pozneje smo razkrili, kako je banka, pri kateri je lastnica restavracije zadolžena za krepko čez milijon evrov, povezana z državno banko, ki je reševala javno najodmevnejši zavoženi projekt – finančno nasedle Stožice, kjer so ugašala življenja.

A posvetimo se Jankovićevemu premoženju v Bovcu. Na spletni strani geodetske uprave najdemo podatek, da je Jankovićeva parcela, ki leži pod Rombonom, velika 5.599 kvadratnih metrov. V večjem delu gre za kmetijsko zemljišče, nekaj je gozda. Na parceli ni nobene stavbe.

Je pa stavba, ki jo lastniki že od leta 2014 na Bookingu tržijo kot turistični objekt, na sosednji parceli, ki meji na Jankovićevo parcelo na vzhodu, meja pa na spodnji karti deluje, kot bi jo potegnili z ravnilom. Tam je tudi Jankovićevi parceli najbližja hišna številka: Ravni laz 6.

Jankovićeva parcela je obarvana v zeleno. Največji del parcele meji na gozd v lasti Občine Bovec. Na parceli, katere meja deluje, kot bi jo narisali z ravnilom, je uspešen turistični objekt. (Vir: Gurs)

Mimo Jankovićeve parcele pelje tudi cesta; ko je poleti 2013 te kraje snemal Google, pa do parcele ni prišel, ampak se je obrnil kakšnih sto metrov prej.

Južno od Jankovićeve parcele je kmetija. Zgodovinski izpis iz zemljiške knjige v delu, kjer je naveden Janković, si lahko preberete v nadaljevanju.

Andrej Žitnik

 • Van Der Waals

  PROPADLA DRUŽINA JANKOVIČ!!! MU JE ŽE PROV… SE MU MAŠČUJE ZA DZAMIJO V LJ!!!

  • samotoje

   Možno, ampak mujezin bo vseeno z rakete krulil po Bežigradu in tam okrog. In Porić in Grabus bosta vseeno razvijala islam na polno.

 • Beli Sneg

  Taka kmetijska in gozdna zemljišča za posvečene opankarje čez noč postanejo zazidljiva. Zdajšnja vrednost 2.298 EUR se bo spremenila v miljone. Ampak to se lahko zgodi opankarju, JJ bodo pa za nekaj tisoč pri prodaji vlačili po KPK.

  • Janez Mayer

   Če bi JJ postavljal rdeče zvezde okoli Lublane, tudi ne bi imel problemov z zemljišči.
   Ergo, sam si je kriv, no.

   • Beli Sneg

    Ja rdeče zvezde so rešitev za Slovenijo. Od njih se bo še desetletja in še nekaj generacij v glavah Butalcev svetilo. Samo ne v pravo smer.

    • Janez Mayer

     Seveda niso samo rdeče zvezde rešitev.
     Tudi partizanske proslave vsaj 3x na teden in snemanje vsaj enega partizanskega filma na leto imajo velik doprinos k boljšim časom, no.

  • Realist 5258

   Ne pozabit, da je tudi JJ oplemenitil svojo nepremičnino v tem koncu.

   • Beli Sneg

    Ne pozabit kako je JJ za to plačal in kako za svoje kraje plačuje opankar. Ne kako plačuje ampak kako je opankar za kraje nagrajen. Ali je opankar že odstopil z javne funkcije?

   • macon

    Potem, ko jo je imel skoraj petnajst let v lasti, jo je prodal v skladu z okoliškimi cenami na vrhu nepremičninskega buma pred krizo leta 2008. Na Financah so pregledali nepremičninske transakcije v zgornjem Posočju in ni odstopala od drugih.

    Klemenčič pa se je na tv odkrito zlagal, ker je nakupne tolarje za parcelo iz 1993, pretvoril v EUR po tečaju iz leta 2007. Namesto 20.000 EUR je tako dobil okoli 5000 EUR. Levi pa ponavljajo ali ponavljate laži še naprej.

   • Janez Mayer

    Baje je tudi rezervno kolo za Volvota kupil tam v okolici za smešno nizkih 50 evrov in jo kasneje prodal za 55. Da se ne pozabi, no.

   • if

    Povejte celoto, ne le del, sicer molčite.

    • Realist 5258

     Tipična desničarska demokracija. Govori tisto, kar hočem slišati, sicer molči !

 • Ježek Teka Teka

  Kwa pa 80 kil heroina, pa to … a mate prepoved … a gre direkt v kemijski institut na kontrolo … pa pol prek Madžarske direkt Putinu v naročje … sam prašam …

  • gušto

   …………. do uspešnega turističnega objekta……….. tja si hodi vamp basat.
   Sicer pa je objekt na prodaj. Mislim, da se ve, “kam pes taco moli”……čaka še ugodnejšo priložnost.

 • Rumeni Jurij

  Iz zgoraj napisanega pomeni da je Šerif tudi kmet, ker ima v lasti kmetijsko zemljišče, to je možno samo v Slo. kjer z 2 urnim predavanjem na Grmu ali v Naklem dobiš status kmeta, to je isto kot če kupiš v trafiki kamionček in si avtoprevoznik.Razumi kdor more…………………

 • Unikatna

  Nihče nič več ne razume..Kaj to je kupil na dražbi? :) V imenu “navidezne” demokracije si posamezniki dovolijo vse,… raja pa mora biti tiho in poslušna ter plačevati mezdo…v kolikor bo gospoda imela lep dan, se naj raja nadeja kakšne nikoli neizpolnjene obljube…

 • gabrijelobid

  Ne maram tega človeka videt v Bovcu pa da svinja po čudoviti naravi.
  GA NE POTREBUJEMO.

 • Olga101

  Mafija!

 • šmentanamuha

  Tele Jankoviće bo treba počas v rit nabrcat. Nesposobni in družbeno neodgovorni so kot kaže vsi po vrsti. Tudi Zoki, ki ga mediji predstavljajo kot izjemnega menedžerja, bi bil nulakomajozef, če bi operiral s svojim denarjem. Razmetavanje javnega denarja pač ni menedžerstvo. Še dobro, da se je vsaj nekaj zgradilo s tem denarjem. Ampak da se zdaj že cela družina šlepa na naš račun in jim država velikodušno odpisuje milijonske dolgove, to pa je presedan. Fuck off Jankovići, sramujte se, če je sploh kaj dostojanstva v vas. Kje pa je zdaj tista farmacevtka?

 • Liberalec

  Ko sem bral komentarje, sem pomislil na volitve…..Ja za boga, saj ste ga izvolili! Torej ni idiot Jankovič (kvečjemu mafijec), ampak volivci!!!

  • samotoje

   Eureka!

 • Mirko

  A potem lahko človek, ki ni registriran za kmetijsko dejavnost kupi kmetijsko zemljišče ??? Ali je to lahko kupil zato, ker je včasih zelenjavo iz Srbije in Kosova prodajal na ljubljanski tržnici ???

 • milanček

  milan kućan: ne dirajte mi mog zemljaka, jankovića, to mi je kao brat!

 • lena

  Kaj pa milijoni v davcnih oazah?

 • Jožef

  Ljudje iz Ljubljane in okolice, ne jamrajte čez Jankoviča. Imeli ste že veliko veliko možnosti, da bi se ga rešili in spravili na Dob. Treba je pogledati resnici v oči in premagati lenobo v času volitev
  Sedaj pa trpite in zrite nemočni, kako vas j……. gospod iz Saraovcev.
  Tudi pri nas v Mariboru in okolici je enako. Zavrgli smo Kanglerja in izbrali m………!
  Sedaj pač imamo, kar imamo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!