fbpx

[Fotodokaz] Prvorazredni Milan Kučan se je znašel v tožbi zaradi neplačane najemnine!

Foto: sta

Objavljamo dokumente, ki razkrivajo, da tudi nedotakljivi Milan Kučan ni tako nedolžen. Namreč, Kučan je bil vsaj enkrat v postopku na sodišču, v tem primeru zaradi neplačila najemnine. 

Milan Kučan, ki kot predsednik partije sicer po vsej verjetnosti nikoli ni prejemal mizernih dohodkov in trenutno živi od desetkratnika pokojnine večine Slovencev, kot kaže v svojih študentskih letih in predsedovanju mladinski organizaciji ni bil zmožen pokriti niti najemnine za stanovanje oziroma sta bila brez dohodkov skupaj z ženo, s katero se je poročil leta 1964. Objavljeni dokumenti dokazujejo, da ga je leta 1969 tožilo Stanovanjsko gospodarstvo “Standard” zaradi neplačila najemnine v višini 138,85 dinarjev na naslovu Na Jami 1.

Odločba iz leta 1970 pravi: “Zahtevajočo stranko obveščamo, da se dovoljeni rubež ni zgodil, ker se je zavezana stranka pred enim letom preselila neznano kam. Po izjavah sostanovalcev, na naslovu se ni našlo rubljivih predmetov. Pozivam vas, kje so rubljivi predmeti – pravi naslov zavezane stranke.” Po odločbi sodeč se je Kučan leto dni prej preselil na nov naslov, za sabo pa pustil dolg in prazno stanovanje.

Vir: twitter

Vir: twitter

Vir: twitter

Vir: twitter

Po dokumentih sodeč je njegov javni pravobranilec Nikola Dmitrovič junija 1970 sodišču sporočil Kučanov novi naslov na Šišenski 2. Kako pa se je celotna zadeva z dolgom rešila, pa iz teh dokumentov ni jasno.

Sara Kovač