fbpx

FOTODOKAZI! Neetična SMC krši pravila: Že dan pred začetkom volilne kampanje stavbo upravne enote polepila s svojimi plakati

(vir: twitter)

SMC prehiteva začetek uradne volilne kampanje. Tako so v Velenju že dan pred začetkom uradne volilne kampanje svoje prostore oblepili z volilnimi transparenti. Težava je v tem, da so prostori SMC v Velenju v isti stavbi kot upravna enota.

Če se je predsednik SMC Miro Cerar pred štirimi leti na volitvah širokoustil o vsej etičnosti, ki naj bi jo imeli v slovenski politiki, pa se zdi, da te dni njegova stranka rine v nasprotno smer.

Preberite še: Svete sodniške krave

Kakor je na Twitterju opozoril dr. Matej Lahkovnik, je izjemno sporno, da trenutno največja stranka v parlamentu na stavbo, ki si jo deli z upravno enoto, lepi svoje plakate za volilno kampanjo še pred uradnim začetkom le-te.

(Vir: Twitter)

Lahovnik je povedal, da je Cerar v torkovem govoru “poudarjal pravo kot temeljno vrednoto, zato je toliko bolj problematično”, da so v SMC začeli s plakatiranjem svojih predvolilnih gesel “dan pred uradno kampanjo in kar po stavbi, kjer je upravna enota”.

(Vir: Twitter)

Poslancu SMC Simonu Zajcu se po Lahovnikovih besedah zdi kršitev pravil volilne kampanje sprejemljiva. Ko se je Zajc skušal izmotati z zmotnimi primerjavami, ga je Lahovnik postavil na realna tla in izpostavil, da si tudi druge stranke delijo prostore z državnimi organi, a niti ena od njih ni teh prostorov polepila s svojimi volilnimi plakati.

Ivan Šokić