fbpx

Gibanje “Povežimo Slovenijo” se pripravlja na volitve

Po prvem srečanju v Beltincih, so se sinoči v Škofji Loki drugič srečali predsedniki in predstavniki strank, ki se dogovarjajo za skupno listo za nastop na parlamentarnih volitvah. Srečanje je začel Oto Pestner, ki je tudi eden izmed kandidatov skupne liste, s pesmijo Povežimo Slovenijo.

Zbrane so nato nagovorili koordinatorka gibanja Povežimo Slovenijo dr. Nada Pavšer, predsednik stranke Konkretno in minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek, predsednik SLS Marjan Podobnik, predsednik stranke Zeleni Slovenije in državni sekretar Andrej Čuš, poslanka stranke Konkretno Mateja Udovč, nosilka programa za zdravstvo dr. Tina Bregant in drugi. Predstavili so pomen sodelovanja in povezovanja ter izrazili prepričanje, da bo skupna lista, na kateri bodo nastopili številni ugledni župani, sedanji in bivši poslanci, zdravniki, podjetniki, kmetje, okoljevarstveniki in drugi, gotovo ena najmočnejših list.

“V zanimivi razpravi je okoli 40 vidnih predstavnikov sodelujočih strank pretežno z Gorenjske izražalo optimizem in visoka pričakovanja od nastajajoče skupne liste,” so zapisali v izjavi za javnost ter pojasnili, da so med programskimi vprašanji še posebej izpostavili nesprejemljivost tega, da upokojenec s polno pokojninsko dobo dobiva pokojnino, ki mu ne omogoča dostojnega preživetja. Izpostavili pa so tudi nujnost vzpostavitve učinkovite državne uprave, zagotavljanja boljših pogojev za kmetijstvo ter nujnost popolne debirokratizacije na vseh področjih, kjer bi se lahko zgledovali tudi po sosednji Avstriji. Pred tem so se srečali podmladki vseh sodelujočih strank in se zavzeli za čim večji delež mladih na skupni kandidatni listi s ciljem, da bo problematika mladih v državnem zboru in v vladi dovolj izpostavljena, saj odločitve, ki ji sprejemamo danes, še posebno vplivajo na današnje in prihodnje mlade.

Sara Bertoncelj