Globoka država vrača udarec: Po uvedbi parlamentarne preiskave pravosodja v primeru Kangler je svojo preiskavo državnih svetnikov začela KPK

Predsednik KPK Boris Štefanec in državni svetnik Franc Kangler (foto: STA)

Potem, ko so bili na vrhovnem državnem tožilstvu razočarani nad odredbo državnega zbora o uvedbi parlamentarne preiskave v zadevi Kangler, se je vmešala tudi Komisija za preprečevanje korupcije (KPK). KPK je tako državnemu svetu že poslala zahtevo za vso dokumentacijo.

“Spet sem postal problem države RS!” je preko Twitterja opozoril nekdanji mariborski župan in državni svetnik Franc Kangler, potem ko je KPK poslala obvestilo o zahtevi za vpogled in izročitev dokumentacije. Ob tem je Kangler opozoril, da so ponovno “mračne sile vključile KPK za politični obračun”.

KPK je namreč uvedla postopek “zaradi kršitve etike in integritete Državnega sveta RS in nekaterih državnih svetnikov.” Kakor so navedli, je razlog za to “postopanje za sprejetje zahteve za odreditev parlamentarne preiskave za ugotavljanje politične odgovornosti nosilcev javnih funkcij, ki naj bi sodelovali pri pripravi in izvedbi političnega in kazenskega pregona” zoper Kanglerja.

V preprostem jeziku, KPK je sprožila svojo preiskavo proti določenim članom državnega sveta, ugibamo, da je med njimi spet, čisto po naključju, tudi sam Kangler, ker je bil državni zbor primoran sprožiti postopek o uvedbi parlamentarne preiskave zoper vpletene v okoli 20 zadev v pravosodju, v katerih je bil Kangler žrtev pregona, a so vse zadeve na koncu propadle.

Če je vrhovno državno tožilstvo še kak dan nazaj točilo krokodilje solze zaradi “političnega procesa” proti pravosodju, kakor so označili uvedbo parlamentarne preiskave, pa zdaj lahko vidimo, kako v praksi izgleda politični proces, ko se KPK, ki bi se morala vsaj na papirju ukvarjati s preprečevanjem korupcije, po novem ukvarja s preiskovanjem ozadja o uvedbi parlamentarne preiskave.

Kot smo že pisali, je bil sodnik Janez Žirovnik, ki je sodeloval v procesih zoper Kanglerja, v preteklosti obveščevalec SDC, kasneje pa funkcionar Sove. Že ta podatek sam po sebi bi zadostoval za več kot samo primerno utemeljitev, zakaj Slovenija krvavo potrebuje lustracijo pravosodja.

Žirovnik bi se po mnenju Cirila Ribičiča moral iz procesa proti Kanglerju izločiti, a tega ni storil. Da je bilo še dodatno poskrbljeno za rušenje kakršnegakoli videza poštenega sojenja Kanglerju, pa so novinarji Žirovnika ujeli na proslavljanju zmage novega mariborskega župana Saše Arsenoviča.

A zdaj KPK namerava začeti s svojim lastnim lovom na čarovnice. V normalni demokratični državi kaj takega ne bi bilo mogoče. A živimo v Sloveniji, kjer se slovensko pravosodje čuti ogroženo že, če nekdo samo reče, da se jim bo gledalo pod prste, medtem ko sami brez najmanjše trohice slabe vesti lahko človeku uničijo oziroma uničujejo življenje dolga desetletja, ne da bi za to morali kadarkoli odgovarjati.

Ivan Šokić

 • IZBIRA

  S tem brkastim mrožem Štefancom, so mel pa polit-komisarji veliko dela, da so ga zdresirali. Na začetku mandata predsednika KPK jim je bil popolnoma odveč in nekoristen. To je še en dokaz da javno šolstvo ni kakovostno. Komunisti imajo svoje zasebno šolstvo, ki ni za vsakogar: Kumrovec.

 • Andrej

  Do sedaj je korupcijo še vedno izvajala vlada, opozicija je ne more. KPK je torej zato, da kontrolira vlado. V normalnem svetu. Pri nas pa KPK ščiti vlado in deluje proti opoziciji, potem, ko je vsaj 20 sodb padlo kot neutemeljenih in so jih zavrgli. Proti opoziciji. Proti vladi pa KPK ne deluje. Pa mi nismo zreli za lastno državo.

 • antimur

  Naj gredo v tri PM s to KPK, da je to samo še ena izmed udbaških pogrutavščin zločinca Kučana in njegove bande, je bilo jasno kot beli dan, ko je komisijo vodil pokvarjenec, udbaški spletkar in nemoralnež, predvsem pa antidomoljub Kos, potem zadrogirani in zapiti mafijski hudobnež Klemenčič, Štefanec pa tako verjetno niti ne ve, za kaj se gre.

  • branči

   ve, vsakega 4. v mesecu, ko mu nakažejo olačo!

 • iustinian

  Ne vem, koliko desetletij bo še potrebno, da bo vsaj opozicija spoznala, da so paradržavne institucije kot so KPK, državna revizijska komisija, samo neustavni instrumenti globoke države. Namesto, da bi v tem državi dosledno zagovarjali pravno državo in pregon prepustili kriminalistični policiji, se je načrtno razgradilo gospodarsko kriminaliteto, pregon pa preneslo na gestapo (politična policija), kar KPK tudi je. KPK odloča, če se bo začel kazenski postopek in izvaja politične inkvizicije. Žalostno pa je, da se prav vsi, ko pride do suma kaznivih dejanj elite, zaklinjajo na KPK, policija pa lovi le še kurje tatove.

  • Janko Gedlicka

   Iustinian, tole pa je za ob bok Einsteinu. Končno si nas spomnil da je 2 x 2 = 4. S tem bi se dalo na US razgrajevati še kak drug zakon ne samo KPK – jevski. Pa same postopke pred KPK bi bilo delno mogoče tudi s tem prepiliti.

  • tretjerazredni

   Sem ti dal plus, ampak od kod ti ideja, da Kripo je pa v redu?

 • Janko Gedlicka

  Torej hočejo ukrasti dokumentacijo, ki obremenjuje živine v “pravo”sodju in na policiji ter zaviti vrat “žvižgačem”. Sem naivno mislil, da ima Štefanec vendarle nekaj človečnosti v sebi. Nobene obrazložitve v zahtevi. Nič pravnega pouka o možnosti pritožbe. Prepričan sem, da bo Kovšca našel “maherja” ki bo v končni konsekvenci spravil to zahtevo v okrogli fascikel.

  • karpelec

   Štefanec se obrača po potrebi. Ko gre za prvorazredne nima dovolj vzvodov v KPK-ju, ko pa je na vrsti ostala raja, pa vskoči in si deli zasluge za lonček kofetka s piškotkom.

 • Olga101

  Tudi KPK je v rokah udbomafije!
  Samo čakala sem, kdaj bodo začeli obračunavati s pokončnimi in poštenimi državnimi svetniki, ki zadržujejo sprejemanje zakonov, ki kršijo človekove pravice, zakone in ustavo!
  Treba jim je vrniti z isto mero! Vse je treba preiskovati in udbomafijo ovajati!

 • Boco

  To je nagravžno. Oziroma prava vojna zaradi tristo jurjev. Malo me že spominja na oslovsko sodbo v Višnji gori.
  Samo, ni mi jasno kaj bodo naredili KPKjevci, ko bodo naleteli na državnega svetnika Štruklovega Branimirja.

  • karpelec

   Najboljše, da ga popoprajo posolijo, spečejo in popapcajo, pa kaj ko ni užiten.

 • me

  samo streljat rarararatatatatata

 • Antonius

  Bentiš! Kdo pa Štefanca protikotupcijsko preverja? Kos je po korupcijskih poteh zašel celo v NLB za najbolj prvega *smetarja* in policaja. Gadafijevega Praprotnika so pa nagradno tudi spravili na odlično plačano zabušantsko delovno mesto v NLB.
  Krucifiks, kdo kamplce iz PKK protikorupcijsko preverja in nadzira?

 • SIMON ROZIC

  Nisem si mislil , da bo Štrefanec nasedel naši piccolo
  vladi in njenim hlapcem! Kaj stari sivec Kučan se še ni pobral
  v Švicarske toplice namakat svojo plesnivo rit na naše stroške?
  Vse mu plačamo, samo naj naj neha mešati že tako smrdljivega
  dreka v naši duhovno in pravno revni Sloveniji!

 • mara

  Ma sej pravim, da rabmo Salvinija, ki bi zalovil vso to golazen in mafijske botre!!! Že tako smo v riti in vsak dan je slabše, oni pa kar javno obračunavajo z nasprotniki…..v bivši Jugi so bli v ilegali, pa tam sračkali, zdej pa so si naštimali ves državni aparat njim v prid in počasi nas peljejo v Venezuelo. Še dobro, da smo sredi Evrope!!!

 • montyamp

  Udbosodje bo v agoniji naredilo še veliko sranja .
  Komisija za pospeševanje korupcije je bila ustanovljena s strani murglosrbije za rušenje Janševe vlade .
  Kurćanizem z udbovsko deco , je rak rana Slovenije .
  SMRT MURGLOSRBSKEMUI FAŠIZMU — SVOBODA SLOVENSKEMU NARODU

 • montyamp

  Ko bodo Švicarji imeli KPK , bodo jedli alpsko travo , danes imajo še Milko .

 • montyamp

  Žveplenega na kandelaber , bo prec mir .

 • tomven

  Papak stefanec je dobil prst v rit z ukazom. Posrani birokratek, ki bi rad bil odvetnik pa nii vreden pol qrca, pa v zrak. Vse za carja I otačbino… Siromak

 • Franc Šink

  Preganja me lahko samo tisti, kogar imam za sužnja.
  To je filozofija slovenskega pravosodja.

 • if

  Še en dokaz iz kakšne države smo se izvili. Zdaj se moramo še iz SFRJ know-howa, ki je ostal v RS.
  Ko poslušam Štefaneca je, kot bi poslušal Milko Planinic, ko je v svojem času v prime time govorila o izhodu iz krize.

 • rubec

  Rjavo beli brki. Je to nositi sploh dovoljeno? Vse kar je prav, no.

 • tretjerazredni

  Če bo padlo pravosodje, bo šlo tudi državno tožilstvo, in če bo kdo napadel njih, bo šla tudi policija, potem bi bilo samo še vprašanje časa kako dolgo bi zdržala vojska.
  Pri nas je to vse prepleteno, človekove pravice, pravna etika,… to ni nič, strici se vse zmenijo na tedenskih sestankih lokalne družbene sozaščite, v sleherni slovenski občini posebej. Potem pa kakor kdo, nekateri poznajo visoke pravnike in se branijo praktično na državnem nivoju, oni so država, takim se ne more nič, večina se zateče k poceni ali brezplačmim šalabajzerjem, ki dobijo navodila od notranjih zadev, ki se zanašajo na trače od udbašev oziroma uličnega radija, sodelavcev in ovaduhov. Zato naša sodna praksa temelji na posrednih indicih, ki ne zdržijo resnega preverjanja, vendar se neprilagojene zatira tudi drugače in redko kdo prileze do pravih, evropskih sodišč, kjer seveda praviloma razveljavijo sodbe in tožijo Slovenijo oziroma znižajo kredibilnost pravnega sistema, ki je itak že dolgo čisto na psu.
  Edini problem so depeše iz razvite tujine, ker če jim EU gleda pod prste, potem morajo malo paziti kaj delajo, ampak takih primerov je zelo malo. V glavnem nas pustijo, da se sami znajdemo, odkar se ne bojijo več Beograda, globoka država dela z reveži kar hočejo. Kdo jih bo pa zaustavil, mi in katera vojska točno? (Glej začetek*)

 • Sodoma in Gomora

  Smo vas in še vas bomo !!!

  • tretjerazredni

   Vedno ste nas in vedno nas boste nategnili.

   • Sodoma in Gomora

    Točno tako. Zato pa nonstop vladamo. Cilj opravičuje sredstvo :)

    • tretjerazredni

     Škoda nas je, življenje je kratko ter naporno tudi dokler si še mlad in zdrav. Smo le pod Alpami, kjer živimo kot cigani, vi ste torej poglavarji podalpskih ciganov, tako rekoč.

     • Sodoma in Gomora

      Sam da živimo dobro. Jebe se nam za kler, naciste, fašiste, orbaniste in janšiste!!!

     • tretjerazredni

      Verjamem, ampak nič ne pomaga, kdor se zameri političnim direktorjem in visokim udbašem, je pri nas zaključil.

     • Sodoma in Gomora

      Zameri se ti Janši, in te bo uničil.

  • mara

   To vam je v genih….

 • PLavi-mil

  Gnide levičarske še ne bodo dale miru, ni važno, da zapravljajo naš denar, samo da človeka uničujejo z lažmi, kateri jim ne kima.

 • samotoje

  Iz izseka zahteve KPK za izročitev dokumentacije je razvidno, da KPK pri tej stvari nima mandata in se sploh ne bi smela vpletati. Občutek imam, da bo Štefaneca hudo bolela glava, ker je poslušal malega iz Murgel.

 • Joško

  Mene pa zanima, če KPK kaj preiskuje pranje 1 miljarde iranskega denarja v NLB???

  • xtc

   Z malenkosmi se ne ukvarjajo,veliko večji problem je JJ ev 7 let star Volvo za 15 jurjev.

 • xtc

  Sleje kot preje se bo Kučanova greznica sesedla sama v svojo vsebino z akrterji in njim vred,vse bolj se jim vozlja štrik okrog vratu.

 • RATATA

  Spet ena fatamorgana. Denokracijo da imamo jebovasHitlerinMusolini!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!