fbpx

Golobovi “novinarji” na robu živčnega zloma: Javno grozijo z objavami tajnih prisluhov

Odgovorni urednik Necenzurirano Primož Cirman. (Foto: sta)

Primož Cirman, Vesna Vuković in Tomaž Modic grozijo z objavami tajnih prisluhov: “Medijski delavec/politik Bojan Požar je res zadnji, ki lahko obtožuje ljudi, govori o korupciji in poslovnih modelih“. Leta pobiranja plačil za molk, oglaševanja brez ekonomskih temeljev, medijskih umorov po naročilu … Marsikaj bo še prišlo ven, tudi kakšen zvočni posnetek,” so se na portalu Necenzurirano odzvali na članek Požareporta, ki nosi naslov “Ni tak problem, če gre novinarka v politiko, je pa hud problem razkritje medijske korupcije Vesne Vuković in Roberta Goloba”.

Bojan Požar je v torek na svojem portalu Požareport pisal o prestopih novinark in novinarjev med poklicne politike in ob tem izpostavil nekaj pomenljivih pomembnih slovenskih posebnosti. Med drugim je zapisal, da v nasprotju z zahodnimi demokracijami pri nas novinarji skoraj izključno prestopajo v stranke tranzicijske levice. Pojasnil je, da je to seveda neposredna posledica dejstva, da tranzicijska levica obvladuje skoraj 90 odstotkov slovenske medijske scene. Poleg tega so novinarski prestopi v politiko (spet znotraj strank tranzicijske levice) v zadnjih letih dobesedno množični, je še dodal. Glede prestopa Vesne Vuković je izpostavil, da gre pri njej in Robertu Golobu ne samo za svojevrstni medijski incest, ampak celo za organizirano medijsko korupcijo in morda celo za kriminal.

Požar seveda ni zamudil priložnosti spomniti, da ob tem, ko se praktično vsi novinarji portala Necenzurirano selijo med oblastne strukture, davkoplačevalcem brezobzirno puščajo več sto tisoč evrov davčnega dolga, blokiran slovenski transakcijski račun, hkrati pa vse druge naokoli nonšalantno podučujejo o novinarski etiki. Ob nespornem dejstvu, da je Golob plačeval Vukovićevo celo z državnim denarjem prek družbe Gen-i, je Požar naštel še nekaj dejstev, ki podpirajo njegovo izjavo, češ da gre za medijsko incestno razmerje, ki se spreminja v medijsko korupcijo oziroma morda celo kriminal. Mimogrede, na račun podjetja Vukićeve je sredstva nakazoval tudi sedanji minister za finance Klemen Boštjančič, pogodbo z Gorenjem (Hisense) pa naj bi Vesni Vuković uredil Žiga Debeljak, zdaj predsednik upravnega odbora DUTB, novopečeni član nadzornega sveta GEN (in verjetno tudi bodoči predsednik) ter kandidat za predsednika uprave Slovenskega državnega holdinga, kamor se bo konec leta priklopila še DUTB.  “Gre – kot vse kaže – za poslovni model,” je ob tem ugotovil Požar.

Vir: Požareport

Odziv na naš (včerajšnji) članek z naslovom “Ni tak problem, če gre novinarka v politiko, je pa hud problem razkritje medijske korupcije Vesne Vuković in Roberta Goloba je bil silovit, morda celo eden najhujših doslej. Sicer nobenega demantija ali kakšne druge polemike okoli napisanega, dokumentiranega, ampak zgolj in samo – grožnje,” je danes sporočil Požar, ki je dodal, da viri Požareporta pravijo, da so se vrgli v tako imenovani “fišing”, kjer prek različnih kanalov pritiskajo na svoje zveze znotraj in blizu obveščevalno-policijskih struktur, če bi se našlo kaj otipljivega proti Bojanu Požarju.

Primož Cirman, najboljši raziskovalni novinar v državi“, za kar ga je pred dnevi urbi et orbi razglasil predsednik vlade in stranke Gibanje Svoboda Robert Golob, in novinar, ki je še pred začetkom volilne kampanje za aprilske parlamentarne volitve vodil Golobove javne tribune, Vesna Vuković, bodoča tiskovna predstavnica (piarovka) Gibanja Svoboda, in Tomaž Modic, od 1. avgusta dalje tudi posebni pogodbeni preiskovalec državnega zbora na predlog Golobove stranke, skratka, trije novinarji portala Necenzurirano, portala, ki ga je šef vlade in največje vladne stranke prejšnji teden de facto anektiral k svoji politični opciji“, so javno, prek Twitterja, čeprav skozi tradicionalno nepodpisani profil Necenzurirano, zagrozili avtorju teh vrstic in včerajšnjega članka, da bo, citiramo, še marsikaj prišlo ven, tudi kakšen zvočni posnetek,” so zapisali na Požareprotu.

Vir: Necenzurirano

Tu je treba še dodatno izpostaviti dejstvo – na katerega je opozoril tudi Požar, in sicer, da javno ne grozijo zgolj novinarji nekega portala, ampak “novinarji”, ki so hkrati de facto in de iure del nove vlade. “In če ti zvočni posnetki dejansko obstajajo, ne glede na to, kdo je posnet in kaj se na teh posnetkih govori, vse to posledično srhljivo pomeni, da sedanja vladna garnitura razpolaga s kopico (nezakonitih) prisluhov državljanom, ki jih namerava po potrebi lansirati v javnost – skozi provladne medije in prek svojih konkretnih medijskih morilcev, ki jih danes poleg nekaterih že znanih močnih posameznikov tako ali drugače obvladujeta Robert Golob in Gibanje Svoboda,” so še opozorili na Požareportu. Cirman, Vukovićeva in Modic naj bi se vrgli na tako imenovani “fišing”, viri Požareporta pa ob tem omenjajo direktorja NPU Darka Muženiča ter novinarko Pop TV in zasebno partnerico aktualnega direktorja kriminalistične policije (Davida Antoloviča) Damjano Seme. Poleg tega, da je “fišing” sam po sebi nezakonit, pa je zanimivo tudi to, kdo vse je “všečkal” grozilni tvit portala Necenzurirano: med njimi so se našli tudi “propadli politik Marko Bandelli, evropska poslanka NSi Ljudmila Novak, novinar Odlazkovega Večera Boris Jaušovec ter podjetnik in sindikalni funkcionar Dejan Jefim,” je še opozoril Požar.

Sara Kovač