fbpx

Grehi ljubljanskega šerifa: Ne spolnih uslug v zameno za službo, temveč očitkov o podkupovanju se Janković najbolj boji!

Foto: Twitter

Ključno vlogo pri uničenju prisluhov zoper ljubljanskega župana Jankovića v senatu Višjega sodišča RS ima sodnica Alijana Ravnik, tipična sodnica globoke države. Za reševanje vojaka Jankovića je pravni in dejanski izbris dokazov v zvezi s spolnimi uslugami farmacevtke ključen, da padejo tudi bolj sporne zadeve, v katerih je Janković obtožen prejemanja podkupnin.

Še veliko bolj kot sramotni prisluhi Jankovićevega posredovanja pri pridobitvi službe za farmacevtko in zahtevanje spolnih uslug v zameno pa ljubljanskega župana bremenijo prisluhi o podkupovanju oziroma sprejemanju provizije, ki naj bi jih Jankoviću oziroma njegovemu sinu Juretu Jankoviću izročil nekdanji direktor Komunalnega podjetja Ljubljana Ranko Mimović. V teh prisluhih so preiskovalci ugotovili, da je ljubljanski župan med leti 2012 in 2014 od vsakega posla Mestne občine Ljubljana z javnim podjetjem KPL prejel 10 odstotkov podkupnine oziroma provizije. Za ta namen je po poročanju številnih medijev angažiral kar sina Jureta, ki je denar pobiral po ljubljanskih parkiriščih.

Po informacijah portala Požareport je ključno vlogo pri uničenju tajnih prisluhov župana Jankovića o spolnih uslugah farmacevtke, ki ga močno obremenjujejo, odigrala sodnica Alijana Ravnik, znana po svojih povezavah s podzemljem globoke države. Sodnica Ravnikova je v sorodstveni zvezi z Deanom Ravnikom, ki se je znašel v javnosti in celo v sodnih postopkih zaradi domnevne preprodaje trupel na Inštitutu za anatomijo medicinske fakultete. Ker ima do upokojitve zgolj še dve leti in je po sorodstveni ter politični liniji primerna, sploh ni bilo vprašanje, da bo Alijana Ravnik idealna za reševanje Zorana Jankovića.

Tožilstvo namenoma zavlačevalo ali pa je sodišče napačno razlagalo zakon
Pri sramotni aferi in blamaži slovenskega pravosodja pa po mnenju Požareporta ne gre spregledati, da je tožilstvo očitno samo zavlačevalo, saj je bil spis nedotaknjen od 5. januarja 2016, preiskovalna sodnica pa je državno tožilko Blanko Žgajnar opozorila na rok, ki se je iztekal, že maja 2015. Najhuje pri vsem tem v oči bode dejstvo, da je tožilka sodišču odgovorila šele aprila letos, da bi se tožilstvo opralo krivde za nastalo situacijo, pa so napovedali vložitev zahteve za varstvo zakonitosti na Vrhovno sodišče RS.

Namesto v zaporu mu je režim še vedno naklonjen
– Pred dnevi so podjetju družine Janković odpustili 16 milijonov evrov dolga.
– V zapor je odšel Igor Bavčar, ki ga je ovadil prav Janković.
– Celotna vlada s predsednikom vlade in zagovornikom največjih etičnih standardov Mirom Cerarjem na čelu podpira Jankovića.
– Janković ima še vedno podporo glavnega strica iz ozadja Milana Kučana.

Milan Kučan še vedno podpira nemoralnega Jankovića.

C. Š.