Izredna vest: Prekmurski policisti aretirali migranta, obtoženega posilstva

Slika je simbolična; Foto: sta

Pomurski policisti so aretirali in Norvežanom izročili migranta, ki so ga iskali zaradi posilstva. Do nedavnega je bil priprt v murskosoboškem zaporu.

Gre za migranta, ki so ga iskali z mednarodno tiralico in je bil osumljen posilstva. Ujeli so ga slovenski policisti, poročajo Slovenske Novice. Iz zaporov v Murski Soboti, kjer je bil migrant priprt, so ga z letalom odpeljali na Norveško. Mlad moški naj bi bil iz Afganistana, čakal pa je na zatočišče v Evropi.

Iz PU Murska Sobota so nam razkrili še:

  •  da je bil iraški državljan 10. oktobra 2015 prijet na vlaku ob vstopu v državo na mejnem prehodu za
    mednarodni železniški promet na Dobovi na podlagi razpisane norveške mednarodne tiralice,
  • da je bil priveden na krško sodišče, kjer je bil zoper njega odrejen pripor,
  • da je bil 7. 1. 2016 zjutraj odpeljan iz murskosoboškega zapora in izročen norveškim varnostnim organom, ki so ga prevzeli na brniškem letališču in z letalom zapustili Slovenijo.

    Povedali so še, da s podatki o kaznivem dejanju, zaradi katerega je bila razpisana mednarodna
    tiralica, ne razpolagajo.

V Sloveniji toleranca do posiljevalcev očitno velika
Marko Potrč, znani voditelj in novinar, je na Twitterju obsodil grozljive spolne napade v Kölnu in doživel masovni (spletni) pogrom. Kljub temu da takrat, ko to še ni bilo jasno, Potrč besede migrant niti ni uporabil, se je nanj usul plaz kritik. “Če bi dogajanje v Kölnu kdo napovedal, bi ga napadli in se mu posmehovali. Bil bi nestrpen. Kaj pa danes?” se je glasil zloglasni Potrčev tvit.

Šokirala je tudi zgodba, ki jo je objavilo slovensko dekle na socialnem omrežju Facebook. Dekle je opisalo šokanten incident z migrantom, ki se ji je pripetil na železniški postaji v Celju. Tujec je tekel za njo po železniških tirih in ji grozil v francoskem jeziku.“Ne verjameš, dokler se ne zgodi tebi,” je zaključila svojo misel.

V. V.