fbpx

Janez Janša: Namesto Franca naša vlada podprla Ahmada

(Foto: Facebook/@janezjansaSDS)

V teh dneh se celotna leva politika zavzema za nespoštovanje prava. Kot eden so vstali v obrambo Ahmada Shamieha. Ta ni begunec, ampak ilegalni migrant, ki je leta 2016 nezakonito vstopil na Hrvaško. Tja bi se moral včeraj vrniti. Vsi pravni postopki so bili zaključeni. Potem pa so Cerar, Židan in Brglez ter SMC, SD, DeSUS in Levica rekli, da v tem primeru zakona ne bodo spoštovali. Oglasil se je tudi Pahor, ki je dejal, da je zakone treba spoštovati. Ko jih ne, pa da je to treba dobro utemeljiti.

Znanih je na stotine, na tisoče primerov, ko so sodišča res naredila krivico Slovencem, pa omenjeni levi politiki niso stali za nikomer. Na stotine slovenskih družin so izselili, ker so bile bankam dolžne nekaj 1000 evrov. Vlada je molčala, levica tudi. Ko smo se npr. trudili, da se koroška dečka vrneta starim staršem, so temu celo odkrito nasprotovali.

Od 2011 do 2016 se je iz Slovenije izselilo več kot 40.000 ljudi. Večinoma izobraženih mladih. Približno toliko se jih dnevno vozi na delo v sosednje države, vlada pa jih je za povrh še dodatno obdavčila. Stotisoči Slovencev prejemajo plače, nižje od 1000 evrov in pokojnine pod 600 evrov. Hkrati vlada troši skoraj 2000 evrov mesečno za ilegalnega migranta, ki prosi za azil.

Slovencem nihče ne more očitati, da nismo solidarni. V času vojne v BiH smo nudili zatočišče za 70.000 beguncev. A to so bili pretežno otroci, ženske in starejši moški. Tu pa je položaj obrnjen. Levi politiki kršijo zakon in ustavo v korist Ahmada, ki je pobegnil iz Sirije, tam pa pustil ženo in otroke. Kako je lahko Sirija zanj nevarna, za njegovo družino pa ne? Kako lahko nekdo (in z njim tisti, ki so prisegli, da bodo delali za blaginjo Slovenije) terja od slovenskega delavca in upokojenca, da prispevata mesečno zanj 2000 evrov, če sama ne dobita na mesec niti pol toliko? Kako lahko nekdo terja od nas večjo stopnjo solidarnosti, kot jo izkazuje Ahmad do lastne družine?

V SDS smo za solidarnost, vendar ne v škodo domačega človeka. Predvsem pa ne bomo dovolili, da izrojena levica brije norca iz nas in nam kot solidarnost prodaja nekaj, kar je v bistvu razgradnja vladavine prava in posmeh pravičnosti.

Janez Janša